A parlament jelenleg ötnapos ülésezésben van, ahol több ellenzéki képviselő is próbált napirend előtt felszólalni, ám kicsit olyan, mintha süket fülekre találnának. A Telex.hu cikke szerint a válasz mindenre Gyurcsány.

Parádé a parlamentben – Az ellenzéki képviselők felszólalásaira egyöntetű a kormány válasza: Gyurcsány
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Telex.hu cikke szerint a kormánypárti képviselők szinte minden felszólalásra valamilyen Gyurcsány-központú választ tudtak adni. 

Elsőként Tordai Bence beszélt, mégpedig arról, hogy 2021. május 15-e a vég kezdete az Orbán rezsim számára: ekkor jelentette be szülőfalujában Karácsony Gergely, hogy elindul a miniszterelnök-jelöltségért. Tordai szerint Karácsony már bebizonyította, hogy képes legyőzni a hatalom emberét, ezt újra meg fogja tenni.

Orbán reakciójában azzal kezdte, hogy Tordai nem beszélt a járványról, így megteszi helyette. Ezzel méltatni kezdte a magyar válságkezelést, majd belekezdett:

Karácsony csak Gyurcsány Ferenc embere, ahogy főpolgármesterként a városházát is Gyurcsány embereivel pakolta tele. Orbán szerint az is probléma, hogy Karácsony mind a nyelvvizsgájáról, mint a tudományos fokozatával kapcsolatban nem mondott igazat. 

Ungár Péter az előválasztásról beszélt, illetve arról, hogy a többség érdekében kormányozna a közös ellenzék. Erre Rétvári a válaszában Gyurcsányról beszélt, aki milliárdos. 

Az ellenzék pedig megint Gyurcsány hatalmát igyekszik előmozdítani. Rétvári szerint Ungár arról beszél, hogy ők nem milliárdosok emberei, hanem segítenek az embereknek, miközben Gyurcsány Ferenc és Soros György érdekeit szolgálják ki.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy: „A jövő Magyarországáért szeretnék szólni”. Azokért, akiknek a következő évtizedekben ki kell fizetniük a mi korosztályunk nyugdíját teljes egészében, mert „önök 3 ezer milliárd magánmegtakarításra tették rá a kezüket és költötték el”, azokért, akiknek lehetőséges sem lesz állami földeket bérelni, mert Mészárosnak meg Csányinak több földje van mint az Esterházy családnak volt, azokért akik saját egyetemüket képviselve már nem tudnak beleszólni az egyetemük működésébe, akik fogják fizetni azokat a hatalmas kölcsönöket, amiket az Orbán-kormány felvesz a Budapest-Belgrád vasútvonalra, vagy a Fudan egyetemre.

Amikor önök azt hiszik, hogy a következő kormány mozgásterét szűkítik, tévednek, a következő generáció lehetőségeit szűkítik

- mondta és hozzátette, a Fidesz a jövő generációjának tolvaja.

Dömötör Csaba úgy reagált, kérdés, hogy Gyurcsány a nagy lopott budai villából ide jőve milyen érzéssel mondja másokra, hogy tolvaj. Az előválasztásról is beszélt, ami a megfogalmazása szerint

„egy előre lezsírozott dolog”.

Majd feltette a kérdést, hogy mi az a teljesítmény vajon, ami méltóvá tenné Karácsonyt a miniszterelnökségre, hiszen két év alatt egyáltalán nem bizonyított polgármesterként.

Jakab Péter azzal kezdte, hogy Szijjártó arról beszélt, egész Európában Magyarország kezelte a legsikeresebben a válságot, majd feltette a kérdést: az-e a siker, hogy 30 ezer magyar halt meg, hogy félmillió magyar vesztette el az állását, hogy rengeteg egészségügyi dolgozót „üldöztek el” a kórházakból. Vagy az, hogy az állami vagyont sikerült fideszes alapítványokba pakolni, hogy a gyerekeinket is eladósították Kínának, fogalmazott a jobbikos képviselő. Majd úgy fogalmazott:

Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok?!

Ekkor Kövér László házelnökként figyelmeztette Jakabot, hogy utoljára figyelmezteti; el fogja venni tőle a szót, és megkérte, ne sértegesse a képviselőtársait.

Ugye önről is lehet ez a véleményem?

– kérdezte erre Jakab Kövértől, aki erre azt mondta: „legyen szíves, üljön le, öntől megvontam a szót”, majd kikapcsolta Jakab mikrofonját.

Az MSZP-s Tóth Bertalan arról beszélt, hogy a Fidesz politikája élősködő politika. Reakciójában Schanda Tamás arról beszélt, hogy az MSZP kormányzása nem szólt másról, mint a saját önös érdekek figyelembe vétele, a magyar emberek érdekeinek pedig totális figyelmen kívül hagyása. Hozzátette, az egészségügy sokkal jobb helyzetben van, mint ahogy az MSZP-s kormány hagyta.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Az ellenzék meg is érdemli, mi a francnak mennek be?
Ezért a sok agyatlan [email protected]ágért a megaláztatásért?
Semmi értelme nincs. Sőt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Shikari: A választópolgárok nagy többsége nem hiszi el az unásig szajkózott "szociális intézkedéseket" és nem támogatja a Moslékot.

Vagyis, a nagy átverési kísérlet és a grandiózus szélhámosság egyáltalán nem lesz nyerő.
Shikari
@verőce21: Bízom benne, hogy elhajtjuk őket.
verőce21
Azért fölösleges szociális bérlakásokat építeni, hogy a cigányok között szétosszuk...
csak úgy....
@verőce21: sanszot,lehetöséget adni az értelmes cigánygyerekeknek sokkal olcsóbb, mint milliárdokért börtönöket építeni és föntartani..
fergeteg
Mocskos 1919-es leszármazottak a bolgár zsidókutyával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.