A mostani szállítmánnyal együtt összesen 6,5 millió adagnyi keleti vakcina érkezett az országba.

Vasárnap újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

Újabb 1,2 millió adag kínai vakcina érkezett Magyarországra

Szijjártó Péter külügyminiszter egy korábbi bejelentéskor a ferihegyi reptéren

Fotó: Illusztráció/Facebook/Szijjártó Péter/videórészlet

Hozzátette: köszönettel tartoznak a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is.

"Pontosan tudjuk, hogy minden nap számít", hiszen minél előbb tudják beoltani az embereket, annál előbb alakul ki a védettség, és annál előbb kerülnek biztonságba – hangsúlyozta a miniszter.

Arra is kitért, hogy a vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra. Ezek nélkül lehetetlen lett volna elérni a 4,6 milliós beoltottsági szintet, és ezek a vakcinák különösen fontosak ahhoz, hogy mihamarabb el lehessen érni az ötmillió beoltottat Magyarországon.

Emlékeztetett: a Sinopharm-vakcina globális használatát a közelmúltban engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet (WHO), így – emelte ki Szijjártó Péter – mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos is.

Forrás: mti.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@gina: És még annyi:: Milyen szép barátságok születhetnek így, az interneten keresztül. Te például simán ""puncis"" lettél egy kommenttársunknak. Azért ez már ""nemsemmi"".
cikicakk55
Mi a francnak? Nálunk már egy csomó 60 éven felülit beoltottak vele,mert regisztráltak és Ők csak azt szerették volna,ha be vannak oltva. Piszkosul nem néztek utána mivel is oltják be Őket. Itt " Fergeteg" azt írja,hogy fiataloknak nem lehet,mert legyengíti az immunrendszerüket. Maguk a kínaiak,meg bevallották,hogy 60 éven felülieken nem tesztelték és felsoroltak 8 féle betegséget aminél nem ajánlják. Na most a 8 betegség közül bizony legalább 6 egész biztos sok fiatalban is benne van,de a 60 éven felüliekben már szinte 95%-ban megtalálható. Na meg ha annyira biztonságos,hogy ész nélkül hozatják be,akkor a kormány miért a Pfizert és a Moderrnát vette fel? Az aranylábú focistáink is mind Pfízert kaptak és azok a sportolók is,akik már felmutattak valamit( Jóval többet,mint a botlábovicsok) Szóval nem kéne ennyit behozatni,mert egy részt már ennyi idős nincs,akinek kellene,más részt meg 3 x olyan drága mint a Pfízer és abból is jön hamarosan 1,2 millió adag.Tényleg megy a horkolás gátlók mellé és közpénzből a tárolást is fizetik. Rohadtak!
human
Akkó bővíteni kell a raktárat a lélegeztetőgépek és a beléptető kapuk mellett.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: fergeteg ezt írta "Pfizert fiatalnak nem szabad,mert tönkre vágja az immunrendszerét." csak a pontosság kedvéért..
RonaGyuri
te csak tudod, hisz nálad (is?) csilinggel a kassza az alkotmányos költségekkel! =))
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Bocsi,nem jól írtam,de a lényeg az,hogy fiatalnak nem jó, mert " állítólag" tönkre vágja az immunrendszerüket ( erről nem tudtam) az időseknek viszont szintén nem jó,mert egy csomó olyan betegséggel küzdenek már a koruk miatt is,akiknek nem javasolják. Ráadásul ezt pont egy kínai professzor mondta. ( persze alá volt írva,hogy mit mond,így lehet,hogy a fordítás volt hazug!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.