Befejeződött a SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat kialakítása, a mintegy ezer kilométeres útvonal Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, valamint a felvidéki Nagyszombat és Pozsony megye vallási kegyhelyeit köti össze – tájékoztatta a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke kedden az MTI-t.

Elkészült a SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat

Fotó: Pixabay

Popovics György (Fidesz-KDNP) elmondta, a megyében 241 kilométeres nyomvonalat jelöltek ki meglévő kerékpárutakon és kis forgalmú közutakon, a zarándokúton 38 településsel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Az útvonalon 42 pihenőhelyet is kialakítottak, valamint 13 helyszínen információs táblákat helyeztek el.

A SacraVelo révén kistelepülések vallási és egyéb értékei is felkerültek a turisztikai térképre. A megyei nyomvonal gerincét az öt Mária-kegyhely összekötése és bemutatása képezi – tette hozzá Popovics György.

A beruházás Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, valamint a szlovákiai Pozsony és Nagyszombat megye összefogásával jött létre és az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Forrás: MTI

Címlapkép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Viszont 2012-ben az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonalon lévő Tímár utcai felüljárón megtiltották a kerékpározást, a kerülőutat azóta sem építették meg!
namihami
Biciklis zarándokok. Röhej.
De szőrcsuhát felvenni és a pedált mezitláb tekerni csak jövőre kell majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.