84 ezren regisztráltak péntekig a koronavírus elleni védőoltásra a fiatalok (16-18 évesek).

Müller Cecília: "Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra!"

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A hétvégén további 6 ezer fő adta le késve a regisztrációt, ők szerdáig ugyancsak időpontot tudnak foglalni – jelentette be Müller Cecília az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Az országos tiszti főorvos felidézte a kedd reggel megjelent járványadatokat, amelyek már 500-nál is kevesebb fertőzöttről, valamint 100-nál kevesebb halottról számoltak be.

A pandémia kezdete óta 583 882-en gyógyultak meg a betegségből, ez az arány egyre javul” – mondta, miközben arra figyelmeztetett, hogy még mindig sok embert ápolnak a kórházakban súlyos koronavírus-fertőzéssel.

Müller Cecília azt is felidézte, hogy a 16–18 évesek közül mintegy 84 ezren regisztráltak már az oltásra, akiknek 80 százaléka már időpontot is foglalt.

"Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra"

– mondta a főorvos.

A 84 ezer főn kívül még mintegy hatezren vannak azok, akik kis késéssel, csak a hétvégén regisztráltak. Hamarosan számukra is megnyílik az időpontfoglalás, ők szerdáig tudnak majd időpontot választani – mondta.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@kereső: ma, 13:32 ♦ Frissíteni kell a Kubatov listát! Romániában regisztráció nélkül gépkocsi parkolókban is oltanak, csak a karodat kell kitenni az ablakba. Románia is jobban teljesít!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@kereső: Ne legyél ebben olyan biztos. Szerintem ebben nincsenek benne azok a 18 évesek, akik már korábban regisztráltak és oltakoztak.
Néro
@Eladott Ország: Ááá az nem lehet. Fitymáéknál senki nem teljesít jobban.
kereső
@Málna: Tudsz olvasni? És értelmezni? Azt mondta a tisztifőorvos, hogy 84 ezer, meg 6 ezer. És ezek közül sem mindenki kért időpontot a mai napig. És akkor jössz Te, hogy kiokosits, mert Te tudod, hogy nem is úgy van. Azokra a számokra alapoztam , amit olvastam. Az, hogy Te mit tudsz még ezen kivül a sánta kutyát nem érdekli.
Málna
@kereső: Neked már megint rossz napod van? Olyan szép idő van pedig...
kereső
@Málna: Rossz napom van? Persze, mert kötözködsz, minden féle értelmes érv és tény nélkül. Csoda-e hogy elrontod a napomat?
Málna
@kereső: Mivel nem kötözködtem, így egészen biztos, hogy nem én rontottam el a napodat. Szerintem már eleve rossz volt. Mindig az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.