A Népszava számolt be a Publicus legújabb felméréséből, ami egyértelműen azt mutatja, hogy a budapestiek nem támogatják a kínai egyetem felépülését.

Publicus: a budapestiek többsége nem kér a Fudan egyetemből, sőt még a jobboldalt is megosztja a kérdés
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A felmérésben megkérdezettek 91 százaléka hallott már a Fudan egyetem körüli csatározásokról, és csak alig ötödük gondolja azt, hogy ez Magyarország számára előnyös lenne – derül ki a Publicus Intézet Népszava megrendelésére készített áprilisi közvélemény-kutatásából. Még érdekesebb az eredmény annak fényében, hogy mindezt még az előtt válaszolták a megkérdezettek, hogy Palkovics László innovációs miniszter, a Fudan Egyetem megvalósításáért felelős kormánybiztosi minőségében benyújtotta volna azt a két törvényjavaslatát, amellyel a Diákváros legértékesebb Duna-parti területeit átadná a kínai egyetemnek.

Szokatlan módon a beruházás megítélése még a Fidesz-szavazók körében sem egységes. Noha a kormánypárti tömb jobbára egységesen ítéli meg és támogatja a kabinet terveit, ezúttal a Fidesz híveinek „csak” 62 százaléka gondolja azt, hogy a kínai egyetemnyitás Magyarország számára előnyösebb. Az ellenzéki szavazók 92 százaléka szerint Kína nyer az üzleten.

A felmérésben egyébként külön is rákérdeztek a kínai hitelre és a kínai vállalatok bevonására. A válaszokból kiderült, ez a kérdés még a Fidesz szavazókat is erősen megosztja: így már csak 48 százalék vélekedik úgy, hogy Magyarország jól jár ezzel a projekttel. Az ellenzékiek 95 százaléka szerint ez nem kérdés: az ügylet elsősorban Kínának előnyös. A kollégiumi férőhelyek elvétele végképp szétzilálja a Fudan támogatottságát. Arra a kérdésre ugyanis, hogy a magyar egyetemi hallgatóknak jutányos lakhatást biztosító Diákváros vagy a kínai egyetemváros épüljön-e fel a IX. kerületben, még a fideszesek 47 százaléka is a kollégiumokra szavazott.

Ezzel együtt is kevesen bíznak abban, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester meg tudja akadályozni, hogy a Diákváros helyére más épüljön. 

Forrás: Népszava.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A főpróba a manyup lenyúlása volt. Miután nem borult lángba az ország, onnantól tudták ezek a maffiózók, hogy bármit megtehetnek, a balga nép némán fog asszisztálni. És lőn!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Ezt mi a fszért nem viszik el a kedvenc fellegvárukba, Debrecenbe? Bár azt kívánom, h Magyarországon sehol ne lehessen felépíteni ezt az egyetemet.
jesz
kár minden szóért...a kocka el van vetve...2022-ben már nem is lesz visszaút, bármi is legyen a végeredmény.
ómió
Tudásellenesek a "haladók"? Pedig 2007-ben még Böszme vezérük se akart "lemaradni erről a vonatról"!
simmering73
A főpróba a manyup lenyúlása volt. Miután nem borult lángba az ország, onnantól tudták ezek a maffiózók, hogy bármit megtehetnek, a balga nép némán fog asszisztálni. És lőn!
kokopelli
A "kínai piacok" dolgozóinak utánpótlása majd diplomával fog árulni !Emelkedni fog a nívó! (;-))
Aki Én
Pedig elsősorban a jobboldalnak kellene felháborodni ezen a felfoghatatlan összegű hazaáruláson. @ómió: igaz, balfasz? Neked meg kell a komcsi nosztalgia.
tudode
Milyen vezetők azok, akik "erősnek" mutogatják maguka, de beveszik annak a cumiját, akinek semmi keresnivalója nem lenne az Európai Unió egyik tagállamában
.
---- Kína megmondta, hogy nagyon fontos neki a budapesti Fudan. Az Orbán-kormány most mindent felborított a kedvéért

444.hu/2021/05/14/kina-megmondta-hogy-nagyon-fontos-neki-a-budapesti-fudan-az-orban-kormany-most-mindent-felboritott-a-kedveert
-----------------------------
.
------ Az Egyesült Államok hadüzenetet küld a magyar-kínai közeledésnek
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/usa-kongresszus-kina-belgrad-budapest-vasut-selyemut-szankcio-strategic-competition-act-of-2021.726787.html
---------------------------------------
.
Előfordulhat, hogy összefügg a kinai barátsággal az, hogy júniusig
.
----- Black Swan fedőnéven nagyszabású hadgyakorlat kezdődött Magyarországon
telex.hu/belfold/2021/04/20/black-swan-fedoneven-nagyszabasu-hadgyakorlat-kezdodott-magyarorszagon
.
"""" Nemzetközi hadgyakorlat kezdődött Magyarországon. A gyakorlat június végéig tart, ideje alatt megnövekszik a gépjárműforgalom, gyakran lehet majd látni hadihajókat a Dunán, és a levegőben is több katonai repülőre kell számítani."""
---------------------------------
.
Mi a fenének kell a nagyhatalmakkal koketálni olyan egyed jóvoltából, a fene nagy szuverenitásával, akinek gyermekkorában nem volt még talán ólomkatonája sem, a tűzzel játszva, ahelyett, hogy azzal játszana ami egyidős vele!
Lepényleső
...na és ez a kiötlőt zavarja,- mint bármi amit eddig megrögzötten vett fejébe?
(Kívánhatunk inkább néki lelkiismeretet,- kapja vissza mindenki mit tőle elvett?)
home office
www.youtube.com/watch?v=bvC_0foemLY

Ez qrva jó!
Megunhatatlan!
Vitathatatlanul.
Bocsánat!

(picit töröm a magyart - a kurva anyád!)
csipetke
Sehol,senki nem magyarázta még el,hogy miért kéne nekünk azért fizetnünk,(még az unokáinknak is)hogy egy kommunista országnak nálunk legyen egyeteme. Sőt,orbán még egy 800 milliós telket is ad nekik,ahol eredetileg a magyar egyetemistáknak épült volna diákváros. Kína így tudja megvetni a lábát Európában,amihez orbán segíti hozzá. Annyira odavan a kormány a fenenagy kereszténységükkel,de pl Kína keményen üldözi a keresztényeket.Pont ezeknek a seggét kell nyalniuk?Mellesleg ha annyira akarnak,jöjjenek,de nekünk ne kerüljenek pénzbe.Végülis Kína egy gazdag ország,velünk ellentétben
NKF
A Népszarában soha nem fogok csalódni ,tuti!A politika olyan amilyen,megvan a saját természete.
Így működik mindenhol a világban!Az ellenzék ismét levizsgázott!Szaregylet.
ómió
@fideszes gyökér: Kommunista ifjak vagytok? És már haza se találtok? Otthon benneteket Böszme vezéretek vár! A jelszavatok se lehet más!
ómió
@Aki Én: Ti, bolsevik balfaszok, mind "felháborodtatok"!? És akkor miért kusikáltatok, amikor még 2007-ben Böszme vezéretek sem akart "lemaradni erről a vonatról"? Netán, mert akkor az még "böszmevonat" volt?
kokopelli
@csipetke: Az Orbán Viktorka is szeretne egy kicsit politikát játszani! Az politikai homokozókban csak a kinaiakat találta!
istván irén
@csipetke: igaz de ne jöjjenek, mert már így is túl sokan vannak . tele van velük a város kulturálatlan erőszakos szemét népség
Csizmás Kond
...azt sem tudják mi lesz belőle...de nem keeee...
csipetke
@kokopelli: 10:42 Tőlem orbán még seggpacsit is játszhat a kínaiakkal,de ne szívasson egy egész országot. Palkovics azt mondta,hogy a fudan egy ékszerdoboz lesz, hát akkor vigyék Felcsútra a stadion mellé.A lopott pénzből meg fel is építhetik.
Felháborító,hogy a kis dagadt ember úgy költi a közpénzt,mintha a sajátja lenne.
gina
Nem csak a Fudán egyetemből. hanem a proli gerinctelen fideszből és a kormányból sem kérünk,,,és ezt ők tudják,, reszkessetek mocskos gerinctelen tolvajok !!!
Csizmás Kond
@Horizont: Nem hallottam, lehet akkor a talap a fülemre csúszott...amúgy te mindezt honnan tudod ha még nincs kiadva hivatalos közlöny az egészről ?...csak nem ez is a zellenzéki előválasztás propagandaprogramja ?
amúgy komolyra fordulva egy egyetemattól jó vagy rosz hogy amit tanítanak az mennyire felhasználható, mert ha a ceu formában tényleg csak kupeceket meg propagandistákot fognak nevelni akkor szart sem fog érni.
Csizmás Kond
@Horizont: és milyen szakok lesznek benne ?
Csizmás Kond
@Horizont: És ez nem lesz jó vagy mi a baj vele ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...ezek szerint tényleg nem...egyetemet építenek, az ellen tiltakoznak de nem azzal van a baj...így nekem tényleg magas.
ómió
@fideszes gyökér: Már a magadéit se ismered fel ott az elmeosztályon!? Hazudozás helyett jobban figyelj! Az a komcsi, amelyik "szent zsoltárotokat", az Internacionálét szokta énekelni! És ez - még, ha számodra "meglepő" is - nem a fideszes! Vagy csak "simán" hazudnád ezt is másra?
kokopelli
A következő állomás,amit a kínai kiránduláson elfelejtett,az "Észak-Korea" lesz? (;-))
ómió
@home office: Csak nem Eladott Ország efftársaddal együtt forgattátok fel az Athina Híradó "archívumát" némi üditőbb hazudozás feltárása érdekében? Mit mondhatnék: egyik se elég átütő!
home office
@ómió: Kersztényezel, meg kommunistázol, ani témákban küldtem letagadhatatlan képeket a kedves vezetődről, és te megint ezzel az athina híradó shit dumával jössz?

