Mráz Ágoston Sámuel szerint Karácsony Gergely nem beszél angolul, holott van nyelvvizsgája. Arról is beszélt, hogy az ellenzéki előválasztás egyetlen nyertese Gyurcsány Ferenc.

A magyarok minden miniszterelnöktől elvárják, hogy tudjon angolul – emelte ki a Nézőpont Csoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A kormányközeli Nézőpont Csoport vezetője szerint az emberek elvárják, hogy a miniszterelnök tudjon angolul

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Mráz Ágoston Sámuel a kutatásukra hivatkozva közölte: a válaszadók 83 százaléka mondta ezt, még a kormánykritikusok 70 százaléka is.

Utóbbiak az általános érvényű állítás megfogalmazásakor minden bizonnyal észben tartották, hogy Karácsony Gergelyt, az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként elinduló jelenlegi főpolgármestert az elmúlt napokban "kellemetlen helyzetbe hozta, amikor kiderült, hogy ő nem beszél angolul" – vélekedett Mráz Ágoston Sámuel.

Hangsúlyozta: a mai, egyre nemzetközibbé váló világban a miniszterelnököknek tárgyalóképeseknek kell lenniük. Régen "úri huncutság" volt a diplomácia, sok-sok protokolláris lassúsággal, mostanra ez felgyorsult, és aki nem tud a folyosón néhány kedves szót szólni angolul a kollégáihoz, mert várnia kell a tolmácsra, az nehezen tudja érvényesíteni az országa érdekeit.

Arra a felvetésre, hogy miként lehetett Karácsony Gergely adjunktus, valamint doktori iskola hallgatója nyelvvizsga nélkül, Mráz Ágoston Sámuel úgy felelt: "előbb-utóbb ki fog derülni, hogy a szabályoknak a dinamikus értelmezéséről vagy a megszegéséről van szó".

(Karácsony egyetemi nyelvi lektorátusi nyelvvizsgát tett le, erről maga számolt be a napokban egy Facebook-posztban. A kormánypárti megmondóemberek szerint az azonban nem államilag elismert nyelvvizsga.)

Úgy vélekedett: fentiek dacára elég valószínű, hogy Karácsony Gergely lesz a győztese az előválasztásnak, amely inkább egy "utószó". A baloldali pártok eldöntötték, ki legyen a miniszterelnök-jelölt, és csupán egy "látszatversenyt" szerveznek – hangoztatta.

A nyertese azonban más lesz az előválasztásnak, mint a győztese: Gyurcsány Ferenc – jelentette ki Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint az összes előválasztási jelölt a korábbi miniszterelnök "kottájából játszik".

"Nem véletlenül beszélnek sokan arról, hogy ez egy Gyurcsány-show" – fogalmazott.

Mráz Ágoston Sámuel párhuzamba állította Karácsony Gergelyt Medgyessy Péterrel, szavai szerint 2004-re mindenki számára kiderült, hogy a korábbi miniszterelnök nem tényező a baloldalon, nem hoz magától fontos döntéseket.

Forrás: mti.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Valóban nem art, ha a ME beszel angolul, de ez nem kizáró ok, hiszen profi tolmácsok segítik munkáját. Mellesleg orban is tolmáccsal megy minden fontos nemzetközi megbeszélésre, mivel az o angolja is hagy kivetni valót maga után.
Karácsony meg felturbozhatja angol tudását a választásokig, remélem megteszi. Amikor orban 2010-ben ME lett meg annyira se beszelt angolul, mint most Karácsony.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Egy miniszterelnök legyen a hazáját, annak választó polgárait tisztelő, szerető, megbecsülő személy! Olyan igaz, talpig becsületes, szavahihető ember, aki bizalmat ápol a népével, -nem csak a pártjával !-s mindent megtesz az országának határán belül élők biztonságáért, nyugodt, élhető társadalom fenntartásáért, annak fejlődéséért, az országának,-nem a kiváltságosok!- gyarapodásáért! Ha a saját országában, az anyanyelvén nem képes szót érteni az emberekkel, nem hallja meg, nem érti meg a szavaikat, jelzéseiket, akkor hiába beszél több nyelven, sz.rt sem ér a saját hazájában.
istván irén
Nekünk a nemzetköziség nem opció csak kína és az oroszok ,ezért ilyen szar a helyzet mert ez a tetű egyik nyelvet sem beszéli
kereső
Nem tudjátok orbán elfogadta már Dobrev Klára kihivását? - külföldi ujságirók kérdéseire angolul vállaszolni!
Macskaszem
A többség nem azt várja a miniszterelnöktől, hogy angolul beszéljen.
Azt várjuk, hogy vegyen bennünket emberszámba, ne lopjon, ne hazudozzon, ne árusítsa ki az országot keleti diktatúráknak, ne játsza át az ország javait haverok nevére, normális iskolákat agymosodák helyett, normális nyugatihoz közelítő egészségügyet.
Vessen véget az egyházak abnormális mértékű közpénzzel tömésének, és erőszakos térfoglalásának, hagyja abba idegen országoknak történő pénzszórást, kül és belföldi stadionépítést, a sokszorosan túlárazott beszerzéseket, építkezéseket, kamukonzultációkat, és főleg ne gazdagék részesüljenek mindig a legnagyobb állami támogatásokból, hanem a rászorulók.
Mondjuk tudnám még sorolni reggelig, hogy mit vár egy normális ember a miniszterelnöktől, de az angol nyelvtudás mindennek a legeslegvégén van.
Szóval ne legyen sunyi, álnok, hazug, tolvaj, önző, narcisztikus mások nyomorán vigyorgó, tolvajgeci csutiröfi. Ha kérdeznek tőle valamit, próbáljon meg a kérdésre válszolni, és ne gyurcsányozzon, meg boldog karácsonyozzon, mert az még egy birkának se elég.
kishonda
Ez a mélynövésű lángész(csak lepisilték) csak azt felejtette el. hogy a britek tolmácsot kértek, amikor a rühes megszólalt angolul.
Lepényleső
Nem inkább legyen becsületes magyar állampolgár? Ne lopjon,ne raboljon,
ne fosztogasson,lelkeket se taposson,- ez nem az amit a polgár inkább elvár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.