A magyar állam értelme és célja, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és a magyar emberek életminősége javuljon – közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyarország Barátai Alapítvány online konferenciáján hétfőn.

Semjén: már háromezer templomot építettünk, és több százat újítottunk fel a Kárpát-medencében
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Semjén Zsolt szerint a magyar nemzet csak akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad. Ha eltűnne egy része, például a felvidéki vagy az erdélyi magyarság, megcsonkulna az egyetemes magyarság, ezért kérdésessé válna a magyar nemzet fennmaradása – mondta.

Hozzátette:

"minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték, olyan sajátos értékgazdaság, amelyet csak az adott nemzet adhat az egyetemes emberiségnek," ezért minden, ami csonkítja a nemzeti létet, az egyetemes értékgazdagságot csonkítja.

Azt mondta: a nemzeti létet megszüntetni kívánó internacionalizmus és a sovinizmus, amely más nemzet életjoga alapján kétségbe vonja más nemzet, nemzetiség jogát a létezéshez, szemben áll a magyar nemzetfogalommal; minden nemzetnek az a küldetése, hogy saját értékeit, örökségét megőrizze és megmutassa.

A miniszterelnök-helyettes beszélt arról is, hogy a magyar nemzetpolitika szerint identitásában meg kell erősíteni és őrizni a magyarságot, ezért a kormány támogatja a külhoni magyarokat:

2010-hez képest több mint tízszer annyit fordít az állam az identitás megőrzésére, a Kárpát-medencében ezer óvodát építettek vagy újítottak fel, háromezer templomot tataroztak és több százat építettek, az óvodától az egyetemig fenntartják, illetve támogatják a köz- és felsőoktatást.

A Kőrösi Csoma Sándor-program részeként több mint száz egyetemistát küldenek ki a külhoni magyarsághoz, hogy magyarul magyar történelmet, kultúrát tanítsanak az ott élőknek, azoknak a diaszpórában élőknek pedig, akik Magyarországon akarják egyetemi tanulmányaikat folytatni, ösztöndíjat adnak – tudatta.

Hozzátette, hogy a Kárpát-medencében gazdaságfejlesztést is végez a kormány, mert nem elég, hogy a magyarság meg tudja őrizni az identitását, ha nem tud megélni a szülőföldjén.

Az identitásőrzés és a gazdaságfejlesztés lehetővé teszi a magyarság fennmaradását – hangsúlyozta.

Semjén Zsolt beszámolt arról is, hogy már több mint 1,1 millió külhoni magyar kapta meg a magyar állampolgárságot. Ez a nemzet közjogi egyesítését jelenti, amely – mint mondta – az egyetlen válasz Trianonra.

A miniszterelnök-helyettes a magyarsághoz szólva úgy fogalmazott: "mi számítunk önökre, rátok, és ti is mindig mindenben számíthattok Magyarországra, a magyar kormányra, számíthattok ránk!"

Kérdésre válaszolva azt mondta: naiv vélekedés volt, hogy a határon túli magyarság problémáját megoldja majd az Európai Unióhoz csatlakozás. Javított ugyan a helyzeten, hiszen például az erdélyi magyarok könnyebben jöhetnek Magyarországra, de azt nem lehet állítani, hogy az uniós tagság megoldotta volna a problémát – vélekedett.

Hozzátette: az EU "hallani sem akar" a nemzetiségek vagy a vallási közösségek jogairól. Ezt mutatja szerinte a Minority SafePack is, amelyet az összegyűlt aláírások ellenére az Európai Bizottság lesöpört az asztalról. "Nem adjuk fel, újra és újra elő fogjuk hozni a nemzetiségek kérdését" – mondta.

A koronavírus elleni oltással kapcsolatban elmondta:

minden magyar megkaphatja az oltást és a magyar védettségi igazolványt is.

Magyarország kétoldalú megállapodásokra törekszik a vakcinák elfogadásáról, de ha valamelyik ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország nem ismeri el egyoldalúan az adott országban beadott oltásokat, mert "ez a szuverenitás feladása lenne" – mondta a miniszterelnök-helyettes, aki szerint a kétoldalúság jogos elvárás, mert Magyarország csak hatékony oltóanyaggal oltott.

Vizi E. Szilveszter, az alapítvány elnöke arról beszélt: a tíz éve alakult alapítvány fokozatosan fejlődik, fontos célja, hogy a sikeres magyarokat bemutassa Magyarországon, ezzel nemzeti öntudatra nevelve a magyar fiatalságot.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ennek a degeneráltnak is Kövér mellett van a helye az elmegyógyintézetben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
... huszonnyolcezer áráért,- zsebbe a különbözetért?
Rockxy
amikor az inkvizítorok utódja hazudik.
a templomokat meg, mint a hazugságok jelképét, lassan el lehet bontani.
human
Micsoda érzékük van, hogy kiüresedő épületeket építsenek vagy újítsanak fel. Lásd még stadionok. Fontos, hogy nem azt mondom, hogy nem volt indokolt egy adott elújítás vagy akár stadion építés. De pont úgy túllőttek az értelmes szinten, mint ahogy a lélegeztető gépekkel vagy a felcsúti stadionnal. Persze az ő szemszögükből volt értelme mindnek, hisz lehetett belőle lopni és még most is lophatnak a TAO-n kerszetül.
jesz
a főcímet illene érthetőre javítani
voltmárjobbis
És ki nem szarja le? Talicskával viszi ki a magyarok pénzét a fidesz a pénzt a határon túliaknak. Hogy rohadjanak meg
home office
A vadázkiállításon fogomlevadásuzni GECI kdnp-Smán kinyirom a legfőbb vadászt - én eyedől.

