Az utóbbi napokban számtalan írás jelent meg Karácsony Gergely tudományos karrierjéről, amelynek nagy része kitért arra, hogy a miniszterelnök-jelölt nem fejezte be a doktoriját. 

Karácsony válaszolt a fideszes médiának: ezért nem fejezte be valójában a doktorit
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Mióta bejelentette indulását a miniszterelnöki címért, a kormánymédiát egyre inkább elkezdte foglalkoztatni Karácsony szakmai múltja, amiről több cikk is született a napokban. Most megérkezett a válasz Budapest főpolgármesterétől – és a PM miniszterelnök-jelöltjétől – arra, hogy miért nem szerzett doktori címet.

Az egyetemi, tudományos világban a komolyság egyik mércéje a publikációk száma. Akár megtisztelőnek is tarthatnám, hogy az én rövidke tudományos karrieremről mennyi publikáció született, csak ezen a hétvégén, zömmel a lakájmédiában. Szívesen hozzájárultam volna ezekhez, ha valaki megkérdezett volna, de ilyen ez, úgy látszik, a tények csak megkötik egyes alkotók fantáziáját. Végképp megtisztelő, hogy maga a rektor, Lánczi András is megtörte a hosszú csendet.

– kezdi Facebook-posztját Karácsony. 

De akkor tisztázzuk, ha már – ezek szerint – az ország fontos kérdésévé vált, miért nem csináltam meg a doktorit. Igazán profán oka van. Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem.

– szögezte le a főpolgármester. Emellett kiért a tanári múltjára is:

Említettem legutóbb, nagyon szerettem tanítani. Hogy hogyan csináltam, azt nem az én tisztem eldönteni, szerintem nem is a lakájmédiáé. Hanem a diákoké. Szerencsére, ők meg is tették a tanárok értékelésére szolgáló Mark My Professor oldalon. Azért teszek ide erről egy képet, mert van egy másik Karácsony Gergely is az egyetemi világban, ismeretlenül is elnézést kérek tőle azért, amit mostanság ki kell állnia.

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A jogászok, orvosok ab start doktorok. Egyéb szakterületeken külön doktori vizsga kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@ómió: Te biztosan tudod: hogy kóstál most egy akármilyen diploma?:))))))
Gyurka80
Geri azért nem kérdeznek meg, mert sosem válaszolsz nekik.Ezért ellenőrizték az állításodat és kiderült hazudtál és kirúgtak az egyetemről.
ómió
@silber13: Kérdezd meg Böszme vezéredet! Ő az, aki máig "nem találja" a diplomadolgozatát!
silber13
@ómió: Már megtalált,szemben a te nemlétező két "diplomáddal"
ómió
@silber13: Most így hazudja, te meg, mint marhaleveles seggnyalója, visszhangzod? Legalább a böszmeszart töröld le a szád széléről!
Gyurka80
Karácsony Gergely a kézzel írott parlamenti vagyonnyilatkozata szerint „adjuntkus” volt az egyetemen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.