Először adj magyarázatot a képekre és utána terelj!
Aki Én
@ómió: De neked már akkor is tetszett, mi? Bolsi fajankó. Jöjjön a kommunista Kína, neked a nosztalgia minden milliárdot megér.
Te, buta balfasz...
Csizmás Kond
@Horizont: ...a mi fizetjük-öt vagy a mi pénzünk-et kérlek hanyagold mert kiráz a hideg az ilyen marhaságtól. Nem fizetsz te semmit és én sem hanem épp abból pénzelünk amit más befizet, és ez régebb is így volt és ma is így van. Az egyetem építését miért kéne egy idegen állam építse, fizess ? Az egyetem a miénk lesz és az fogja belőle húzni a hasznot akinek a drága taníttatás fizetik és akinek az okos orvoskák meg ami még kikerül onnan majd dolgozni fog.
Csizmás Kond
@Horizont: Akkor kié lesz... és szerinted Kínába fognak a magyar végzősök dolgozni ?...mert ugye nem gondoltad hogy csak a ferdeszeműeket fogják oda beengedni ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...soha nem mondtam hogy én lennék a MTI...viszont azt sem hiszem csak úgy el hogy még meg sincs kezdve az építkezés és már sokan azt is tudni vélik, hogy milyen színüre lesz lefestve a semlegeswc...
Csizmás Kond
@Horizont: :) de hát most beszéltük hogy itt lesz az egyetem nem a kínaiaknál...:)
Csizmás Kond
@Horizont: Nem...ha mi építjük nálunk, hogy lesz másé ?...vagy minden németjuhász német és juhász ?...
Clavigo
@Horizont: Hát van türelmed ehhez a lökötthöz.(.@Csizmás Kond: )
home office
@fideszes gyökér: Nincs magán... semmim. Az elérhetőségem nem létezik. Bocs!

"vagyok, aki vagyok" - az Isten nevének jelentése, de én merek viccelni vele...
Nincs jogom hozzá, de merek, mert Isten egy állatként ismert meg és így szeret engem és így védett meg qrva(!) sokszor - egy állatként.
home office
Amióta élek, Isten mindig megvédett engem minden bajtól - amibe belenavigáltam magam.
Ebből arra következtetek - kieséses alapon -, hogy Isten akar valamit tőlem.
Van valami, amit csak én tudok és Isten ezt akarja tőlem.
Én meg nem vagyok semmi jónak az elrontója.

Legyen meg a te akaratod !!!

(ugye mekkora állat vagyok?)
home office
Az előző videjó 58 éven felüjieknek ajánlott - vagy nem!
home office
Van hiperextenziós padom (majdnem le tudtam írni elsőre helyesen) háterősítőm, amit egyszer használtam az egész életemben.
Elég volt - egyszer!

Szerintem nem akarsz többet tudni a hiperextenziós hátpadról.
Egyszer sem!
home office
Hazudtam. Imádom a hiperextenziós padom. Semmi mással nem lehet kiváltani ezt a mozgásformát. ettől függetlenül csak egyszer használatam - elég volt!

Szerinem oldjuk Unheiliggel a feszültséget.

Zeit zu gehen - bite!

www.youtube.com/watch?v=A6tp4pT8SAE
csak úgy....
@Horizont: a macskák nem idomíthatók! :)
ómió
@home office: A hazudozásodra - ha "kölcsön" vetted is - te magad vagy a magyarázat!
ómió
@Aki Én: Már ezt is rám hazudnád, bolsi fajgörény!? Nem elég, ha te megelégedéssel vetted tudomásul? Nem elég, ha a tetves bolsiságod rámhazudásával próbálkozol? Vagy rezidenciádon, az elmeosztályon ez a divat?
Aki Én
@ómió: De neked már akkor is tetszett, mi? Bolsi fajankó. Jöjjön a kommunista Kína, neked a nosztalgia minden milliárdot megér.
Te, buta balfasz...
home office
@ómió: Most mé? Tényleg van hiperextenziós padom... Na jó, már háromszor használtam (egy hónap alatt), de az "egyszer" jobban hangzott.
Aki Én
@ómió: Pedig jók és beszédesek a fotók. Kár, hogy a nyilvánvaló tényeket is elhazudod. Ez már betegséget végső, legütősebb fázisa lehet. Amikor már ennyire nem vesz tudomást valaki a valóságról, azt végképp elvesztettük. Hamarosan már a fidesz is inkább sírni fog miattad. Kezdesz nekik is vállalhatatlanul alantas lenni.
ómió
@Aki Én: Nekem, idiótája, akkor se tetszett, meg most sem! Megírtam már neked - még, ha tyúkeszed el is felejtette - hogy annyi létjogosultságát látom itt neki, mint a CEU-toknak! Semennyit! Másfelől meg, ha a CEU itt lehet, akkor ez is! A tetves bolsiságod non-stop másrahazudásából meg végre már gyógyíttasd ki magad! Vagy az elmeosztály nem bír a szindrómáddal? De akkor legalább gyakrabban szedáltasd a böszmeszaros pofád! A "fotók", meg, amiken Böszme vezéred kifejti, hogy "nem szabad lemaradnunk erről a vonatról" (te meg, szarfaszú bolsija, tapsolsz neki), tényleg "jók és beszédesek"! Csak kár, hogy ott az elmeosztályon leszíjazottan pont azokat nem látod!
ómió
@home office: Neked valami más bajod lehet, úgy látom. De valszeg az nem is gyógyítható!
Aki Én
@ómió: A CEU szerintetek nem lehet itt, a kínai meg igen. Fura kettős mérce, de megértem, hogy bolsi korcs fajtád a komcsit részesíti előnyben. Mi már mondhatjuk, hogy ha a CEU nem, akkor a komcsi sem. Hogy te nem érzed a különbséget, az rendben is van, tőled senki nem vár többet, mert elmebeteg hazudozó, gyepes agyú bolsi csicska vagy.
A CEU annyira ,,ti" CEU, hogy a fideszesek jártak oda, de mindegy, neked elmebeteg hazudozónak ezt sem kell tudni. A fideszben nincs elvárás veletek szemben, csak annyi, hogy elég buták és hazaárulók legyetek.
Ez neked profin megy, te képzetlen komcsicska balfasz.
Clavigo
@ómió: Buta vagy,,,mint a rosseb..,mint egy fitymaszproletár.
ómió
@Clavigo: Már a fajkretén vörös proletárságod minden szimptómáját is rám hazudnád, idiótája!? Ne "fáradj"!
ómió
@Aki Én:Ti "szerényen beéritek" a CEU "szolid liburnyák" neokomcsiságával, önmagadat állandóan másrahazudni próbáló bolsi idiótája!? Kettős mércét makogsz, miközben a CEU-tok "sérelmeiért" rikoltoztok és úgy támogatjátok, ahogy a bolsi hazudozásaitokból telik, miközben a kínait - persze, kizárólg csak most(!), 2007-ben még nem, sőt(!) - úgy "ellenzitek", ahogy a hazugságcsövötökön csak kifér! Na, ez a tetvesbolsi mentalitásotok, ami itt megint nagyon kilóg! Nálad ott az elmeosztályon az ilyen összefüggések teljesen "kirekesztettek", bolsi fajkretén, és a "felismerés" csupán a tetübolsiságotok másrahazudási kísérleteiig terjed? És tényleg: vannak fideszesek, akik a CEU-t végezték, ám nekik a tetüfajtáddal ellentétben - ha közben esetleg nem is, de utólag "leesett", hogy mit is akartak beléjük "oltani": a nihilizmussal vegyített anarcholiberális neobolsevizmust, amiből - "köszönik" - nem kérnek! Nem úgy, mint a neobolsi tetüfajtád, amelyiknek ez az éltető eleme! Te makogsz hazaárulásról, bolsevik fajkretén!? Te, akinek a tetveskomcsi elei, mintegy "Trianon pluszként" utólag még Baranyát is át akarták játszani a szerbeknek!? Te, akinek a vörös falkája a 2004-es népszavazáson kitagadta a külföldre "trianonizált" magyarságot, miközben a migráncshadakkal - ahogy Böszme vezéretek mondja - "még jól is járna!? A Lenin szobor, szarkupac efftárs, még sosem szakadt rád?
Málna
Nem hiszem, hogy a budapestiek többsége meg tudná ezt ítélni.
Aki Én
@Málna: Márpedig valakinek meg kell.
Málna
@Aki Én: Többek között erre való a kormány.
Aki Én
@Málna: Többek között erre való a népszavazás és a nemzeti konzultáció intézménye. A kormány már bizonyított, ezért szól bele egyre intenzívebben a nép. Ez demokráciában így lenne helyes.
A kormány sem mindenható, mindenhez értő. Sőt, tele van korrupt, hazaáruló suttyókkal.

,,Ez a mi életünk kedves barátaim, nem a kormány biznisze. Ez a mi életünk..."

Ismerős???
Málna
@Aki Én: Jól néznénk ki, ha mindenről népszavazást tartanánk. Erre hatalmaztuk fel a kormányt, amikor rájuk szavaztunk, hogy ilyen volumenű kérdésekben döntsenek, amihez mi nem értünk. De biztos egy Clavigo vagy Csak úgy...kompetensebb a témában.:-)
Aki Én
@Málna: Mindenről? Neked úgy tűnik? De kimondott ilyen butaságot? Megint a buta gondolataidat vetíted másra. Amit lehetett elkaszálta a gyáva gazdád.
A kisebbség nem arra hatalmazta fel orbánt, hogy bármire, bármennyi közpénzt elkölthet önhatalmúlag, öncélúan.
Na, te demokrata. Felőled megszűnhetne a népszavazás intézménye.
orbán közelében már nincsenek hiteles, valós szakemberek, könnyen lehet, hogy említett fórumtársak reálisabbak, mint a hazaáruló tolvajok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.