Baljós jelekről számolt be Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a Rádió Bézsen – írja a Blikk.

Tömeges felmondásokra készülhetünk a magyar egészségügyben

Balogh szerint az egészségügyi szakdolgozók, köztük az ápolók

decemberhez képest rosszabbul keresnek, és hónapról hónapra élnek.

Tudomása szerint ezrével érkeznek dolgozóiktól a panaszos levelek. Sokszor enni sem volt idejük, és volt, hogy napi 4-5 órát töltöttek utazással, csak aludni jártak haza. A kamara elnöke szerint

mindezekért sem erkölcsi, sem anyagi elismerést nem kaptak, mivel csak az orvosok bérét rendezte a kormány, a szakdolgozók ebből kimaradtak.

A Blikk úgy tudja, Kincses Gyula, az orvosi kamara elnöke tömeges pályaelhagyástól tart.

Forrás: blikk.hu

Fotó: MTI/Balázs Attila

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nem tudom mit várt Orbán, és "bölcs tanácsadói" az új szerződés alapján,most még a lehetséges megfigyelés is megjelent, az esetenként megígért pénzt sem mindig kapták meg a szakdolgozók, hogy hozsannát fognak zengeni a kolostor ablaka alatt? Ha csökken a járvány, nem kevesen hagyják el a pályát, vagy keresnek máshol állást! Leginkább nem idehaza, ha megtehetik. És még az orvosok is szembesülni fognak azzal, ha nem engedik a másodállást, akkor emeléssel együtt sem lesz olyan magas a fizetésük. Mert szépen hangzanak a bruttó összegek csak annak nem kis része visszavándorol a költségvetésbe!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
.."decemberhez képest rosszabbul keresnek, és hónapról hónapra élnek." ?
Nessy
Nem tudom mit várt Orbán, és "bölcs tanácsadói" az új szerződés alapján,most még a lehetséges megfigyelés is megjelent, az esetenként megígért pénzt sem mindig kapták meg a szakdolgozók, hogy hozsannát fognak zengeni a kolostor ablaka alatt? Ha csökken a járvány, nem kevesen hagyják el a pályát, vagy keresnek máshol állást! Leginkább nem idehaza, ha megtehetik. És még az orvosok is szembesülni fognak azzal, ha nem engedik a másodállást, akkor emeléssel együtt sem lesz olyan magas a fizetésük. Mert szépen hangzanak a bruttó összegek csak annak nem kis része visszavándorol a költségvetésbe!
jesz
most még "elhagyási tilalom"van, ki tudja mikor oldják fel. Addig a hatalom leszarja az ijesztgetést. A választások előtt valamicskét adnak, talán szavazatot is nyernek, és a nővérek is maradnak.

-addig kell kihúzni, bármi áron...szóljon ezredes úr, ha mégis baj van...
-értettem.
-távozhat.
gina
@Pegero: Szólj te elmebeteg annak zsiros tömeg cigánynak hogy ne lopja el a nép pénzét te aljas gazember, van pofád itt irogatni, esküszöm kivánom hogy egy lerohadt kórházban legyen véged te mocsok
percsi
Több ismerősöm otthagyta az eü-t, vannak, akik külföldre mentek takarítani, és vannak, akik itthon a kereskedelembe eladók, vagy házhoz járnak takarítani. Nincs hatalmas felelősség, többet van a családjával, és többet keres.

Eddig kötelességből, emberségből maradtak, de egyszer betelik a pohár. Nem könnyű nekik, én biztos nem vállalnám, nap mint nap hallgatni a feltorlódott beteg emberek kitöréseit, jajgatásait a zavaros, embertelen szabályok miatt. Az egyik ember az életével fizet azért, hogy a másik életben maradjon! Akkor, amikor vannak szabad korházi ágyak, magán klinikák, elfekvők-szanatóriumok. És pénz is, vagy is lenne, ha nem tűnne el.
Az állatok különb és gyorsabb ellátást kapnak!
Hallottatok más dübörgő országban olyat, hogy kidobták az ápolásra-műtétre szoruló betegeket a korházból?

De örüljünk, mert helytállásukért odafent biztos megkapják az elismerést.
justhpeter
Volt valaki, aki azt gondolta, hogy ezeknek a tömegeket érintő átveréseknek nem lesz következménye ? Ha akadt ilyen emberke, az kreténebb mint Orbán és az egész NER együttvéve.
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 02:18
Te vagy a buzimagazin egyik szerkesztője?
Így már értem a frusztráltságod kis ratyi.
Pálinkás Pál
helyes...orbán rendszerét rombolni kell...mindegy mivel...országos sztrájkok is jöhetnének..
balos
Azért a propeller tartozkodhatna a dérheni féle celebek reklámozásától arra ott van a ner média!Utálom,hogy a 30ezer felé közeledő halálózásnál ilyen faszságokkal csinálnak híreket!
nezelodo
Nem kell bajlódni a kormánynak a drága eü kapacitás szűkítésével, egy kis csalafintasággal megoldódik az magától is. Legfeljebb ha akad a hozzáértő érzékenyek közt is egy "kekec", lesöpörheti hatalmi szóval a másik, és rá lehet fogni a járványra, mint a szuszogógép kótyavetyét. Egyébként se azt nézzék mit mond az egyszemélyes polihisztor döntéshozó, hanem azt amit tesz.
verőce21
Most kapták kézhez az első megemelt fizukat az ápolók. Volt aki félmilliót...
ómió
"Bizony, jobb soruk" csak akkor volt, amikor a Böszme lenyult egy havi fizujukat és bezáratta fejük fölött a kórházat!
namihami
@verőce21: 08.31: Aki félmillát kapott, az nem az ápolók kasztjának a tagja.
És csak addig marad ápoló, amíg a pályán maradás kényszere odakényszeríti (mert most nem léphet ki). Az 5.500 ember csupán az első kör volt.
verőce21
@namihami: Diplomás főápolók. Vannak ilyenek...

Az ápolók fizetésemelése 2019-ben 8 %-os volt, 2020 januári további 14 %-os, novemberben 20 %-al nő a jövedelmük. 2022 januárban további 30 %-os emelés jön.

Így áll össze a 2019 - 2022 közötti több lépcsős, összesen 72 %-os növekedés. Ne dörzsöld előre a tenyered azért a további "nagyszabású" létszámcsökkenésért...
Nessy
@verőce21: Miközben csökkentek a pótlékok. Átalakult a bértábla. A béremelés mindig egy átlag, azaz van aki többet kap, van aki marad ahol volt. Voltak nem kevesen legutóbb, akik kevesebbet. Sokan mutatták meg akkor a fizetési papírjukat. Ennyi!
verőce21
@Nessy: Nem hiszem, hogy ennyi!
Az egészségügyben az a szokás, hogy mindenki forintra annyit kap, mint a meghirdetett emelés.
verőce21
Érdekes módon, az ápoló szervezet vezetője teljesen másképp nyilatkozott, sőt kimondottan örülnek, hogy a covid egy évében óriásit nőtt az elismertségük, megbecsülésük és üdvözlik a 2022-es költségvetésben megjelenő, jelentős béremelést!
Eladott Ország
A bűnöző román cigánynak és bandájának az állami egészségügy szétverése a célja, hogy még többet tudjanak lopni!
nezelodo
@ómió: A miénket a másik böszme záratta be, a lelkes helyi fideszes császárral együttműködve az élen. Nem zavarta őket a bezárás ellen tüntető választóik felháborodása sem, és az hogy 25 km-re jártak a szülő nők, hogy megtudják Magyarországon a gyermek az első, ( a vezér után). Aztán a következő választáskor pezsgővel felpakolva ment a választókörzetébe a polgi, hogy megünnepeltesse magát. A szavazatszámlálók pedig feszengve lökdösték egymást, hogy ki mondja meg neki, hogy egy másik part béli riválisa nyert. Egy másik kényelmetlenség is elhárult, nem kellett két órát várni, amig az országgyűlési képviselőjüket beszédképessé mosdatják az eredmény kihirdetéshez, mert időközben elvitte a whisky a kétharmaddal együtt.
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 16:32
Te vagy a nagy gyalogló?Buzika.
percsi
@justhpeter: Én igen :(
Addig, míg egymás ellen harcolunk, nem lesz következmény. Ez tartja életben őket 32 éve, ezért nem történt eddig következmény :(
ómió
@nezelodo: Konkrétabb hazudozással gyere! Hogy másnak is érthető legyen!
surdilloFUJT
@Shikari: kár,hogy élve születtél,te agyrágott 1 bites fidesscsicska!!!
surdilloFUJT
@ómió: ugorj vissza az erdélyi barnamedve himbilimbijére fidessnyalonc,csicska!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.