A mai bejelentése még nem volt elég, a Párbeszéd miniszterlenök-jelöltje újabb videókat posztolt – vette észre a Blikk.hu.Karácsony: „Arra kell szövetkeznünk, hogy egy trónfosztást vigyünk végbe”Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

„Van egy szűk, egy százalékos uralkodó réteg és nekünk arra kell szövetkeznünk, hogy egy trónfosztást vigyünk végbe, hogy megszabadítsunk az országot a megosztó és az életünk forrásait elvevő hatalomtól és utána újraépítsük ennek az országnak az egységét” – ezzel jelentkezett be Debrecenből a miniszterelnök-jelöltséget vállaló Karácsony Gergely budapesti főpolgármester.

A politikus ma több városból jelentkezett be. Az élő adás egy ideig nem volt látható, mert azt Karácsony Facebook-bejegyzése szerint valakik megzavarták. Később azonban kikerült a videó – írja a Blikk.hu.

Abban a miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy a Debrecenben töltötte a diákévei egy részét, ezért a város fontos számára. „Mióta főpolgármester lettem egy furcsa vetélkedésbe próbáltak belevonni. Debrecen kormánypárti vezetésű, a főváros meg ellenzéki, és mintha a kormány Debrecenből szeretne egy árnyékfővárost építeni. Ezt sosem értettem, nem értettem, miért kell szembeállítani egymással két települést. Miért kellene nekem sajnálnom, ha Debrecen fejlődik” – tette hozzá.

„Amikor nekivágtam ennek a feladatnak, úgy gondoltam, hogy megpróbálom ezt a sokszínű ellenzéket és aztán az országot egyesíteni. Debrecen egy nyakas, öntudatos, kálvinista város. És én hozom magammal Debrecenből ezt az öntudatot. Protestáns hittel és trónfosztó hagyománnyal. Hiszen a szabadságharc idején, 1849-ben ebben a városban mondták ki a trónfosztást, amikor az uralkodóval szembehelyezkedett a társadalom nagy többsége.”

Karácsony Gergely megjegyezte, hogy „van egy szűk, egy százalékos uralkodó réteg és nekünk arra kell szövetkeznünk, hogy egy trónfosztást vigyünk végbe, hogy megszabadítsunk az országot a megosztó és az életünk forrásait elvevő hatalomtól és utána újraépítsük ennek az országnak az egységét”.

Forrás: Blikk.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Nagyon jo beszed Gergo. Igy tovább. Nem csak tronfosztas kell, hanem utana felelossegre vonas es büntetés
Yoda69
Nagyon jo beszed Gergo. Igy tovább. Nem csak tronfosztas kell, hanem utana felelossegre vonas es büntetés
tudode
Ma már az összefogás nagy fába vágja a fejszéjét, egy leamolrtízált ország megmentését illetően, a gonosztól!!!
.
Mennyivel előbbre tartana az ország, a talaán fiatalabb, de tudásban összeegyeztethetlenűl a NER polgártársakkal, akiknek a szeme előtt az lebeg, hogy szolgálni azt, aki elvesztette, na nem a zsebkendőjét, a tisztességét, már a székházmutyinál, és meg sem áll, járvány idején, az ország javainak átmentéséig, reménykedve abban, hogy még egyszer rongálhatja az országgal együtt a bársonyfotelt is, nem csak jelképesen, a valóságban is megpuccsova saját országát
.
----- Megpuccsolt ország! Előadja Bajnai Gordon (2014) és Orbán Viktor (2008)
www.youtube.com/watch?v=Ar6rIfnHDnE
---------------------------------------
.
Ráizélt az orság arra, hogy nem fogadta el Bajnai Gordon válságkezelő miniszterelnök "nagy U-val" Úr szolgálatát, már talán nem csak kukucska szinten, közelíthetnénk Auszria éleszinvonalához!

.
magyar1
Álmodik a nyomor, trónfosztás nem lesz, legfeljebb a kétharmad nem lesz meg nekik amiért a népet nyomorgatják, vagyis egy részüket. A nyugdíjkorhatárt már régen 60-ra kellett volna állítani pld.
jesz
Karácsony mit fog kezdeni a vérszívó tanácsadóival? Mert azok követelik a jutalmat...a Főváros le van szarva, mindegyik a Karmelitában
szeretne tetszelegni Karácsony holdudvarában...Kálmán már most kijelölte magát angol tolmácsak több milláért havonta+ alkalmi jutalofalatok

Szóval baj lesz ebből...
Béla333
Trónfosztás, elszámoltatás, a politikusi bűnözők börtönbe juttatása, az államigazgatás átalakítása, új alkotmány, erről népszavazás.
Miért nem lehet legalább ennyit vállalni?
kereső
@Béla333: Ne légy telhetetlen Béla. Ezek nem "jogállami megoldások". Amúgy valószinűleg nem olvasták Tóta W.-t. Pedig magyarán irt.Akár érthetnének is belőle.
NKF
Kamu az egész!Ez a fasz csak Kúrcsány által lett főpolgi!Menjen a francba!
Aki Én
@NKF: hogy te milyen buta ember vagy...
human
@NKF: Vergődj csak. Korlátlan pénzből, több száz médiában volt alkalmatok megpróbálni alkalmatlannak beállítani Karácsonyt. Így sem sikerült. Az embereknek elegük lett a NER lopását kiszolgáló Tarlósból. Választottak.
Béla333
@kereső: 16.26
Teljesen őszintén: nem bízok egyik olyanban sem, aki már legalább egyszer ígért és azt nem tartotta meg.
Persze, ha ez úgy nem sikerült, hogy szemlátomást megfeszült, de beletört a bicskája, az még rendben van. De ha úgy nem tartja az ígéretét, hogy nem tesz semmi érdemit, azt nem lehet tolerálni.
Egyébként mi abban ami "nem jogállami"?
Elég volt már a semmittevésből... 31 év telt el az életünkből...
Gyurka80
@human: Aki Tarlós helyett ezt a face-huszár idiótát választotta már rég megbánta!
kereső
@Béla333: Klárán kivül kimondta már bármelyik is, hogy Alkotmányozás- népszavazással, "elszámoltatás"-és a fundan, paks 2 felmondása, a kinai vasút leállitása- minden ilyen szerződés felülvizsgálata és nyilvánosságra hozása. Ezek amiket irtál, és ezek nem "jogállami eszközök"- mert, ahogy Hadházy mondja, a törvényt meg kell szegni ahhoz, hogy ezek megtörténjenek- de legalábbis ki kell mondani az alaptörvény érvénytelenségét. Na, kiből nézed ezt ki?
Béla333
@kereső: 17.12
Nekem ez a minimum:
"Trónfosztás, elszámoltatás, a politikusi bűnözők börtönbe juttatása, az államigazgatás átalakítása, új alkotmány, erről népszavazás."
Aki ennyit nem tud vállalni, az nálam nem játszik.
human
@Gyurka80: Gyenge duma. Ma is ő nyerne, ha lenne választás. Hódmezővásárhelyre is hiába ment le Lázár személyesen, hogy belengesse a sporttámogatások elmaradását. A választók bölcsek voltak és még nagyobb győzelmet aratott Márki-Zay Péter. Az emberek a városokban nem vakok. Látják, hogy a kormány aljasságát.
Béla333
@sgl: 17.35
Nem kell csodálkozni! Ha Hadházy nyerne a Zuglói körzetben és lehetősége lenne rá, hogy a Karácsony vezette önkormányzat 2016-2020 időszakát átnézze, abba Karácsony is belebukna, nemcsak az MSZP és a vele összejátszó Fidesz.
Karácsony nem hirdethet elszámoltatást, ezért jön ezzel a baromsággal, hogy "...nem bosszúra, hanem jóvátételre van szükség."
Ha az ellenzéki választók többsége nem ezt szeretné, akkor ki kell pöccinteni Karácsonyt a játékból.
Béla333
"„Ki is kell vontatni a trónszéket Magyarországról”, hogy többé ne uralkodhasson, csak szolgáljon mindenki, aki hatalomra jut."
hvg.hu/itthon/20210515_karacsony_gergely_miniszterelnok_jelolt_programismerteto_beszed#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Persze Karácsony mindig másra gondol, magára nem. Ha ugyanis Karácsony kiszolgálná a választói igényeket, akkor keményen elszámoltatná az ország kifosztóit, oldaltól függetlenül.
csak úgy....
@Csizmás Kond: 15:35 ha ök most nem fosztanak trónt,akkor késöbb tán te is befosol!
neked nem tünik föl ,hogy milliárdok tünnek el,paksII. -pár kapavágáson kívül nem történt még semmi de ezzel ugyan így van a belgrád-budapesti vasútvonal is!?
mikor léptek át végre a félrevezetett birkák táborából a hangosan bégetö birkák közé,hiszen a korotoknak már meg köll lennie a reménykedve várt eszetekhöz..
ómió
Arra hazudozással már lassan 12 éve "szövetkeztek"! Most ugyanaz, moslékkoalícióval "dúsítva"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.