Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a mai napon tárgyalt Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel a Fudan Egyetem beruházásról, ami után egy élő videóban nyilatkoztak. 

Karácsony élő videóban: Minden lehetséges jogi-politikai eszköz megragadunk, hogy a Diákváros megépüljön, a Fudan pedig ne
Fotó: Baranyi Krisztina/Facebook

Palkovics László a diákváros-projekt ügyében tartott több mint kétórás megbeszélést Karácsonnyal és Baranyival, majd a tanácskozást követően közölte, a 2017-ben létrehozott projekt – értelmezésük szerint – mindig négy elemet tartalmazott: egyetemfejlesztést, kollégiumfejlesztést, hallgatói közösségi teret és kutatóintézményt. Azt is hangsúlyozta, hogy

a diákváros és a Fudan Egyetem is megépül Budapesten, a projektben a fővárosi és a ferencvárosi önkormányzatnak együttműködést, valamint teljes transzparenciát ajánlott a kormányzat.

Később egy Facebookon élő videóban is közvetített tájékoztatón Karácsonyék is megszólaltak. Itt Karácsony közölte, hogy a tárgyaláson kiderült: a Fudan által kitúrt Diákváros a tervezett terület töredék részén valósulna meg, egy zsúfolt, túlépített területen – írja a Telex.hu.

A főpolgármester kijelentette: bízik Orbán Viktor miniszterelnök ígéretében és „gránitszilárdságú” szavaiban, hogy amit nem támogat Budapest vezetése, azt nem fogja megépíteni.

Hozzátette: a Diákváros építése közérdek, az 540 milliárdos kormányzati támogatással építendő kínai magánegyetem nem, ezért ragaszkodnak az eredeti megállapodáshoz, amit 2019-ben kötöttek a kormánnyal a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa ülésén.

Baranyi Krisztina pedig arról beszélt, hogy a hétfői tárgyaláson Palkovics miniszter a főváros és a kerület egyetértését kérte a Fudan Egyetem építéséhez, a kormány azt várja tőlük, hogy tárgyaljanak, működjenek együtt. A polgármester szerint azonban a tervek úgy változtak meg, hogy előtte semmilyen egyeztetés nem volt, a partnerség ebben az ügyben nem lehetséges.

Éppen ezért Baranyi bejelentette, hogy mivel népszavazást az ügyben a veszélyhelyzet miatt várhatóan nem lehet tartani, fővárosi konzultációt tartanának a budapestiekkel, akarják-e a Fudan Egyetemet a Diákváros helyére. Ez egy online véleménynyilvánító konzultáció lesz júniusban, amit fórumok, beszélgetések előznek majd meg. 

Forrás: MTI, Telex.hu
Fotó: Baranyi Krisztina/Facebook

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money."
Margaret Thatcher
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Shikari: Remèlem èrzed a törődèst,,Bugsy..Hüle gyerek...
csak úgy....
@Shikari: félcédulás,hol osztasz te lapot!?
Lepényleső
Karaktermentesen a fydes ellen...? Nem hoz alkalmasabbat a jelen,- akkor a jövő is jelen?
Aki Én
@Shikari: Azt vettem észre, hogy ha korán kelsz hülyébb vagy az átlagnál.
Azért valahol ez is egy teljesítmény, azt meg díjazni kell. Remélem megkapod a magadét.
...igazából tudom.
kereső
@zsupumi: Már befészkelte- még 2009-ben, amikor orbán fideSS elnökként stratégiai és együttműködési megállapodást kötött a kinai kommunista párttal. Ezt is elhallgatta/elhallgatja mindenki.
Karácsonynak jelenleg nincsenek jogi eszközei- politikai is kevés. A deklaráció, meg felszólitás az meg "bakfitty" orbánnal szemben. Orbán szavára adni??Hiszen képes egy órán belül megcáfolni a saját szavát. Komolytalan ez az egész.Vigye ki a 99 mozgalmát tüntetésre!Lehet csatlakozni Jámborhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.