Holland és német kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a Pfizer koronavírus elleni vakcinája a veleszületett immunválaszok komplex átprogramozódását okozhatja, amit figyelembe kell venni az mRNS-alapú vakcinák fejlesztésénél és használatánál – írja a News Medicalre hivatkozva az index.hu.

A Pfizer átírhatja az immunrendszerünk válaszait német kutatók gyanúja szerint

Fotó: 123rf.com

A kutatók szerint a vakcina kétségkívül hatásos az új típusú koronavírus által okozott betegség megelőzésében, de egyelőre keveset tudni a veleszületett és adaptív immunválaszokat befolyásoló széles körű hatásairól.

Vizsgálatuk során arra az eredményre jutottak, az oltás csökkentette a szervezet vírusfertőzésekre adott citokinreakcióját. Ami pont előnyös is a COVID-19 fertőzésnél, de más oltásoknál ez kérdéses lehet. 

Az index.hu fontosnak tartja, hogy a szerzők tanulmányukat a medRxiv oldalán publikálták, ami annyit jelent, hogy független szakmai lektorok még nem véleményezték. Ezért jelenleg inkább hipotézisnek, semmint ténynek tekinthető a benne található információ.

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Ugyan, azóta mióta Orbán és bandája van hatalmon már rég át van ez a nép programmozva, nem kell ehhoz vakcina, csak egy elmebeteg diktátor
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Pálinkás Pál: Javaslom, ogy nem foglalkozz immunológiával :-)))
Pálinkás Pál
@Qqberci: nem foglalkozom vele...engem inkább a tömegpszichózis foglalkoztat, ami behülyített ennyi embert...
Namely
@gina: (vastaps)
Mondd, a te hozzászólásod mennyiben különbözik a sorosozástól?
FLETÓ
Németül fog a nép beszélni! Nyelvvizsga se kell!!!
division
@Pálinkás Pál: medRxiv...A szokásos lázító hatásvadász cikk, mindenféle tanulmány nélkül. Persze amíg vannak akik elhiszik, meg kell írni az ilyet is, hátha a sok laikus beijed, és kész is a szenzáció. Márpedig elég csak felnézni a Youtube - ra, ott van már a Szövetkezet Tv, élén az olyan szakbarbárokkal mint Pócs (aki még egy angol szöveget sem képes helyesen lefordítani), Tamasi, a szélsőjobboldali háziorvos Fórizs, ritka nagy barom mind, csak végig kell nézni amit pl. a tüskefehérjékről mondtak. Szánalom emberek oltásellenes beszéde tudatlan embereknek címezve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.