A képviselő szerint sok esetben már most is régóta késnek a beavatkozások, de a tesztek fizetőssé tételével félő, hogy további csúszás várható.

"Alapjogsértőnek tartom a műtétre várók fizetős tesztelését, ezért ombudsmanhoz fordultam az ügyben! Fatális következményekkel járhat kvázi fizetőssé tenni a tb-ellátáson belül végzett műtéteket bárki számára is”

– írta a független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Az ombudsmanhoz fordul Szél, amiért a kormány a műtétre váró oltatlanokkal kifizettetné a PCR-tesztet

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Telex.hu írta meg korábban, hogy magának kell kifizetnie a PCR-tesztet annak a páciensnek, aki oltás nélkül menne halasztható műtétre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkor azt közölte a lappal, hogy akinek van védettségi igazványa, annak nem szükséges tesztet végeztetnie. De azoknak sem kell a zsebükbe nyúlniuk, akiket egészségi állapotuk miatt nem lehetett beoltani.

Szél azt is leírta, hogy „sok esetben amúgy is régóta késik a beavatkozás, de ha most még tovább halogatják, mert nem tudják kifizetni a több tízezer forintos teszteket, az az egészségi állapot újabb romlását okozhatja”.

"Ráadásul több százezren is lehetnek azok a hátrányos helyzetű településen élők, akik nem is kapnak megfelelő felvilágosítást és technikai segítséget az oltásra való jelentkezéshez. Nem segíteni kellene inkább ott?”

– tette fel a kérdést a közösségi oldalán a politikus.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csetere
@Namely: Van annyi pénz! Miért kell nekünk külföldön templomokat építeni, milliárdokat kiszórni sportra? Az egyházakat támogassák a hívők, ne az adózók. Ha én tenni akarok a perselybe, elmegyek és beteszem. Fizetjük az ukrán nyugdíjakat, ingyenes ellátást kapnak a honosított magyarok, akik soha egy fillért nem fizettek a közösbe. Az osztrákok miért tudnak ingyen biztosítani teszteket?
csetere
@Namely: Hány beteget lehetett volna ellátni a feleslegesen vásárolt lélegeztetőgépek árából?propeller.hu/itthon/3665707-itt-lista-ezeknek-barati-orszagoknak-ajandekoztunk-lelegeztetogepeket
Namely
@kereső: "Az a helyzet, hogy ezt a tesztelést elvégezte a Pfizer, a Moderna, a Jennsen, az Astra-Oxford, . mind amelyik rendelkezik az EMA emngedélyével."
:)
Ne viccelődjünk már. Ha elvégezte volna, akkor nem derültek volna ki turpisságok (nem alakul ki az immunitás, stb), és nem most mondta volna a pfizer-t kifejlesztő nő sem azt, hogy most kezdik az oltás tesztelését tiniken, és várandós kismamákon (amúgy érdemes lenne átgondolni, hogy nálunk már regisztrálnak 16-18 év között, miközben épp folyik egy teszt tiniken).
Ezek a vakcinák nincsenek tesztelve. Egyik sem. Majd 2-3 év múlva lesznek. Akkor majd beoltatom magamat és a gyerekeimet. Addig köszi, rajtam nem kísérleteznek.

@csetere: "Van annyi pénz! Miért kell nekünk külföldön templomokat építeni, milliárdokat kiszórni sportra? "
Légyszi számolj már utána, hogy mennyi pénz kellene ahhoz, hogy mindenkit akkor teszteljenek, amikor ő úgy gondolja.
De ha már számolunk. Mennyibe került ez a, mondjuk ki, hisztéria?
"Az egyházakat támogassák a hívők, ne az adózók."
Rendben, de akkor ne álljunk meg itt. A vakokat/rokkantakat támogassa a családjuk, ne mi, adózók, a zsidó jóvátételt fizesse az, aki akarja, a cigány felzárkóztatást is, a munkahely-támogatót sem akarom fizetni, a közmunkást sem, a hátrányos helyzetű térségek is haljanak éhen, a hajléktalanok is, amelyik színház nem nyereséges, azt zárják be, és télen vágják ki azt a nyugdíjast/egyebet, aki elmarad a lakbérrel, kapcsolják ki a fűtést, villanyt.
Rendben? Mert ha elkezdjük, akkor fejezzük is be, végezzük el rendesen a költségek megnyirbálását, ne csak azt, ami kizárólag téged zavar.
"Hány beteget lehetett volna ellátni a feleslegesen vásárolt lélegeztetőgépek árából?"
Ez nagyon demagóg. Ha szereznek készletet, akkor dögöljenek meg, ha nem, akkor is.
kereső
@Namely: Megirtam, hogy demagóg leszek!! Tanulok a fideSS-től.
Amit a EMA engedélyes vakcinákról irtál- egy linket, ha dobnál!Magyarországról, ha kérhetném. Mert a kinairól már vannak információk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.