Törökország az új lehetőség, amit tegnap másfél perces bevonulás után jelentett be Szijjártó. De mielőtt valaki elindulna, jobb, ha tájékozódik, ugyanis nem mindenhol elég csak a plasztikkártya.

Már hét országba lehet menni nyaralni a magyar védettségi igazolvánnyal, de akadnak kis bökkenők, amire figyelni kell – itt vannak a részletek

Fotó: Pixabay

Hétfőn Szijjártó Péter harangozta be az újabb lehetőséget, hogy most már Törökországba is lehet menni nyaralni a magyar védettségi igazolvánnyal. Ezzel most már Magyarország hat másik országgal ismeri el kölcsönösen a védettségi igazolványokat.

Szijjártó eddig Romániával, Szerbiával, Montenegróval, Bahreinnal, Szlovéniával és Horvátországgal egyezett meg.

Ezekbe az országban tehát teszt és karantén nélkül utazhatnak azok, akiknek van védettségi igazolványuk.

Nem mindenhol elég csak a plasztikkártya

- Horvátországba például csak akkor engednek be valakit korlátozások nélkül, ha a második oltás után eltelt legalább 14 nap, és ezt az oltási igazolvánnyal bizonyítani kell a határon.

- Romániába akkor lehet menni, ha a második oltás után 10 nap telt el, ezt szintén igazolni kell oltási igazolvánnyal, román vagy angol nyelven.

A konzuli szolgálat honlapján egyébként részletes tájékoztatást lehet kapni az országokba való további beutazási feltételeiről.

Forrás: Index.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Kimaradt Türkmenisztán, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kína stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Málna: Azon kivül?? Mert ez lófütty, meg esti fény.
Málna
@kereső: Ez a lényeg. És hogy nem kell fordítás.:-)
kokopelli
@kereső: Afrika környékére is kívánnak az Orbán szerint!!Nem tudtam hogy Afrika körül leeresztették a "vizet"!(;-))
kissé felnőttem
@cikicakk55: rosszul tudod mert 69 felettieknek nem is adhatnának csak biont pedig se arra sem az utazásokra simán 10 éve nem telik, nem volt ám mindenki a fidesz parlametben 1,5- 2 milláért képviselő csak átgázolt rajtuk is mint rajtam 2 formás infarktus, de nem vitt magával eddig. igy maradj cikkcakk mert egyenesen az már nem nyerő, ott max egyszer még felülhet az ember a hő hatására, aztán szórhatják a hamvait szana szét ez ma igy is 230 ezer hun forint, de fizetendő.
cikicakk55
@namihami: május 11 18:49

Csak is azok Fidesz tagok kapták meg a kínait akik agymosásból eredően tagjai a Fidesznek. A kormány közeli és a csutinak fontos Fideszesek a Pfízert kapták meg. Fogynak a 60 éven felüliek,mert sokan már megkapták a kínait és valakinek csak be kell adni azt a sok szenteltvizet amit rohadt drágán meg vett Szíjjas és a hasznot is lenyúlták már róla. Én rá érek,nem óhajtok sehova utazni,kivárom még kiderül,hosz sz...t sem ér a kínai az új Indiai és a Brazil mutáns ellen. Szerencsére a számomra fontos családtagok a Pfizerrel lettek beoltva,én meg 66 évesen már nem reszkírozok. Amennyiben elkapom a Covidot,akkor így jártam,de ha nem,akkor az alapbetegségeimet eddig is gyógyszeresen sikerült kezelni. Nem óhajtok egy semmit nem érő vakcina miatt kínok kínjával meghalni.
cikicakk55
@Málna: május 11 17:15
Azok az ismerőseim akik még nem kapták meg a vakcinát,pedig regisztráltak, legnagyobb részük nem óhajtja a kínait. A maradék meg majd csak be lesz híva,hisz regisztráltak. Engem nem tudom miért hívtak be regisztráció nélkül? Pont azért nem regiztem,mert akkoriban még főleg a kínait favorizálták. Szerencsére most már van Pfízer is,így hamarosan regizek is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.