Soha nem látott forgalmat generált a lakóautók és lakókocsik szegmense az utóbbi időben – írja a Blikk.hu.

Mindenki lakóautót és lakókocsit keres: ezt a piacot felfuttatta a koronavírus-járványFotó: Pexels

A Világgazdaság hétfőn megjelent számában olvasható, az a kissé talán meglepő tény, miszerint jelentősen megnőtt az igény a lakóautókra és lakókocsikra az utóbbi időszakban. 

 Jelenleg legalább 12 hónapos szállítási határidőkkel kell számolni az új lakóautók rendelésénél, de a lakókocsik is csak kevéssel gyorsabban érkeznek meg a tulajdonosokhoz

– erről meghatározó hazi piaci szereplők beszéltek a lapnak.

A járműszegmenst évek óta telített kapacitások jellemzik, korántsem számított ritkaságnak a négy-hat hónapos teljesítés, de a pandémia jócskán feljebb tornázta a várakozási időt – írja a Blikk.hu. A leállított turizmus következtében ugyanis az utazni vágyó tömegek egy részénél felértékelődött a lakóautók és a lakókocsik kínálta lehetőség. Ezáltal a kereslet berobbant.

Nincs az a termék, amit ne tudnánk eladni

– fogalmazott a Világgazdaság egyik forrása.

A piaci értéke és volumene az új lakókocsiknak és lakóautóknak nehezen becsülhető, mert nem vezetnek erről külön nyilvántartást. Az újonnan forgalomba helyezett közúti vontatmányokkal, utóbbiak a személygépjárművekkel és a kisbuszokkal tartoznak azonos besorolásba. Évente ezer fölötti értékesítés történik a becslések szerint, az összérték pedig milliárdos nagyságrendű lehet. A lakókocsik adják a forgalom zömét, de a lakóautó is egyre népszerűbb. Az itthon gyártott járműveknek csak a töredékét adják el határon belül, a többi exportra megy.

Magyarország legnagyobb lakóautó-értékesítő és -kölcsönző cégének számító Suwenor Kft. értékesítési vezetője, Szabó Gabriella elmondta, júliusban és augusztusban „a világ összes járműve is kevés lenne” az igények kielégítésére.

Forrás: Blikk.hu
Fotó: Pexels

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.