Alaposan betámadta a kormánypropaganda Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert nyelvtudásának hiányosságai miatt: angolul kérdező riporter várta a Városházán, miközben arról írnak, milyen drága számára a tolmács. Igaz, az ellenzék vezetésére legesélyesebbnek tartott politikus ehhez maga adta fel a magas labdát, amikor egy interjúban lekövérezte Orbánt. A nyelvtudáson kívül lehet még a tárban ügy, amin elcsámcsoghat a revolvermédia.

(Forrás: hvg.hu)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hamarabb tanul meg Karácsony angolul, mint hogy lefogyjon a csútkány... Bár, ha jövőre bevarrják...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
@sgl: lehet de nem is bűzlik mint a vezéreteké
sgl
@kissé felnőttem: ki szerinted a vezérem és miért milyen büdösch a nemlétező vezérem?
Ha hülye vagy ne reklámozd, magad égeted!
ómió
@Aki Én: Már megint a tetvesbolsi, brüszeli seggirányban dorozmált efftársi nyelvezetű egótokat hazudnád rám, bolsevikok elmeroggyant fajkreténje!? Nem én tartok "külön kiküldöttet" Brüsszelben, bolsi szarkupac, hanem Karigeri efftársad! Fel se tűnt? Vagy agy nélkül hogyan is tűnt volna fel!? De legalább szedáltatnád magad! Elkerülhetnéd, hogy a mocsok follyék belőled! Vagy ez az efftársi díszed? Vida Ildikót még Goodfriend efftársatokkal karöltve hazudtátok szerteszét minden alap nélkül, most meg jön a Tarlós? És hazudd már ide, fajgörény, Tarlós mikor volt "paraván mögött bújtatott" miniszterelnök-jelölt!?
kissé felnőttem
@sgl: te irtad több szakmával politikában nőttél fel stb
nincs ezen mit félremagyarázni
sgl
Schiffer első normális szövege:
telex.hu/belfold/2021/05/18/karacsony-gergely-angol-schiffer-andras

"Schiffer szerint „rendkívül hazug és hipokrita az egész kampány”, mert pontosan tudja mindenki, hogy Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter akárhogy tudnak angolul, hivatalos tárgyalásokra tolmáccsal mennek, „mert ez a világ rendje”.
Márpedig miniszterelnökként az az igazi feladata valakinek, hogy lebonyolítsa a hivatalos tárgyalásokat, és ez akár elektronikus eszközön keresztül, akár élőben történik, mindig van ott tolmács. Azért, hogy nehogy véletlenül félreértéseken múljanak diplomáciai kapcsolatok
– mondta az egykori politikus.
Schiffer szerint „hitvány és képmutató” a nyelvtudás körül zajló kampány, ráadásul eltereli a figyelmet a lényegi dolgokról. Szerinte a főpolgármester kompetenciát sok minden miatt meg lehet kérdőjelezni, de a nyelvtudása éppen nem tartozik ebbe a tárgykörbe."
...
Mint sokszor írtam én is: totál fasság ez a nyelvezés: hivatalos tárgyalásra CSAK HIVATALOS TOLMÁCCSAL LEHET MENNI.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.