Már régen rendezte a hiteltartozását, amikor a pénzintézet követelni kezdte az összeget – írja a 24.hu.

Hiába fizette ki a hitelét egy nyugdíjas nő, behajtókat küldtek rá
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A Blikk.hu értesülései szerint úgy tett adóslistára egy Bács-Kiskun megyei nőt egy pénzintézet, hogy ő már régen rendezte a tartozását. A nyugdíjas 13, illetve 14 éve vett fel egy 100 és egy 150 ezer forintos gyorskölcsönt a pénzintézettől. A nő állítása szerint kifizetett minden részletet, majd 11 év múlva egyszer csak követelni kezdték rajta a tartozást. Végül behajtócég is kopogtatott nála – írja a 24.hu.

A vádlott többször leírta és telefonon is elmondta, hogy volt, amikor egyben fizetett ki 40 ezer forintot, máskor pedig 100 ezer forintot adott a törlesztőrészletekért nála kopogtató munkatársnak. Ráadásul megtalálta a befizetést igazoló szelvények legtöbbjét is, de hiába küldte be a másolatokat, nem igazán fogadták el azzal, hogy elmosódottak.

Ehhez képest meglepő, hogy a pénzintézet végül nem tett feljelentést. A nő azt hallotta, a munkatárs nem tudott elszámolni a pénzzel, vagy a könyvelők hibáztak, de nem tudja, ez igaz-e. Szerinte őt igazolja, hogy a behajtócég visszalépett az ellene indított pertől, nem fizette be az illetéket, és ezért a bíróság megszüntette az eljárást.

Forrás: Blikk.hu, 24.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Van ennek a pénzintézetnek neve is - vagy a többit nem zavarja hogy rájuk is gondolhatnak az emberek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@sokanvagyunk: Van csak a hirdetést kell nézni otthoni szolgáltatással. 11évvel ezelőtt még a legdrágább hitelező volt Batiz András is tulajdonosa volt. Provident a neve.
Pokróc
@vacsi:Ezt ellopták . De rengeteg jogilag elévült tartozást követelnek teljesen irreál kamatokkal . :(((((((((((((((((((((
Pokróc
Senkin ne vegyen fel hitelt ,a visszafizetése itt nem garantálható . .-((((((((((((
Lepényleső
"Ez a való világ!" - neved Magyarország?
vacsi
@Pokróc: Így igaz - és sajnos, nem csak a pénzintézetek! Egy volt kolléganőmtől - aki mellesleg egyedül élt, tehát az átlagnál védtelenebb volt - áramszámla elmaradás címen követeltek több évre visszamenőleg vagy egy nagy összeget. Szerencsére ő a kezdetektől minden csekkjét egy nagy dobozba gyűjtötte, amit behozott a munkahelyre, és az egész társaság azt szortírozta - természetesen minden hónap befizetése pontosan megtörtént, megtaláltuk a befizetett csekkeket. Gondolod, hogy elnézést kértek?!
Pokróc
@vacsi: borzasztó amit művelnek ,komolyan .-((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.