Keddtől hatályosak a szabályok, a pótérettségin szóbelizni lehet azoknak, akik valamilyen nekik fel nem róható ok miatt maradtak le az érettségiről.

A 24.hu cikke szerint az iskolák felmentés kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól, ez derül ki az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt és keddtől hatályos rendeletből. A rendelet szerint az iskolák így idén szervezhetnek ballagásokat az épületükön kívüli területeken, május 25-e után.

Orbán döntött: idén lehet ballagásokat tartani

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A ballagáson a cikk szerint a meghívottak életkortól, a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek – a megkötés csak annyi, hogy ők az iskola zárt részében nem tartózkodhatnak.

A rendelet értelmében a ballagáson érvényes magatartási szabályokról, a belépés rendjéről az iskola igazgatója dönt, de ő mondhatja meg, hogy egy ballagó hány embert hívhat el a ballagás szabadtéri részére. A meghívottak, valamint a ballagási rendezvény résztvevői számára kötelező a maszkviselés.

Ez alól kivételt jelent a hatodik életévét be nem töltött kiskorú; az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy; a ballagó és a ballagáson fellépő személyek.

Szóbelizni lehet a pótérettségin

A cikk szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében a kormány arról is döntött, hogy a középiskola utolsó évfolyamát az idei taévben befejezők számára szóbeli pótvizsgát kell szervezni, ha az írásbeli vizsgán vagy a gyakorlati vizsgán neki fel nem róható okból távol maradt.

A módosítás szerint az intézmény igazgatójánál kell kérelmeznie a végzős diáknak, hogy engedélyezzék számára a szóbeli pótvizsgát. Ehhez legkésőbb május 28-án 16 óráig elektronikus úton el kell küldeni a fel nem róható ok igazolására szolgáló dokumentumokat, a határidő jogvesztő a cikk szerint. Az igazgató a döntéséről legkésőbb június 1-ig köteles elektronikus úton értesíteni a vizsgázót, valamint – amennyiben emelt szintű szóbeli vizsgát engedélyezett – a vizsga megszervezéséért felelős kormányhivatalt. A módosítás érinti a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló rendeletet is, mivel " szóbeli vizsga eredményéből érettségi pont számítható”.

Forrás: 24.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Minden jöhet csak tüntetés nem!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Egyáltalán hogy dönthet az egyeduralkodó szinte mindenben, abban a helyzetben, amit többek között kibulizott magának, függetlenűl a jelenleg ki tudja meddig tartó veszélyhelyzetében, akkor amikor a járványügyi szakemberek dolga lenne, hogy eldöntsék, hogy mit lehet könnyiteni abban a járványhelyzetben, amelynek még nincs vége addig, amit egy áldozatot is követel
.
Lássuk csak!!! Többek között mit bulizott ki magának az, aki nem rendelkezik egy csipetnyi államháztartási-, igazgatási ismerettel sem:
.
------ Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Ami azt jelenti, legalább is az egyeduralkodó számára, a munkaalapú rabszolgatartással, hogy
.
""""" Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""""
___________________
.
Olyan szabad a kuldusból lett gazdag, amelyre nincs példa kerek-e világon, fene nagy tudományával nem tudva megkülönbözteti a magánpénzt a ne nyúlkapiszKÁTÓL, megjátszva a felcsúti jótékony ficsúrt!
csipetke
@Málna: 14:17 Még soha nem voltam depis,bár ez nem tartozik rád,de nehogymár egy ilyen mindenbe IS belepofázó,kisebbségi komplexussal kűzdő okoskodó,pocsék modorú izéé mondjon rólam véleményt,aki nem is ismer.
Ha kíváncsi leszek a véleményedre,majd értesítelek...
Málna
@csipetke: Na látod, te sem ismersz, mégis tudsz rólam véleményt mondani...Depis vagy, ez egyértelműen látszik a kommentjeidből. Nekem mindegy, hidd el, csak szóltam...
csipetke
@Málna: 08:37 Ha depis lennék,akkor a pszichológus barátnőm már rámszólt volna,viszont megmutattam neki a kioktató,idegesítő stílusú hozzászólásaidat, így hozzáértőtől tudom,hogy nagy valószínűséggel kisebbségi komplexusod miatt az ilyen helyeken éled ki ezt a fajta hajlamodat,mert ezt az életben nemigen fogadja el senki.Ha pedig azt,hogy a gazdádról itt kevesen írnak pozitív dolgot,(esetleg a hasonló trollok,mit amilyen te is vagy) azt te depinek állapítod meg,akkor csak sajnálni tudlak. Ezekszerint,mi itt,akik bíráljuk orbán-gazdádat, mind depisek vagyunk szerinted.Na sebaj,midig ez legyen a legnagyobb problémánk,hogy egy fidesz -troll le-depiz...Ne válaszolj,mert nem érdekel
Málna
@csipetke: Ne kamuzz, inkább figyelj oda magadra. Akinek kizárólag negatív kommentjei vannak - mindegy, milyen témában, hiába próbálod magyarázni - annál bizony gondok vannak.
Lepényleső
...nosza,jó példát mutatva ballaghatna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok