A politikus szerint a terv olyan, mint lejtőn tövig nyomni a gázt, emelkedőn észrevenni, hogy elfogyott a nafta.

Tordai Bence az Orbán-kormány gazdaságtervéről: olyan, mint részegen vezetni

Fotó: Tordai Bence (Párbeszéd) kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Tordai Bence legfrissebb Facebook-posztjában arról ír, hogy Orbánék gazdaságpolitikája olyan, mint részegen vezetni.

"Egy végigivott este után, ahol a fantaszta Matolcsy és a könyvelőnek is fantáziátlan Varga összevesztek, a magát agresszívra ivó, de eltompult Orbán rángatja a kormányt"

– írta Tordai, aki így folytatta elméletét a Facebook-posztban, amivel nyilvánvalóan arra a Szijjártó Péter-videóra reagált, amiben arról beszélt a külügyminiszter, hogy "kijelenthetjük, hogy a magyar gazdaság kanyarban előzési manővere sikeresen ment végbe, és helyesnek bizonyult a magyar kormány válasza a világjárvány gazdasági következményeire".

"Lejtőn tövig nyomni a gázt, emelkedőn észrevenni, hogy elfogyott a nafta: amíg a világgazdaságnak és így a magyar gazdaságnak is jól ment, a Fidesz-kormány tovább fűtötte a növekedést – a válságban aztán kiderült, nincsenek tartalékok, és jött az elképesztő mértékű eladósodás.

Lesodródni a pályáról: az Orbán-rezsim nem a fizetőképes hazai keresletre támaszkodó kkv-fejlesztésben hisz, nem is a nemzetközileg versenyképessé tehető cégek normatív támogatásában, eszükbe sem jut felkészülni a zöld átállásra és a negyedik ipari forradalomra, nincs befektetés a jövőbe, mindezek helyett a gazdaságban is csak a korrupció megy: az Orbán által kijelölt „sikeresek” járadékvadászként, közpénzből hízva terjeszkednek és vásárolják fel a konkurenciát, tesznek „visszautasíthatatlan ajánlatokat” – és hoznak létre piaci alapon életképtelen birodalmakat.

Rossz minőségű üzemanyagot tankolni: a hitel a gazdaság üzemanyaga, de Orbánék nem az uniós ingyenhitel lehetőségével élnek, hanem a drága és politikailag is kockázatos orosz és kínai hitelből finanszírozzák fölösleges, korrupt és káros gigaberuházásaikat – ezzel nagyságrendileg ezermilliárdos veszteséget okozva Magyarországnak.

Padlógázzal a zsákutcában: Orbánék a bukásra készülve már nemcsak a folyó bevételeket játsszák ki az oligarcháiknak, hanem a közvagyont is fideszes alapítványoknak ajándékozzák."

Majd így zárta gondolatait a politikus: 

"Ebből is látszik, hogy ideje lecserélni a sofőrt, sőt: ideje kevesebbet autózni, és helyette többet sétálni, kerékpározni, közösségi közlekedést használni. Jó lenne, ha fejben is megérkeznénk végre a 21. századba, és jó lenne, ha ennek megfelelő, a ma élő és a jövendő generációk érdekeit szolgáló gazdaságpolitikát folytatnánk végre."

Forrás: Facebook

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Még egy aranygyerek,hadd rúgozzon .Jövőre mehet állást keresni.
RonaGyuri
@RonaGyuri: "Matolcsy azt is megmagyarázza, hogy miért van beleszeretve a magyar neohungarista mozgalom egy alacsony, kövér kipcsákba"
RonaGyuri
@RonaGyuri: mindeközben

Egy újabb KÖZ-játék

Hogy Matolcsy nem egyszerű KÖZ-ember azt eddig is tudtuk

Az elképesztő szakmai unordoxiái mellett bőven önti magából ez egyéb marhaságokat is a pöttyös-fenék elmélettől, nyelvészeti munkássága gyöngyszeméig: „A mi nyelvünk őrzi az emberiség őstudását, ami a Világegyetem egységét jelentette. ”!
Nála külön kategóriát jelent a KÖZ-ügyek kezelése, élen a KÖZ-jellegűket elvesztő pénzekkel.
Most újabb gyöngyszem született ebben a disciplinában a Matolcsyék köréből.
Kiderült, hogy az MNB által a Postapalotából pénztörténeti múzeumot és látogatóközpontot létesítenek és ahová „Matolcsy Ádám cégének bútorai kerülnek”!
Igen Ádám Eltolcsy NER-társ fiacskája. S a dolog úgy áll, hogy erkölcsi szempontból ez megengedhetetlen, de „nem indokolja büntetőjogi intézkedések megtételét”!
Na most fijjej Wazze! Mert Ádi gyerek nem KÖZ-beszerzésen nyerte el a megbízást! =))
Ugyanis „A felújítást nem az MNB végzi, hanem egy a 100%-os tulajdonában lévő MNB-Ingatlan Kft. ”, aki nem is írt ki KÖZ-beszerzést!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok