Virág Barnabás, a jegybank alelnöke a Reutersnek nyilatkozott arról, milyen tervekkel néznek az inflációs adatokra – adta hírül a HVG.hu.

Idei csúcsára erősödött a forint: itt az MNB válasza, ami sokakat meglephet
Fotó: MTI/Soós Lajos

A legutóbbi inflációs adatok meglepték az elemzőket, hiszen áprilisban 8 éves csúcsra gyorsult az áremelkedés mértéke Magyarországon – írja a HVG.hu. A tendenciára természetesen felfigyelt az MNB is. Virág Barnabás alenök már arról beszélt a Reutersnek, nem szabad alábecsülni az inflációs kockázatokat. A portfolio.hu által szemlézett interjú szerint a júniusban megjelenő friss inflációs jelentés lesz a döntések mozgatórugója, ekkor

elképzelhető az is, hogy a tavaly július óta 0,6 százalékos alapkamathoz is hozzányúlnak.

Ráadásul a jegybank eszközvásárlási programját is visszafoghatják, míg a rövid távú piaci kockázatokat az egyhetes betétek kamatának változtatásával tervezik kezelni. Virág szerint az MNB nem gondolkodik egyszeri kiigazító lépésben, a monetáris politika továbbra is adatvezérelt üzemmódban marad, ami akár azt is jelentheti, hogy trendfordulóhoz érkeztünk és egy szigorító ciklus kezdetét jelentette be a jegybank.

Ma korán reggel 355 forintot kértek egy euróért, addig 10 óra körül már csak 353,4-et. Ez a legerősebb árfolyam az év kezdete óta, tavaly nyár óta nem kellett ilyen keveset adni egy euróért.

Forrás: HVG.hu

Fotó: MTI/Soós Lajos

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nincs ebben semmi trukk, 50 bazisponttal emelte a banki kamatot az MNB. Emelje 200 bazisponttal, es fogunk latni 340-es Eurot. Persze ez felturbozza az inflaciot is, ugyhohu ne lepodjunk meg ha minden tovabb dragul 5-8%-kal.
RonaGyuri
s mi lenne, ha a valós és nem a pofátlanul hamisított inflációs adatokkal számolnának? =))
simmering73
Már csak 353,40ft egy euró. Idén még nem volt ilyen combos. Egy igazi sikertörténet.
Yoda69
@RonaGyuri: Szerintem semmi. A penzvilag urai pontosan tudjak mennyi a magyar inflacio, es ezt be is araztak. Viszont ha tovabb emeli a kamatot az MNB, az meg erosithet a forinton, de szerintem most verszemet kapnak a fideSSesek. Bevasarolnak eurobol meg dollarbol, aztan bejelentik megse emelnek kamatot, amira majd ujra bezuhan a forint. Ezek a gecik meg extra profitot realizalnak.
RonaGyuri
@Yoda69: nagyon jól látod, s közben köpködnek a spekulánsokra =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.