81 éves korában meghalt Szeremley Huba, az ország egyik legsikeresebb borásza, írta meg a Mandiner.

Meghalt az ország egyik legismertebb milliárdos borásza

Szeremley egykoron milliárdos vagyonának köszönhetően az egyik leggazdagabb magyar volt. Az elmúlt években meg kellett válnia a vagyona egy részétől, mert belekeveredett egy komoly rendőrségi ügybe is.

Szeremley a hatvanas évektől sikeres vállalkozó volt, voltak érdekeltségei és bizniszei Afrikában és a Közel-Keleten is, vagyonát 20-22 milliárd forint körülre saccolták, amivel a leggazdagabbak közé tartozott, bár az ő bevallása szerint sosem volt nagyobb vagyona 3,5 milliárd forintnál.

Forrás: Mandiner

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Szeremley, az egykori sztárborász 20 milliárd forintos vagyonával valaha az ország egyik leggazdagabb embere volt. Évek óta visszavonulva élt, miután lopási és csalási ügyben került elő a neve, holott korábban nagy kalandornak számított, egy időben nevétől zengett a Balaton-felvidék.

Szeremley 1940-ben született Budapesten, gimnázium után többek között teológiát tanult, majd 1967-ben egy sportrepülővel elhagyta az országot. Élt Ausztriában, Svájcban, Nigériában és Iránban. Gépészmérnökként áramot vitt törzsi kultúrában élő népeknek, kórházat alapított, amely annyi vagyont hozott neki, hogy mikor a rendszerváltás után hazaköltözött, már a leggazdagabb magyarok között tudhatta magát.

Vagyonát 20 milliárd forint körülire becsülték, de szerinte ez túlzás volt. Nem titkolta, hogy Badacsonyban van gyémánttal kirakott borospincéje, és arról is ő mesélt, hogy egyszer Budapesten feltörték az autóját, benne egy sporttáskával, amelyben 50 millió forint készpénz lapult.

A Szent Orbán pincét 1992-ben alapította meg, vállalkozásaival nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Badacsony újból felkerült a borászati térképre. Május 15-én halt meg - foglalta össze életútját a Blogstar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@sgl: Hát nem semmi ember volt meg kell hagyni.
"Születésnapját balatoni hajóján, a Vénusz II-n a víztől rettegő cigánybandával ünnepelte."
4 házasság, 5 gyerek.
168.hu/itthon/szuletett-luzerek-szeremley-huba-csobe-huzhatta-a-brokercsalasok-aldozatait-149800?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202105
Nyugodjon békében. Nagy ember is lehetett volna ...
KisGenyo2
Nyugodjon békében!
A milliárdjain, amiket nem tudott a túlvilágra elvinni magával, majd marakodhatnak az örökösök! ;-)
nezelodo
Meg kell kérdezni azokat, akik üzleti kapcsolatba kerültek vele, érdemes volt-e eladni neki pl néhány száz mázsa borszőlőt? Nagy borászt pedig a média csinált belőle, és körbe lihegték, akik elhitték a meséket. Aztán odalett a mítosz, és most meghalt, mint ahogy mindenkivel meg fog egyszer történni. Nyugodjék békében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok