Ahogy tegnap már írtunk róla, elméletileg napokon belül elérhető lesz a védettségi igazolvány applikációja.

Így fog működni a védettséget igazoló applikáció
Fotó:Pixabay

Az oltottság ténye az elektronikus applikációval is igazolható lesz – írja a Bors.hu.

Aki a koronavírus elleni védőoltását megkapta, oltottságát – az oltási igazolvány mellett – elektronikus applikációval is igazolhatja majd

- válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a Koronavírus Sajtóközpont, hangsúlyozva: az EESZT-mobilalkalmazás célja, hogy minden magyar állampolgárnak egyszerű és kényelmes megoldást nyújtson a koronavírus elleni védőoltások igazolására akár androidos, akár iOS-es okostelefont használ.

A tájékoztatás szerint

az applikáció az érintett azonosítását követően – az eeszt-ből szerzett adatok alapján – igazolja az illető koronavírus elleni védettségét. az alkalmazás az oltott nevét, az érintett taj-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg

az adatok hitelesítése pedig QR-kóddal történik, aminek az érvényességét egy erre a célra kifejlesztett másik alkalmazással lehet majd ellenőrizni (EESZT Covid Control).

Az applikációt az első használat során az EESZT-ben regisztrálni kell. Ehhez elsőként be kell lépni az EESZT lakossági portáljára KAÜ-azonosítással (ügyfélkapu, e-személyiigazolvány, telefonos azonosítás), ahol a regisztráció néhány lépését elvégezve az alkalmazás használatra kész.

A regisztráció során továbbá meg kell adni egy hatjegyű PIN-kódot, ami szükséges lesz a későbbiekben az alkalmazás használatához.

Amennyiben a regisztrált felhasználó ezt elvégezte, az applikáció használata a következő lépésekből áll:

- a bejelentkezés a hatjegyű PIN-kóddal;

- a Covid-oltásigazolás nevű menüpont kiválasztása;

Amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek az arról szóló információk.

mind a plasztikkártya, mind a mobilapplikáció alkalmas az oltás tényének az igazolására, de a korábbi betegségből eredő védettséget – az érvényes jogszabályok szerint – csak a plasztikkártya jelzi

Forrás:Bors.hu
Címlapkép:Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
ja és akinek mobilja sincs az ? meg 70 feletti az mind informatikus volt???
vagy lesz Í? ó hogyne, ábrándozzál, majd megérted.hogy? nem fogod megérteni mert hidd el én sem értem irjál magyarul mert nekem ez kinai avagy latin de a népesség 35 % ebből ki van rekesztve általatok zsenik. mert minket leirtatok már Kösz.
kissé felnőttem
na ott akkor nézzetek körül mert anno pasikra számoltak el anno 2-3 alkalommal is terhesség megszakítást ha értelmezed ezt is? meg hasonló nyulánkságokat nyalánkságokat tegnapi irás 18 év alattinak adtak szputnyikot Bion helyett mert 17 évest engedett a ren szer regisztrálni ó akkor itt na lassan. ...felfogod??? Leűlt az E recept a patikáknál = hogy értsd a gyógyszertáraknál akkor hawai itt minden?
Emmersson71
@kissé felnőttem: "Az oltottság ténye az elektronikus applikációval is igazolható lesz"

A kulcsszó: IS
kissé felnőttem
az ist azt én értem te viszont amit én irtam azt gondold át 1965 ben érettségiztem az informatika az északi sarkon napozott éppen tehát nem tanitották igy a korosztály 65 % a béna szárnyatlan és nem 100% ban okos telót használó és akkor ki esik ki hát a 70 felettiek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.