Korábban írtunk már róla, hogy kiemelkedő belföldi nyári szezonra számít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Ha valaki nem kapja meg a nyaralásig a védettségi igazolványt, bukhatja a befizetett előleget

Flesch Tamás arról beszélt, hogy annak, aki nem kapja meg időben a védettségi igazolványt, vissza kell adni a már befizetett előleget, ezt kívánja az üzleti etika.

Ezzel szemben a turizmus.com-nak Salamon András jogi szakértő arról beszélt, hogy

"jogilag nem megalapozott a szállásdíj visszakövetelése. Akkor sem, ha a vendéget ugyan beoltották, csak az igazolványt még nem kapta meg. Ezt ugyanis a szálloda nem tudja befolyásolni. A védettségi igazolvány hiánya nem minősül sem vis maiornak, sem a teljesítés ellehetetlenülésének."

Salamon hozzátette, hogy a védettségi igazolvány hiánya nem elháríthatatlan esemény, mert ma már szinte azonnal lehet oltatni. Ha nincs védettségi igazolvány, az a vendég érdekkörében felmerült olyan körülmény, amiért a felelősség a vendéget terheli és ez a felelősség nem hárítható át a szállodára.

"A szálloda nincs abban a helyzetben, hogy ellenőrizze, miért nem rendelkezik a vendég igazolvánnyal – erre sem hatásköre, sem jogköre sincs. Tehát kizárólag az utazó érdeke és felelőssége, hogy rendelkezzen védettségi igazolvánnyal és az ennek hiányáért való felelősség nem hárítható át a szálláshelyre"

– mondta Salamon.

Forrás: turizmus.com

Címlapkép: Propeller

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Bukta ez az egész xart se érő igazolvány. Bár annak aki gyártotta biztos nem bukta.
Eladott Ország
@Néro: ma, 10:321 ♦ Télen a plasztikkártya jó lesz a gépkocsi szélvédő üvegének kaparásához.
Amikor már beoltattad magad beléptél a pártba is, origót olvasol, és a szomszédod is Lőrincnek hívják, de még mindig nem hozta a postás a kurva igazolványt.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/179147700_306933454150987_9074679053029310827_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Sn-JClE5G4oAX-MK1HC&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=ed5cbb3207b8c15974bc77f52594e257&oe=60C12C11
Béla333
Ha nincs védettségi igazolvány, akkor nincs. A maffiavezér is megmondta:

"Orbán szerint „szamárság”, hogy aki kínai vakcinát kapott, az nem tud majd utazni a határokon. Azt mondta, ő is kínait kapott, és ő is fog utazni, de nem azért, mert diplomáciai lehetősége lenne rá, hanem mert joga lesz hozzá."
telex.hu/koronavirus/2021/04/30/orban-viktor-kossuth-radio-koronavirus-vakcina

Aki meg nem tudja indulásig elintézni, az meg így járt. Miért szavazott '18-ban a maffiára?!
jesz
mint fentebb olvasható, oltási igazolvány már kapható a hamisítók jóvoltából(is)...
tehát ez a kártya pipa...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.