Amíg a világban nagyerőkkel dúlt a koronavírus-járvány és mindenki erre figyelt, a nagy NER-építőcégeknél ment tovább az élet, mint a vírus előtt – írja a 24.hu.

Szíjj László, Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Paár Attila társaságai a válság kezdete óta mintegy 800 milliárd forintnyi tenderen szerepeltek sikeresen – írja a hvg.hu.

Amíg mások elvesztették a munkájukat, azalatt a NER nagyágyúi 800 milliárdot kaszáltak

Orbán Viktor és Garancsi István. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A koronavírus-járvány kitörése után az állam szinte rögtön előállt több támogatási programmal, a cél az volt, hogy segítsék a bajba került vállalkozásokat. A bérkompenzáció mellett indított projekteket a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) is, a két szervezet százmilliárdokat fordított erre a célra.

A különböző közbeszerzések tették ki a legjelentősebb tételt. Itt összesen hat építőipari céget néztek meg (Szíjj László Duna Aszfaltját, a Mészáros család főbb érdekeltségeit, a Mészáros és Mészáros Kft.-t, az R-Kordot és a Fejér B.Á.L.-t, illetve Garancsi István Market Zrt.-jét és Paár Attila WHB nevű vállalatát), amelyek már-már rekordösszegű tenderen futottak be.

Tavaly április óta mintegy 800 milliárd forint értékben hoztak el megrendeléseket egyedül vagy konzorciumban

- írja a hvg.hu.

A legtöbb pénzt a Duna Aszfalt hozta el egyedül, illetve konzorciumban, a keretmegállapodásokkal együtt mintegy 580 milliárd forintot, anélkül 310 milliárdot.

A Mészáros család érdekeltségei 140 milliárd forint értékű közbeszerzést nyertek el.

A Market összesen 15,8 milliárd forintot nyert. Ezt három tenderrel húzta be, ebből a legnagyobb, 14,9 milliárdos volt, és a Citadella felújítása a feladat – egy másik céggel, a ZÁÉV-val közösen.

Forrás: 24.hu, HVG.hu
Címlapkép: MTI/ Czeglédi Zsolt

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Járvány alatt efftársilag ingyen szoktak építeni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.