2022-re az ideinél 43,8 milliárd forinttal kevesebbet kell költenie az államnak nyugdíjra - derül ki a 2022-es költségvetés fejezeti indoklásából. A dokumentum úgy fogalmaz, hogy "a nyugdíjasok átlagos létszáma – elsősorban a nyugdíj igénybevételi és demográfiai folyamatok miatt – várhatóan 1,2%-kal csökken". Bár a nyugellátásokkal kapcsolatban a 2022-es költségvetés nem említi a koronavírust, és valóban más demográfiai folyamatok is közrejátszhatnak a nyugdíjasok számának csökkenésében, korábban a KSH azt közölte, hogy közel 40 ezer fővel csökkent Magyarország népessége 2020-ban, a járvány sújtotta évben elhunytak száma pedig több mint 11 000 fővel volt több, mint 2019-ben, ezzel pedig ez volt az elmúlt 21 év legmagasabb halálozási adata.

Forrás: magyarnarancs.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
drasztikusan ki kell mondani akinek 2 millió a havi bruttója az takarékoskodjon maga, ne járjon neki se kegy se más formában ez viszi el drasztikusan a tervezettnek a többszörösét,ez nem is lehetne vitatéma egy normális országban normális párbeszéd mellett itt bezzeg az olimpikonok focisták uralják a nagy összegeket. miért is Ja
Nessy
Lehet, hogy sok kis nyugdíjas meghal, de a egyre több lesz a magas nyugdíj! Így fog a számtani átlag szerint növekedni az átlag nyugdíj évről, évre, emelés nélkül is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.