Javaslatod, megítélésem szerint marhaság - véleményezte Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere Böröcz László javaslatát – írja a Telex.

Marhaságnak nevezte a Fidesz törvényjavaslatát egy fideszes polgármester
Böröcz László - fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A fideszes polgármester szerint a javaslatot jobban át kellene gondolni és arra kéri Böröczöt, vonja vissza, mert annak negatív hatása lenne az önkormányzatokra és az önkormányzati lakásokra szoruló emberekre nézve.

A szerdán Böröcz László által benyújtott törvényjavaslat szerint az önkormányzati tulajdonban lévő, lakásokat a bérlők a lakás forgalmi értékének 10,5-30 százalékáért vehetik meg, az önkormányzatnak pedig kötelezően el kell ezeket adnia.

Kovács Péter úgy véli, egy ilyen különleges lehetőséggel minden bérlő élni fog, ha nem is önerőből, hitelt fog felvenni, hogy megvehesse a lakást, amit bármilyen banktól meg fog kapni, hiszen a lakás jelzálogértéke többszöröse lesz a hitel összegének. Szerinte ez ahhoz vezet majd, hogy

az önkormányzatnak nem marad bérbeadható lakása, és nem tud segíteni azokon, akiknek anyagi helyzetük nem teszi lehetővé a bérlést, vagy fiatalok és még nem spóroltak össze annyit, hogy saját lakásba költözzenek.

Kovács szerint legfeljebb az lenne elfogadható javaslat, ha olyan bérlők tudnák megvenni a lakásokat, akik legalább 20 év alatt kifizették lakbérként a lakás értékét, nem olyanok, akik csak alig egy éve laknak bennük.

Forrás: Telex.hu

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
" A várnegyedben pöffeszkedő fideszes potentátok (köztük Palkovics elvtárs), janicsárok és közpénzen a köz egy részét főállásban gyalázó bértollnokok, megmondóemberek érdekében bedöntötték a teljes magyar bérlakásszektort (a parlamenti gombnyomogató, legbátrabb cselédség áldása már csak formalitás) úgy, hogy korábban azt hazudták, hogy ezzel egy évtizedes, rosszul működő rendszert akarnak jobbá tenni, amire az I. kerületben különösen nagy az igény. Ebből az lett, hogy nyilván nem álltak meg a Várnegyednél, nekik az egész ország a játszóterük, úgyhogy ez is pontosan az, aminek látszik: a klientúrát zabáltatják, Rogán Bűnöző Antalnak a Belvárosban annak idején sikerrel alkalmazott modelljét pedig – amellyel brutálisan lehúzta az önkormányzatot az áron alul elprédált ingatlanokkal – kiterjesztik mindenhol. Az egyszerűség kedvéért: ha a rákaybayerek bérelt lakása mondjuk 100 milliót ér, akkor ők akár 10 millióért is meg tudják majd venni. Azok viszont, akik napi problémákkal küzdenek, aki rászorulnak, azok ki lesznek szolgáltatva a rogánista lakásmaffiának. Konkrétan azért, hogy a közpénzből rongyosra hízott klientúra minél több, minél olcsóbb lakáshoz jusson, feláldozzák az egész önkormányzati bérlakásszektort, amely egyes helyeken egészen példásan működött. Igen, mimagyarok százezrei nyögik a lakhatásuk költségeit, de ez a fidelitas-szökevény Böröcz Lászlót – aki Rogán inasa volt a V. kerületben, és aki a nevére vette ezt a gyalázatos törvényjavaslatot – és az ő gazdáit egyáltalán nem érdekli. Igaz, a százezreket se érdekli olyan nagyon, hogy a magát nemzetinek hazudó kormány a saját népe ellen követ el naponta ilyen és hasonló merényleteket."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ő speciel , biztos nincs tele leamortizált önkormányzati épületekkel.
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:21 ♦ Leamortizálva. Adj címet a képnek! Javaslatok: Üres a zsebem és a fejem is! Leesett a teherautóról a vakcina, én meg rohantam utána, elfáradtam, már nem bírok futni. Búsuló "jogász"! Szegény fejem, itt a baj!...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/149251060_456216119076447_8917075125142292006_n.png?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=1w9fA7Oi16QAX-3eeFT&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=5c53a80aa141e5d8fefe859a8c7f08d5&oe=60C257D6
ómió
@Eladott Ország: Sajnos nincs időm az Athina Híradó archívumában veled együtt kutakodni. Ha konkrét hazugságod van, "vezesd elő"!
ómió
@Eladott Ország: Közpénzeket ellopni? Ez onnét jutott eszedbe, hogy az efftársaid még az állami nyugdíjkasszát is szétlopták!? De feltétlen muszáj ezt mindig másokra hazudnod?
balos
@sgl: Hol van már,hogy aki kicsit becsüli?Itt már akkorát ,hogy lassan a megkell tanulnunk a levegőben járni,mert a földet is kilopják a fideSSes maf-fiuk!Ráadásul nekik a muff csak kifizetős hely!
Peller Anikó
A vírushelyzet okába mindenféle gazemberség belefér.

@home office: "A mi Viktorunk, amikor elveszítette a választást 2002-n azt mondta “Ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot. Ezt a kijelentése csak egyszer lehetett hallani, mert mindenhonnét letiltották. Aztán a Viktor munkába kezdett" és lőn.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.