Brutális vérengzés történt egy orosz iskolában. A támadás több halálos áldozatot is követelt. A Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában kedden két ember tüzet nyitott lőfegyverekből.

Orbán Viktor és Áder János is üzent Vlagyimir Putyinnak
Fotó:Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A szörnyű kazanyi iskolai lövöldözés kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló levelet küldött Vlagyimir Putyinnak, Oroszország elnökének, illetve Rusztam Minnyihanov tatárföldi elnöknek – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden délután.

Mély megrendüléssel értesültem a kazanyi 175-ös számú iskolában elkövetett szörnyű terrortámadásról. Magyarország kormánya és a magyar emberek nevében szeretném kifejezni részvétünket és együttérzésünket ezekben a nehéz órákban" – írta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette:

imádkozunk az áldozatok családjaiért, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek.

Áder János köztársasági elnök is részvétet nyilvánított Vlagyimir Putyinnak a targédia miatt. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) által kedden az MTI-hez eljuttatott táviratban az államfő azt írta: mély megrendüléssel értesült a tragédiáról, amelynek következtében több gyermek és felnőtt is életét vesztette.

Engedje meg, hogy magam és minden honfitársam nevében ezúton fejezzem ki őszinte részvétünket az áldozatok rokonainak, hozzátartozóinak

- fogalmazott részvétnyilvánításában Áder János, hozzátéve:

osztozunk fájdalmukban, együttérzünk a sebesültekkel, akárcsak a traumát átélt diákokkal és tanáraikkal is, akiknek mielőbbi teljes testi és lelki felgyógyulást kívánunk

Az oroszországi Kazany egy iskolájában történt fegyveres támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van. A legfrissebb adatok szerint a támadást egy 19 éves helyi fiatalember hajtotta végre, akit a biztonsági erők elfogtak.

Forrás:MTI
Címlapkép:Máthé Zoltán/MTI/MTVA

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
és akkor csak nyaltak és nyaltak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bagaméri Jácint
@Málna: Azzal természetesen semmi probléma nincs, hogy részvétet nyilvánított. De melyik amerikai iskolai lövöldözésnél tette meg ugyanezt? Másért igen, de ugyanilyenért Áder sem. Miért kellene szégyellnie magát? Az orosznak igen, amerikaiaknak nem? El lehetne gondolkodni.
Béla333
@Bagaméri Jácint: 06.12
Hogy mennyire igazad van! Most volt egy hete Brazíliában, hogy egy őrült lemészárolt néhány embert, gyereket, felnőttet egyaránt. Néztem a híreket, de sehol sem volt, hogy bárki a magyar kormányból, vagy éppen Áder részvétet nyilvánított volna.:

2021. május. 05. 06:42
"Halálra késelt egy támadó három gyereket és két alkalmazottat egy brazil óvodában"
hvg.hu/vilag/20210505_keseles_brazilia_ovoda
Aki Én
@Málna: így valóban korrekt, becsületes, igaz embereknek tűnnek. De ettől még nem azok. És @Bagaméri Jácint: nak nagyon igaza van.
kokopelli
@Bagaméri Jácint: Az "olyanok akik a Trampli cselekedeteit helyeselték még a veresége után is,azok egy szemükre
vakok! Az oroszok újra a testvéreink?! Inkább maradjunk "egykék"!...vagy árvák?! (;-))
Málna
@Bagaméri Jácint: Fogalmam sincs, hogy az amerikai iskolai lövöldözéseknél nyilvánítottak-e részvétet Orbánék vagy sem, és nem is érdekel. Itt gyerekek ugráltak ki az ablakon félelmükben, ennek a szerencsétlen öregembernek meg most is csak a nyalás jut eszébe. Undorító.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.