Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán számokhoz kötötte a nyitást. A következő lépésben hamarosan a 6 milliós számot kéne elérni, azonban van egy kis bökkenő.

Durván kudarcba fulladt Orbán terve, napi 400 ezer embert kellene oltani – ez szinte lehetetlen
Kép:Propeller

Orbán 2021. április 9-i reggeli rádiós beszédében ismertette az oltási ütemet, aminek a végén a bűvös 7 milliós szám áll, ezt június elejére várta. Azonban ennél sokkal érdekesebb a május 15. Erre a dátumra remélte ugyanis a 6 millió beoltottat a miniszterelnök. 

Az oltási terv legnehezebb része a négymilliós szám után kezdődött:

cél az 5, majd a 6 millió

Ehhez 2 héten át napi átlagban 150 ezer első dózist kellett volna eloltani, ami szinte kivitelezhetetlen, hiszen ennyi vakcinát még nem adtak be soha egy nap alatt. És úgy néz ki, ez a terv teljesen elbukott ugyanis:

A második szakaszból eddig eltelt 11 nap alatt a napi 150 ezer új oltás helyett csak annak harmadát, átlag 50 ezret adtak be.

A május 11-én közölt adatok szerint:

Hétfőn 40 214 első dózist adtak be

Ahhoz hogy meglegyen a 6 milliós szám május 15-én, innentől kezdve 1  653 911 oltást kéne beadni. Az azt jelenti, hogy:

naponta több mint 413 ezer oltást kéne beadni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a 16-18 évesek húzhatták volna felfelé, azonban ez nem vált be. 

Az oltásra regisztrált 16-18 évesek száma valahol 84 ezer környékén lehet.

Ennek fényében a 6 millió beoltott mindenféleképpen május második felében lehet meg, abban az esetben, ha naponta az elképesztőnek tűnő 100-120 ezer oltást be tudnak adni. Ezzel a probléma az, hogy ez szinte egyenlő a lehetetlennel, a legtöbb oltást akkor adták be, amikor megnyitották a Pfizer csapokat. 

200 ezer adag orosz vakcina is érkezett ma, ez az utolsó szállítás. Ebből is sokat adtak be, persze a statisztikákat javította, de mivel ebből már csak a második körnek tartalékolnak, ezzel a továbbiakban nem érdemes számolni.

A vakcina elvileg rendelkezésre áll, hiszen a hétvégén is több mint 1 millió adag érkezett Kínából.

A külügyi tárca vezetője hangsúlyozta:

a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést, közelebb visz minket ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normalitás talajára.

Címlapkép:Propeller

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina"

Na itt a baj! Mindenkinek herótja van már a Mao Könnyétől és inkább megvárja, amíg rátok rohad, aztán majd jöhet a normális, engedélyezett, bevizsgált vakcina...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina"

