A mai bejelentése még nem volt elég, a Párbeszéd miniszterlenök-jelöltje újabb videókat posztolt – vette észre a Blikk.hu.Karácsony: „Arra kell szövetkeznünk, hogy egy trónfosztást vigyünk végbe”Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

„Van egy szűk, egy százalékos uralkodó réteg és nekünk arra kell szövetkeznünk, hogy egy trónfosztást vigyünk végbe, hogy megszabadítsunk az országot a megosztó és az életünk forrásait elvevő hatalomtól és utána újraépítsük ennek az országnak az egységét” – ezzel jelentkezett be Debrecenből a miniszterelnök-jelöltséget vállaló Karácsony Gergely budapesti főpolgármester.

A politikus ma több városból jelentkezett be. Az élő adás egy ideig nem volt látható, mert azt Karácsony Facebook-bejegyzése szerint valakik megzavarták. Később azonban kikerült a videó – írja a Blikk.hu.

Abban a miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy a Debrecenben töltötte a diákévei egy részét, ezért a város fontos számára. „Mióta főpolgármester lettem egy furcsa vetélkedésbe próbáltak belevonni. Debrecen kormánypárti vezetésű, a főváros meg ellenzéki, és mintha a kormány Debrecenből szeretne egy árnyékfővárost építeni. Ezt sosem értettem, nem értettem, miért kell szembeállítani egymással két települést. Miért kellene nekem sajnálnom, ha Debrecen fejlődik” – tette hozzá.

„Amikor nekivágtam ennek a feladatnak, úgy gondoltam, hogy megpróbálom ezt a sokszínű ellenzéket és aztán az országot egyesíteni. Debrecen egy nyakas, öntudatos, kálvinista város. És én hozom magammal Debrecenből ezt az öntudatot. Protestáns hittel és trónfosztó hagyománnyal. Hiszen a szabadságharc idején, 1849-ben ebben a városban mondták ki a trónfosztást, amikor az uralkodóval szembehelyezkedett a társadalom nagy többsége.”

Karácsony Gergely megjegyezte, hogy „van egy szűk, egy százalékos uralkodó réteg és nekünk arra kell szövetkeznünk, hogy egy trónfosztást vigyünk végbe, hogy megszabadítsunk az országot a megosztó és az életünk forrásait elvevő hatalomtól és utána újraépítsük ennek az országnak az egységét”.

Forrás: Blikk.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Gyurka80: Gyenge duma. Ma is ő nyerne, ha lenne választás. Hódmezővásárhelyre is hiába ment le Lázár személyesen, hogy belengesse a sporttámogatások elmaradását. A választók bölcsek voltak és még nagyobb győzelmet aratott Márki-Zay Péter. Az emberek a városokban nem vakok. Látják, hogy a kormány aljasságát.
Béla333
@sgl: 17.35
Nem kell csodálkozni! Ha Hadházy nyerne a Zuglói körzetben és lehetősége lenne rá, hogy a Karácsony vezette önkormányzat 2016-2020 időszakát átnézze, abba Karácsony is belebukna, nemcsak az MSZP és a vele összejátszó Fidesz.
Karácsony nem hirdethet elszámoltatást, ezért jön ezzel a baromsággal, hogy "...nem bosszúra, hanem jóvátételre van szükség."
Ha az ellenzéki választók többsége nem ezt szeretné, akkor ki kell pöccinteni Karácsonyt a játékból.
Béla333
"„Ki is kell vontatni a trónszéket Magyarországról”, hogy többé ne uralkodhasson, csak szolgáljon mindenki, aki hatalomra jut."
hvg.hu/itthon/20210515_karacsony_gergely_miniszterelnok_jelolt_programismerteto_beszed#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Persze Karácsony mindig másra gondol, magára nem. Ha ugyanis Karácsony kiszolgálná a választói igényeket, akkor keményen elszámoltatná az ország kifosztóit, oldaltól függetlenül.
csak úgy....
@Csizmás Kond: 15:35 ha ök most nem fosztanak trónt,akkor késöbb tán te is befosol!
neked nem tünik föl ,hogy milliárdok tünnek el,paksII. -pár kapavágáson kívül nem történt még semmi de ezzel ugyan így van a belgrád-budapesti vasútvonal is!?
mikor léptek át végre a félrevezetett birkák táborából a hangosan bégetö birkák közé,hiszen a korotoknak már meg köll lennie a reménykedve várt eszetekhöz..
ómió
Arra hazudozással már lassan 12 éve "szövetkeztek"! Most ugyanaz, moslékkoalícióval "dúsítva"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.