Nagyonnem érdekel a nylvani hrlyesség.
Íg jhártunk.
Nessy
Erre már tényleg nincs mit mondani! Az adósság állomány a csillagokban, de több ezer templomot újítanak fel a határon túl. Kissé drága "hű magyarjaik" szavazata!
Istenakinincsen
Istenek nincsenek és sosem voltak...Templomok???minek?
Yoda69
Es hány kórházat, nemzethy fővadász elvtárs?
justhpeter
Ennek a degeneráltnak is Kövér mellett van a helye az elmegyógyintézetben.
home office
Jótanács kezdő alkoholistáknak: 3 üveg pezsgőre ne igyál meg egy üveg whiskyt... DE IGEN !!!

www.youtube.com/watch?v=Imr8etjXlYE
vitriol
3000 templom építése és többszáz felújítása horribilis összeg, amit az egészségügyből és az oktatásból vettek el, s így az egyes embereket is megkárosította ez a farizeus! Az, hogy ezzel még dicsekszik is, az csak a határtalan ostobaságát támasztja alá!
ómió
Bizony, most azoknak a szezonja van, nem a bolsi pártházaké!
home office
"Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik."

Egyetlenegy templomban "lakott", a jeruzsálemiben, de az i.u. 70-ben elpusztult - azóta egyikben sem lakik, hiába építed, meg újítod fel !!!
szaboria1
Ez is egy jó trükk a pénz lenyúlásának Semjén bele is bolondulna ha most felkellen sorolni hol is épült fel ez a 3000 ezer templom.
kereső
" S a Haza fényre derül"...vagy nem. Inkább nem!
Aki Én
Akár mikor meglátom ezt a beteg pofát meg a vizenyős, ostoba tekintetét, mindig az jut eszembe, hogy súlyos titkokat rejt. De sok ilyen van ezek között.
Emlékezetet Kaletára...
kokopelli
Nemhogy tartaná a pofáját! Ugyanis vannak olyan európai országok,akik a "kettős állampolgárságot tiltják",ill.
annak "sumák" felvétele a kitoloncolást,ill. az esetleges jövőbeli beutazást jelentheti!
Peller Anikó
A 2019. január 1-jei állapot szerint az ország 3155 településéből 346 város (ebből 1 főváros, 23 megyei jogú város), 2809 község (ebből 128 nagyközség), (ksh adat).
vacsi
Mondjuk, engem ennél jobban érdekelne, hogy hány énekesmadarat ölt meg. Tudom, rénszarvast csak egyet (az is háziasított volt).
csak úgy....
ritka buta ez a jägermeister ha azt hiszi,hogy a templom építéstöl és a tatarozástól lesz valaki keresztény! a fidesz-kdnp be nincs semmi keresztényi,ök több isten imádók!
a kedvenc isteneik a hatalom és a pénz..
Peller Anikó
@csak úgy...: Ha ez lenne a kereszténység amit ezek a feregek csinálnak, akkor én kikeresztelkedek és még a keresztnevemet is letagadom, dom, dom.
csak úgy....
@Peller Anikó: miattuk ne tedd! ök romlott katolikusok.
kereső
"Nincs nagyobb dögvész egy államban, vallási buzgalom, erkölcsösség nélkül"!!!
kereső
@Peller Anikó: 10:37 Kárpát-medence templomairól beszél. A háromezer egy része(nagyobb része) külhonban valósult meg.Igy még vérlázitóbb az egész- és mindez nemzetpolitikának álcázva.
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod másrahazudásánál tartasz, bolsi fajgörény!? Visszaeső vagy? Az elmeosztály tehetetlen a szindrómáddal? Netán még mindig ifjukommunista munkásőr tetü vagy és "csak" ezt hazudnád rám? És közben - mint a rablófajtád legtöbb reprezentánsa - az ellopható pénzről delirálsz? Ezt illetően persze van némi valóság is a történetben: már 11 éve nem népzsebelhettek! Reméljük, jövőre további 4 év "diétát" kaptok a magyartól!
Pálinkafőző Rézüst
és közben halomra öldösi az élőlényeket, kedvtelésből(!)... rohadék...
kokopelli
@kereső: A 3000 templonról az jut eszembe,hogy,az úttörők négyes csoportokban idős embereket kisértek fel
a 10.emeletre!
-Miért négyes csoportokban?-kérdezte a tanító néni.
-Sokan voltak olyanok,akik nem akartak felmenni!
NKF
Ez a Nagy Vadász,véletlenül nem a Szabó Timikével jártak együtt az oviba?
CsipkeRózsa
"A magyar állam értelme és célja, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és a magyar emberek életminősége javuljon – közölte Semjén Zsolt"

Van képe ilyen hülyeséget mondani, hiszen nem a templomok biztosítják egy nemzet fennmaradását, a magyar emberek életminőségét pedig a kormányok emberséges hozzáállása biztosítja.
CsipkeRózsa
Ennyi templom építése óriási alkotmányos költséget termelhetett.
kokopelli
@CsipkeRózsa: ...még a végén az újra bevezetett "tizedet" is a fennmaradás érdekében dobja be?! (:-()
CsipkeRózsa
@kokopelli: Lehet, ez még nem is jutott eszembe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.