Na itt a baj! Mindenkinek herótja van már a Mao Könnyétől és inkább megvárja, amíg rátok rohad, aztán majd jöhet a normális, engedélyezett, bevizsgált vakcina...
verőce21
Annyira kicsinyes és szánalmas már az ellenzéknek ez az erőlködése...!
justhpeter
Szerintem Orbán második általánosban matekból is megbukott.
creativehun
@verőce21: Mire gondolsz konkrétan?? A 2*2 az bal és jobb oldalról is 4...legfeljebb a személetben van a különbség..a fidesz ezt úgy kommunikálná,hogy a magyar virtusnak hála nálunk egyedül az unióban..megfeszített munkánknak hála..az ellenzék lejárató kampánya ellenére sikerült elérni,hogy a 2*2 az megközelítse a szenzációs 10-es célt...ez egyedülálló az unióban..az ellenzék viszont íhgy kommunikálná..annak ellenére,hogy a fidesz vezette kormány propaganda mást igyekszik sugallni..2*2 az még mindíg 4 ..és bár milliárdokat költött el a kormány a legújabb nemzeti konzultációra és szerte az országban óriás plakátok hirdetik ..ennek ellenére 2*2 ..az még mindíg 4 . Nos...valójában ebben tér el a két történet egymástóll...ezt leszámítva azonban azok a fránya számok nem hazudnak.
namihami
Ejnye fideszhívők! Mi lesz a Főnök parancsával? Hát nem megmondta nektek, hogy vigyetek mégegy embert?
Persze, ha elfogyott a pártvakság (bocs: a párttagság) és nem jelentkezik több elszánt, akkor valóban nem könnyű a Gazdát imádni.
voltmárjobbis
@verőce21: ma15:17 Annyira szánalmas orbánodnak a magyarokra ráerőltetett kínai és orosz vakcina. Mit kap ezért putyintól és kínától cserébe?
voltmárjobbis
Ja mert orosz kínaival akar szarbán oltatni Mo.-on. Kinek kellenek ezek a szarok?
verőce21
@creativehun: Minden tételt félre lök, ha 2*2 néha 5. :)
solidedge
Próbálják meg a Pfizer és a Moderna vakcinákkal az oltást. Műholdról látni lehet majd a kígyózó sort. De csak húzzák az időt, hogy rájuk ne penészedjen a kínai vakcina.
Toller Béla
Megint túlálmomdta magát orbán, ez most már rendszeres ! Nem ám úgy tereli a népet, ahogyan ő az gondolja ! A fiatalok nem akarnak kínai vagy orosz vakcinát, nem mennek el oltásra. Nem lehet őket erre kényszeríteni, büntetgetni, korlátozgatni ! Az öregek nagyon félnek a haláltól, elfogadnak mindent, de a fiatalokban működik a dafke ...és hát nemsokára választások is lesznek !
NKF
Ki ez a fasz firkász?Neve sincs? Még mindig sokan szurkolnak a vírusnak!Igaz a Fideszben
rengeteg seggnyaló van!De ez így volt mindig!Aki hatalmon van,ott nyalnak,szopnak!
Az ellenzék semmi!Az oltásellenességgel elbaszták az egészet!Nem értem,2-%os pártocskák
mi a faszt akarnak?
kereső
@solidedge: ajándékozzák el! Afrikában nagy kelettje lenne.
Yoda69
O1G megbukott a jarvanyezelessel, megbukott az oltas programmal, es meg fog bukni miniszterelnokkent.
ómió
Akkor, efftársak, várnotok kell a további "nyitásra"!
cikicakk55
@NKF: Ma 09:57.
Miért erőlteted,hogy az ellenzék oltás ellenes? Nem az! Ők az első pillanattól kezdve a vakcinát pártolják,csak nem mindegy melyiket. Nem értik miért erőlteti Orbán a kínait,mikor Ő maga és a kormány tagjai a Pfízert adatták be maguknak. A sportolóknak is azt adatták be. Az EÜ dolgozók legnagyobb része is azt kapta. Csak azok jutottak Pfízerhez,akiknek vannak egészségügyi kapcsolataik. A kínai 3x olyan drága,még is azt veszi a kormány,de főleg a 60 éven felülieknek adják be. Hódmezővásárhelyen például minden 60 éven felüli azt kapta,de vannak akik fiatalabb koruk ellenére is azt kapták. Nem mutat példát a kormány a kínaival szemben,persze,hogy félnek az emberek tőle. Az ellenzék biztatta a népet,hogy vegyék fel a vakcinát,Ők egyedül a kínai és az Orosz vakcinában kételkedtek,de arra sem mondták,hogy ne vegyék fel az emberek. Aki be vállalja,az vegye fel.
cikicakk55
@Yoda69: Miniszterelnökként már rég megbukott. Legalább is az ország nagyobb részében már csak utálat tárgya. Az,hogy nyert még is már 3x csak a csalásainak és a határon túliaknak köszönheti. Becsületes választásnál,még talán 1 millió szavazója sem lenne. A 2/3-ról meg tudjuk,hogy csalással lett, a kamu pártok segítségével.
Yoda69
@cikicakk55: Emberileg valoban megbukott, de azt tudjuk rola hogy az emberseg szamara semmi.
Az igazi bukasa jovore jon el, es nagyon remelem hogy bortonben vegzi, mindazert amit a magyar emberekkel muvelt.
kokopelli
@cikicakk55: Nem volt ő ME. soha!Csak a titulusa volt az!Azt hitte,hogy mindent el fog ő maga intézni!? Azt
verték a fejünkbe a volt előadóink,hogy "ne mindent maguk csináljanak,hanem a csapatot válasszák ki jól!"!
Az Orbán a legjobb péda arra,hogy az "öreg" tanárunknak igaza volt! A szakmunkások kiképzője meg azt mon-
dta sokszor az inasainak "Fiacskám.Nem vagyok én olyan bolond,hogy mindent tudjak!" (;-))
d
Málna
@cikicakk55: Orbán kínai vakcinát kapott.
istván irén
Talán nem a kínai szart kéne erőltetni. amikor pfizerrel oltottak a tömeg egymást taposta
istván irén
@Málna: ha.ha.ha ez a legjobb vicc amit valaha hallottam
cikicakk55
@Málna: Nem,Orbán a Pfízert kapta meg,csak a bama.hu és a Pécs.hu közölt olyan fényképet,hogy Orbán éppen felveszi a kínai vakcinát. Érdekes,hogy az egyik hírportálon a jobb karjába kapja épp a vakcinát, a másik hírportálon meg a bal karjába. Nem kicsit furcsa ugye,hogy két kínait is felvesz egyszerre,mikor köztudott,hogy az egész kormány a pfízert vette fel még Februárban. Azért csináltatta a képeket,hogy a sok hülye agymosott lássa,Ő is a kínait veszi fel. Annyira sötét,hogy elfelejtett addigra,hogy szinte minden újság megírta,hogy felvették a Pfízert.
Málna
@cikicakk55: Az egyik képen az influenza elleni oltást kapja meg. De ezt már akkor is leírtuk. És kínait kapott, szó nem volt Pfizerrről. Ne hagyd magad hülyíteni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.