Már régen rendezte a hiteltartozását, amikor a pénzintézet követelni kezdte az összeget – írja a 24.hu.

Hiába fizette ki a hitelét egy nyugdíjas nő, behajtókat küldtek rá
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

A Blikk.hu értesülései szerint úgy tett adóslistára egy Bács-Kiskun megyei nőt egy pénzintézet, hogy ő már régen rendezte a tartozását. A nyugdíjas 13, illetve 14 éve vett fel egy 100 és egy 150 ezer forintos gyorskölcsönt a pénzintézettől. A nő állítása szerint kifizetett minden részletet, majd 11 év múlva egyszer csak követelni kezdték rajta a tartozást. Végül behajtócég is kopogtatott nála – írja a 24.hu.

A vádlott többször leírta és telefonon is elmondta, hogy volt, amikor egyben fizetett ki 40 ezer forintot, máskor pedig 100 ezer forintot adott a törlesztőrészletekért nála kopogtató munkatársnak. Ráadásul megtalálta a befizetést igazoló szelvények legtöbbjét is, de hiába küldte be a másolatokat, nem igazán fogadták el azzal, hogy elmosódottak.

Ehhez képest meglepő, hogy a pénzintézet végül nem tett feljelentést. A nő azt hallotta, a munkatárs nem tudott elszámolni a pénzzel, vagy a könyvelők hibáztak, de nem tudja, ez igaz-e. Szerinte őt igazolja, hogy a behajtócég visszalépett az ellene indított pertől, nem fizette be az illetéket, és ezért a bíróság megszüntette az eljárást.

Forrás: Blikk.hu, 24.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Van ennek a pénzintézetnek neve is - vagy a többit nem zavarja hogy rájuk is gondolhatnak az emberek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pokróc
Jól van Gratulálunk ! Azt sem tudják merre vannak arcal ! Baxtatni kell 11 év után a mamát ,miközben a követelés jogtalan .
Remegtek a pénzetekért miközben a tartozás vagy ki van egyenlítve vagy a követelés rég elévült .
Ez annyira pitiáner és amatőr hogy azt elmondani nem lehet . Ilyen a világon máshol nincsen . Emberbaxtatás ! Állampolgárbaxtatás ! Felesleges idegesítés . Remélem az éhendöglés fog az uzsorakamatosokra és kiszolgálóikra lecsapni , és ha eljő az ideje biztos hogy rugok majd rajtatok 1 jó nagyot . Bankok , gyorskölcsönösök , független bírósági végrehajtók ,behajtók. Mocskos Hazaárulók mind ! :-((((((((((((((((((((((((((
Csizmás Kond
Ezért nem szabad minden kopogtató embernek pénzt adni a befizetésre...lehetőleg személyesen és ott kell fizetni ahonnan kölcsönzött vagy egy megbízható embert kérni meg az intézésre...mert így csak a kellemetlenség és baj származik belőle.
vacsi
@Pokróc: Benne van a cikkben: " a munkatárs nem tudott elszámolni a pénzzel, " azaz ellopta... Most meg az öregasszonyon keresik!
sokanvagyunk
Van ennek a pénzintézetnek neve is - vagy a többit nem zavarja hogy rájuk is gondolhatnak az emberek?
nezelodo
Lefogadok, lesznek jelentkezők, hogy hasonlóan jártak, mint az említett ügyfél.
Volt szerencsém egy Biztosítótársaság-bank ügyfelének lennem, ahol "felszívódott" az egy évi kötelező biztosításom, amit egy összegben a pénztárukba fizettem be. Egy másik biztosítónál pedig szintén a pénztárukba befizetett alkalmazottakra kötött biztosításnak veszett nyoma, pedig a kezemben volt a határidő előtt egy hónappal korábbi befizetési bizonylatuk. Az viszont kiderült a monitoron megjelent biztosítás történetből, hogy többször "vettem fel" biztosítás visszatérítést. Nem tudtam addig, hogy létezik egy klónom is akinek kifizették.
Ugyanezen biztosítónál vezetett épületbiztosításomat pedig befizettem, és egy hónappal utána felszólítottak, hogy fizessem be, mert elmulasztottam. Kiderült a nevemre kiállított postai csekken másnak a számlaszáma szerepelt, és őt ajándékoztam meg. Aki eltalálná, visszakaptam-e a pénzem, nyerhetne egy hangszórót... Természetesen ennek a Biztosítónak sem kell már kezelnie a megbízásaimat.
Emmersson71
Milyen "vádlott", buta firkász?!
Ez nem büntető per!!!

Istenem, milyen primitív f@szok kapnak lehetőséget egyes lapoknál :(
szaboria1
@sokanvagyunk: Van csak a hirdetést kell nézni otthoni szolgáltatással. 11évvel ezelőtt még a legdrágább hitelező volt Batiz András is tulajdonosa volt. Provident a neve.
Pokróc
@vacsi:Ezt ellopták . De rengeteg jogilag elévült tartozást követelnek teljesen irreál kamatokkal . :(((((((((((((((((((((
Pokróc
Senkin ne vegyen fel hitelt ,a visszafizetése itt nem garantálható . .-((((((((((((
Lepényleső
"Ez a való világ!" - neved Magyarország?
vacsi
@Pokróc: Így igaz - és sajnos, nem csak a pénzintézetek! Egy volt kolléganőmtől - aki mellesleg egyedül élt, tehát az átlagnál védtelenebb volt - áramszámla elmaradás címen követeltek több évre visszamenőleg vagy egy nagy összeget. Szerencsére ő a kezdetektől minden csekkjét egy nagy dobozba gyűjtötte, amit behozott a munkahelyre, és az egész társaság azt szortírozta - természetesen minden hónap befizetése pontosan megtörtént, megtaláltuk a befizetett csekkeket. Gondolod, hogy elnézést kértek?!
Pokróc
@vacsi: borzasztó amit művelnek ,komolyan .-((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.