A 2022-es költségvetésben a pénzügyminiszter szerint a gazdaság újraindítása lesz a leghangsúlyosabb elem.

Ötnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő héten. A képviselők szerdától péntekig 30 órás időkeretben tárgyalják a kormány 2022-es költségvetési javaslatát.

Kemény hét vár a képviselőkre: a jövő évi költségvetésről és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is szavaznak

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án

Fotó, címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ülés hétfőn 13 órakor a közelmúltban elhunyt Kovács Gábor korábbi KDNP-s képviselőre emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Ezt követően az interpellációkra és az azonnali kérdésekre egy-egy óra, míg a kérdésekre további 30 perc áll rendelkezésre.

Kedden a napirend előtti felszólások után tartják a szavazásokat. A képviselők ekkor egyebek mellett dönthetnek a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról is. Az ülésnap további részében négy általános vitát bonyolítanak le. Terítékre kerül például az egyszülős családok életkörülményeinek javításáról szóló kormányzati előterjesztés, valamint a kabinet adómódosítási elképzelései is.

A 2022-es költségvetés tárgyalása szerda reggel 8 órakor, a pénzügyminiszter 40 perces nyitóbeszédével kezdődik, amelyet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Költségvetési Tanács (KT) elnökének 30-30 perces felszólalása követ. A frakciók vezérszónokai szintén 30-30 perces beszédeket tarthatnak, amelyek után a képviselők összesen legfeljebb hét és fél órában szólalhatnak fel.

Csütörtökön további 13 órás, míg pénteken újabb 6 órás időkeret áll rendelkezésre a jövő évi költségvetés általános vitájában.

A pénzügyminiszter korábban hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt a gazdaság újraindítása a 2022-es büdzsé leghangsúlyosabb eleme, ugyanakkor a jövő évi költségvetés is megőrzi a kormány eddigi értékeit: a családok védelmét, a gyermeket nevelők támogatását és az idősek megbecsülését.

Varga Mihály közölte, a kormány 2022-ben dinamikus, 5,2 százalékos gazdasági növekedéssel számol, GDP-arányosan 5,9 százalékos hiánycél és 79,3 százalékos államadósság mellett.

A parlament ülése a paksi atomerőmű bővítéséhez felvett hitel folyósításának módosításáról szóló javaslat általános vitájával ér véget pénteken.

Forrás: mti.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@sgl: Mit gondolsz, miért kell Orbánnak továbbra is az egyeduralom? A drága 133 bátor embere, amikor Orbán üzen, bekocog a parlamentbe, még betegen is,hogy megnyomja az igen gombot!
Ugyan fogalma sincs róla, miről dönt, hiszen nincs érdemi vita, egyeztetés semmiről! Komolyan mondom Rákosiék többet adtak legalább a látszatra! Ha meg valaki hiányzik, Ritterre, Volnerre számíthat a fidesz! Elvégre ők "függetlenek"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Azért árulja már valaki, ha május végére lecseng a harmadik hullám, 6 millió oltott lesz, akkor miért kell tovább hosszabbítani a "veszélyhelyzetet"? Nehogy az ellenzék megtarthassa az elő választást? Van még itt ellopni ebben a szerencsétlen kis országban? Még nem verték szét teljesen az egészségügyet, oktatást? Még kell valahonnan haveri hitel? Hiszen a133 hős, bátor ember a parlamentben a saját halálos ítéletét is megszavazza! Tényleg érdekelne egy logikus magyarázat!
namihami
Tömeges ínhüvelygyulladás-hullám várható a Parlament környékén.
Csak meg ne szakadjanak...
kereső
@Nessy: CSAK! Meg Gyurcsány...esetleg, boldog Pünkösdöt.
kereső
Jövő évi költségvetés? Akkor, amikor már meg is szegték, és újra kellene irni???Komoly egy gárda, nem mondom. Kiderült már, hogy hova kerül az az 1200 milliárd Ft, aminek még nem volt cimkéje egy héttel ezelőtt??,
kissé felnőttem
2030-ig azta ? nagy lehet a vész vagy kicsi az ész ?
Himnusz-t tanulj addig meg kinai nyelvet, de 200 változata bizonyosan van arra készűlj .
@Nessy: miért mert a majré a bukástól igy akarják évekkel elodázni a választást " csak azt ne mond,hogy hűvös a börtön, éjjel rács van a csillagokon "
Lepényleső
...tehát elmaradnak a jövő évi választások,- s a többségnek még ez sem lesz sokk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.