Ezt közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője és pártigazgatója.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint egyetlen állami szerv sem viselkedhet úgy, mintha a kormány fegyvere lenne – mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, pártigazgatója vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Jogerősen pert nyert a DK az Állami Számvevőszék ellen

Fotó: Illusztráció/Facebook/Gyurcsány Ferenc

Sebián-Petrovszki László közölte, a DK jogerősen pert nyert az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ) szemben, a Fővárosi Ítélőtábla arra kötelezte a szervezetet, hogy adja ki a kért iratokat és fizesse meg a perköltséget. Tizenegy év után ez volt az első pervesztése az ÁSZ-nak közhatalmi ügyben – tette hozzá.

A politikus emlékeztetett, azért indítottak pert a számvevőszék ellen, mivel nem volt hajlandó kiadni nekik a korábban általuk beadott, de a 2018-as pártszékháztűzben elégett iratok másolatait.

"Mi európai magyarok semmiféle hatalommal való visszaélést nem tűrünk, minden fenyegetést elutasítunk" – jelentette ki Sebián-Petrovszki László, aki pártállaminak nevezte a számvevőszék működését, az ugyanis szerinte a legsötétebb diktatúrákat idézi.

Hangsúlyozta, nem megengedhető, hogy a Fidesszel szembenálló pártokat "vegzálják", ezért minden egyes visszaélés után bírósághoz fordulnak, a 2022-es kormányváltás esetén pedig felderítenék a jogtalan fellépéseket.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Azok az iratok nem a számvevő szék tulajdona, hanem a DK-é. Ha kell a doku. az ÁSZ-nak, akkor másolja le. Igy csinálja a NAV is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 17:28
Gondolod, jutalmat kapnak, amiért az ÁSZ - t - és Domokost - elmeszelték?!
teuton57
Ez a taktika. Mindenfele okbol elitelö iteleteket, bünteteseket hozni, ezzel akadalyozni, megfelemliteni. Hogy aztan evek mulva egy (EU)Birosag jogerösen maskent dönt, az nem szamit. Eltelt közben nehany ev, a költsegeket fizetik közpenzböl, felelössegre senlkit sem vonnak. Igy ment ez mar Rakosieknal is, koncepcios per, halalos itelet, aztan evek mulva felmentes.
Toller Béla
Mindez akkor is világos volt, amikor elkedődött, az arrogancia a napnál fényesebben ült ki a pofájukra az első pillanattól. És nem volt erő, amelyik fékezte volna. Meg akarat sem nagyon. Mire tartjja magát domokos, vagy kovács ? Gazemberek, mind !
nezelodo
Na majd megnézem a hiteles csatornán, az M1-en az erről szóló tudósítást.
Lepényleső
...de bűnhődni az fog aki perre ment s nyert,az elkövetőé pedig lesz az édenkert?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.