Kedden ismét ülésezett a hat ellenzéki párt elnöke és társelnöke, a pártok az előválasztás kulcskérdéseiről tárgyaltak.

Ez az összellenzék előválasztási menetrendje, kétfordulós szavazással

Fotó: facebook

Az index.hu által idézett közleményükben hírt adtak az előválasztás legfontosabb részleteiről, amelyek a következők:

* a 2021. évi előválasztás első fordulója 2021. szeptember 18. és 26. között, második fordulója október 4. és 10. között lesz.

* A miniszterelnök-jelölt kiválasztása esetében kétfordulós lesz a választás, a második fordulóba a legtöbb szavazatot kapott három jelölt jut tovább. A választókerületi jelöltek esetében az első forduló időpontjában egyfordulós szavazás fog dönteni.

* Ahhoz, hogy valaki jelöltként indulhasson az előválasztáson, július 26. után kell jeleznie indulási szándékát, valamint augusztus 23. és szeptember 6. között meg kell szereznie a megfelelő számú ajánlást (ez a miniszterelnök-jelölt esetében országosan 20 000 ajánlást, egyéni jelöltek esetében 400 helyi ajánlást jelent).

* Az előválasztáson azok a 17 évesek is részt vehetnek, akik a 2022-es országgyűlési választásokig betöltik a 18. életévüket.

* Az előválasztáson az vehet részt jelöltként, aki a jelentkezéssel egy időben nyilatkozik arról, hogy parlamentbe kerülés esetén melyik párt frakciójához fog csatlakozni a hat közül (illetve a kiválasztott frakciók is megadják a jelöltnek a befogadó nyilatkozatot).

Lehetőség lesz mind online, mind személyesen a választóknak előregisztrálni és szavazni az előválasztáson (erről itt írtunk).

Forrás: index.hu

Címlapkép: pixabay.com

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Pálinkás Pál: Épp a 2 forduló eltörlésével nyert a Fidesz az utolsó 2 választáskor! És igen, szerintem a felelősen gondolkodó polgártársaimnak sem fog lerohadni az ujja, ha 2x is párat kell kattintania. De a két alkalommal elballagás sem olyan nagy ár azért, hogy Orbánékat a legjobb eséllyel, a legjobb jelöltekkel váltsuk le!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@cikicakk55: Igazad van, de azért Te is belátod, hogy csalás nélkül is meglesz a 2 millió szavazat és az nekik bőven elég lesz.A lefizetett megfélemlített emberek és a birkák miatt fog nyerni és még csalni sem kell. Majd figyeld meg a vereség után úgy hullik majd szét az összefogás, mint egy kártyavár!Ez csak érdek és nem az hogy Orbánt leváltsák, hanem az hogy a hatalomra jussanak!
human
@Pálinkás Pál: Nézd. Volt egy vállalkozó az országban aki tüntetőleg visszaigényelte a NAV-tól az adója egy részét és azzal indokolta, hogy nem arra költik amire az szánva van. Követték őt vállalkozók tucatjai, százai, ezrei? Nem
A magyar ember olyan, hogy az utolsó utáni pillanatban jön rá, hogy le lett cseszve a nemezt jövője. Aztán még utólag el is kezdi mentegetni magát, hogy ne is ő tehet róla. Lásd a szabadság téren a történelem hamisító emlékművet a náci megszállásról.
Pálinkás Pál
@human: és erről nem a langyos ellenzék tehet? itt addig nem lesz változás,amíg demokratikusan akarnak egy diktatúrát megdönteni...be kéne látniuk...orbán magától sosem adja át a hatalmat...ahhoz túl sokat loptak már...
cikicakk55
@rokker33: Csalás nélkül nem nyerne. 2018-ban 2,2 millió szavazott rájuk. Amennyiben a határon túliakat kivonod belőle,akkor csak 1,1 millió. Azok is sokan csak rászorultságból tették,mert nekik igen is számít 5 kg krumpli és ha a lelküket kell eladni azért,hogy a gyerekeik ehessenek krumplit,akkor meg is értem Őket. Én is és a fiatalabb fiam is 2012-2015 közt megtapasztaltuk milyen éhesen lefeküdni. Szerencsére akkor a jó emberek segítettek,de nem mindenki olyan szerencsés mint én voltam. Nem a saját éhségem bántott,hanem a gyerekemé. Szóval megértem Őket,de a 2/3 a határon kívüliek nélkül nem lett volna meg. Akkor az ellenzék cseszte el,de nagyon. Sajnos azóta hozott pár olyan törvényt,amivel a maradék esélyt is eléggé lerombolták. Na meg én már nem tudok hinni az ellenzéknek. Hetente lehet olvasni,hogy két ellenzéki párt összekapott,pedig még hol a választás. Már nem bírnak magukkal. Orbán csalása és az ellenzék töketlenkedése miatt fog nyerni Orbán,csak én félek,hogy a népnél ezzel már elszakad a húr. Én elmennék golyófogónak,de a fiaimat nem szeretném kitenni egy ilyen forradalomnak. 1956-ban 1 éves voltam,így nem tudom milyen lehet egy forradalom,de látom a tv-ben mi megy Izraelben.
human
@Pálinkás Pál: Volt egy lehetőség mikor az MTVA székházhoz mentek az ellenzéki politikusok. Néhány ezer lelkes demokrata követte csak őket. Becsületükre szóljon, hogy abban a fagyban is kitartottak és hozták a teát, kenték a zsíroskenyeret. De ez csak egy gyenge parázs volt ahhoz képest ami kell egy határozott rendszerváltáshoz.

Hadházy utólag meg is fogalmazta a kritikáját a társadalom felé. Elmondta, hogy ott, akkor nem tízezren, hanem százezren lettek volna és nem egy éjszakára, hanem hetekre, akkor lenne változás, akkor ő maga is többet vállalna be. Kihangsúlyozta, hogy ha nem látja a támogató ember tömeget mögötte egy-egy ilyen ügyben csak pár ezret, akkor nem is szabad belevágni. Gondolj bele. Budapesten 600 ezer ellenzéki szavazó él. És akkor ebből kimegy 10 ezer tüntetni a hírhamisító közmédia ellen??? Persze, hogy Orbán erre csak megrántja a vállát és tovább hazudozik minden péntek reggel a mikrofonba. A fehérorosz forradalom is az emberek fásultsága vagy elkényelmesedése miatt hullt hamvába. Ott is maradt a diktátor annak ellenére, hogy egyértelmű volt a választási csalás ott is.
Szóval lehet azt mondani, hogy dehát xy képviselő csak felveszi a fizut oszt semmit nem csinál. De Hadházyra, vagy Szél Bernadettre vagy a már civil Juhász Péterre nem lehet azt mondani, hogy ők nem voltak elég aktívak. Mégsem állt mögéjük az ellenzéki szavazók tömege. Megszoktuk, hogy a tévéből megkapjuk a bulvárt, a szexet, a sci-fi-t, az akciót, a drámát kényelmesen a fotelban ülve. És bizony a valóság problémáira a megoldást is a fotelban ülve várjuk.
Szóval nem annyira fekete és fehér, hogy ki is a hibás azért, hogy nincs rendszerváltás.

Egyúttal ragadom az alkalmat, hogy Juhász Péter üzenetét küldjem inden ellenzéki szavazónak:
"TE VAGY A FELELŐS!"
youtu.be/5YjQpjE729U
Pálinkás Pál
@human: jól összefoglaltad a problémát...birka nép lettünk..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.