György László, az ITM államtitkára beszélt a most még távolinak tűnő magyar oltóanyagról a  Nemzeti Oltóanyaggyár alapkőletétele kapcsán – adta hírül a 24.hu.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján bejelentették, mikor indul a magyar vakcinagyártás

Fotó: atv.hu/Facebook

A 24.hu cikke szerint száz nap múlva teszik le a Nemzeti Oltóanyaggyár alapkövét Debrecenben – ezzel a bejelentéssel kezdődött az operatív törzs sajtótájékoztatója. Majd György László, az ITM államtitkára elárulta, hogy 2022 végén kezdhetnek oltóanyagot gyártani Magyarországon.

Később átadta a szót Müller Cecíliának, aki a friss adatok felsorolásával kezdte a mondandóját. Az országos tiszti főorvos szerint továbbra is kedvezőek a járványügyi adatok:

A harmadik hullám leszálló ágának vége felé közeledünk a védőoltásoknak köszönhetően.

Azt is újra elmondta, hogy Szputnyik V oltóanyag már csak korlátozottan elérhető, mert ebből már minden dózist leszállítottak az oroszok, és ezek szerint nem rendelünk többet belőle. Azonban minden más vakcinából van, vagy érkezik szállítmány, és hozzátette:

Vakcinabőség van.

Aztán hangsúlyozta, hogy a második oltást is fontos felvennie mindenkinek, mert így alakul ki a megfelelő szintű védettség. Az országos tiszti főorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyártók előírásait érdemes követni abban is, hogy mikor adatjuk be a második adagot.

Forrás: 24.hu
Fotó: atv.hu/Facebook 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Gondolom, Mao Könnyét gyártanak majd...
voltmárjobbis
Na és milyen szartt fog gyártani?
Mellesleg Debrecenben van a Richter biotechnológiai gyára
A Richter nemcsak a legnagyobb magyar, hanem Európa egyik leginnovatívabb, legjelentősebb gyógyszeripari vállalata” – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Mint mondta, a cég rekordot döntött, a 508 milliárd forinttal elérték az eddigi legjobb árbevételt.
Örömködött szíjjártó 2021.05.17
Ha ott van a Richter, mi a faszért kell újabb gyógyszergyárat építeni?
Eladott Ország
Ha már lélegeztető gépekből nagyhatalom lettünk, ( hogy minél több közpénzt lehessen lopni) akkor elvárjuk, hogy vakcinából is nagyhatalom legyünk . Az, hogy az orosz vakcina elfogyott, az egy nagyon jó hír, mert a mai napig nincs rá EMA engedély, így az csak szenteltvíznek tekinthető, nyugat - európai beutazásra nem alkalmas, azaz ki lehet törölni vele a seggünket, értelemszerűen ez vonatkozik a kínai vakcinára is!
A lélegeztető gépekért 50 szer annyit fizettünk mint Németország. Vajon hány geci fideszes tollasodott meg ezen az üzleten? Micsoda egy mocsok ország, ahol ezt büntetés nélkül éveken keresztül meg lehet csinálni!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/105952430_886149135198328_4696535237540704386_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=BgNUGiYY-DIAX8pnzsL&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=8e9bd21d639a063e91f0cd7349a5f5e7&oe=60C9E61B
A "NEMZETI" szó ki ne maradjon semmiből a jó qrva anyátokba!
Eladott Ország
@voltmárjobbis: ma, 16:52 Válasz: Mert a szarházi fideszes bűnözők nem loptak még eleget, mintha nem lenne holnap!
Emmersson71
@voltmárjobbis: Mert az Nemzethy Olthóanyagh Kombináth lesz!
Emmersson71
@Eladott Ország: A felesleges lélegeztetőgépek úgyis hasznot termelnek a NER fiúknak, hogy állnak és senki sem használja azokat!

"A bérleti díj havonta 165 ezer euró + áfa, vagyis havi 74,3 millió forint, amire havi 29 ezer euró + áfa (13 millió forint) összegű üzemeltetési díj, valamint 3,1 millió forintos rezsiátalány rakódik – összesen tehát közel havi kilencvenmillió forintba kerül a sokszorosan túlvásárolt lélegeztetőgép-készlet raktározása."

Forrás: hvg.hu/kkv/20210414_Havi_90_millio_forintba_kerul_a_tizezernyi_foloslegesen_felvasarolt_lelegeztetogep_tarolasa

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.