Keddtől hatályosak a szabályok, a pótérettségin szóbelizni lehet azoknak, akik valamilyen nekik fel nem róható ok miatt maradtak le az érettségiről.

A 24.hu cikke szerint az iskolák felmentés kapnak a rendezvényszervezés tilalma alól, ez derül ki az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt és keddtől hatályos rendeletből. A rendelet szerint az iskolák így idén szervezhetnek ballagásokat az épületükön kívüli területeken, május 25-e után.

Orbán döntött: idén lehet ballagásokat tartani

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A ballagáson a cikk szerint a meghívottak életkortól, a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek – a megkötés csak annyi, hogy ők az iskola zárt részében nem tartózkodhatnak.

A rendelet értelmében a ballagáson érvényes magatartási szabályokról, a belépés rendjéről az iskola igazgatója dönt, de ő mondhatja meg, hogy egy ballagó hány embert hívhat el a ballagás szabadtéri részére. A meghívottak, valamint a ballagási rendezvény résztvevői számára kötelező a maszkviselés.

Ez alól kivételt jelent a hatodik életévét be nem töltött kiskorú; az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy; a ballagó és a ballagáson fellépő személyek.

Szóbelizni lehet a pótérettségin

A cikk szerint a Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében a kormány arról is döntött, hogy a középiskola utolsó évfolyamát az idei taévben befejezők számára szóbeli pótvizsgát kell szervezni, ha az írásbeli vizsgán vagy a gyakorlati vizsgán neki fel nem róható okból távol maradt.

A módosítás szerint az intézmény igazgatójánál kell kérelmeznie a végzős diáknak, hogy engedélyezzék számára a szóbeli pótvizsgát. Ehhez legkésőbb május 28-án 16 óráig elektronikus úton el kell küldeni a fel nem róható ok igazolására szolgáló dokumentumokat, a határidő jogvesztő a cikk szerint. Az igazgató a döntéséről legkésőbb június 1-ig köteles elektronikus úton értesíteni a vizsgázót, valamint – amennyiben emelt szintű szóbeli vizsgát engedélyezett – a vizsga megszervezéséért felelős kormányhivatalt. A módosítás érinti a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló rendeletet is, mivel " szóbeli vizsga eredményéből érettségi pont számítható”.

Forrás: 24.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Bakker! Miért orbán dönt?Miért nem a szakemberek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Bakker! Miért orbán dönt?Miért nem a szakemberek?
Qqberci
Akkor most már akár el is ballaghatna!...
Málna
@csipetke: Mindent szó szerint vesztek, ami le van írva. Milyen jókat röhöghetnek rajtatok a firkászok.
Béla333
Orbán döntött: ma erős szél lesz, de eső már nem...
Csizmás Kond
@Horizont: ..csak nem viszket valahol ? :)
JAJMÁR
Nem is értem, minek nekünk Parlament?
JA, DE! A FELELŐSSÉG MIATT!
JAJMÁR
@Málna: Ezek valóban csak "firkászok"! És nem vicces, hogy ennyire szenzációhajhász! No meg nem éppen elfogulatlan. Szabad sajtó?
Csizmás Kond
Amúgy az iléyen intézkedések nem azért voltak mert az embereket akarták basztatni, hanem épp ellenkezőleg, hogy a felelőtlen, agyatlan egyéneket korlátozzák a vírus továbbterjedésében. Amúgy annak az embernek akinek meg kell magyarázni, hogy vigyázz faszkalap mert a csoportos társaság sok veszélyt rejteget és azt csak törvényes intézkedéssel lehet betartatni az ne hisztizzen.
Béla333
A Fideszes rajongól aléltan magyarázzák, hogy Orbán csak azért, meg nem is úgy, meg az emberek miatt korlátoznak.
Ehhez egy kis adalék:

2021. április 24.
"Orbán Viktor kiült sörözni egy zsúfolt teraszra"
www.szeretlekmagyarorszag.hu/felfedezo/orban-viktor-kiult-sorozni-egy-zsufolt-teraszra/

Hogy az agyatlan egyének tudják, hogy mit kell csinálniuk:

2020. 03. 26. 11:23
"Müller Cecília: Ha nem vagyunk betegek, a maszk viselése még káros is lehet"
24.hu/kozelet/2020/03/26/muller-cecilia-ha-nem-vagyunk-betegek-a-maszk-viselese-meg-karos-is-lehet/

Világos! Nem?
justhpeter
@Csizmás Kond: Ezek szerint te otthon elbújtál.
csipetke
@Málna: 09:54 Mi meg rajtad röhögünk,ahogy megpróbálsz okoskodni,tudálékoskodni. Van akinek jól áll, neked baromira nem.
csipetke
@JAJMÁR: 10:14 Amikor valamiről dönteni kell,akkor orbán dönt,amikor a felelősségvállalásról van szó,azt áttúrja másra. Lásd,.-pl az oltások kezdetekor mindent rátolt az orvosok nyakára,ő meg mosta kezeit.Se oltási terv,se egy olyan valaki,aki meg tudja csinálni. Végülis,akiket orbán foglalkoztat,látnivaló,hogy a hozzáértés,vagy kis logika nem volt követelmény. A lényeg,hogy jól el tudja mondani,amit a gazda a szájába rág. Végülis,ezt a szintet hozzák a fidesz-papagájok
Málna
@csipetke: Dehogy röhögsz te bárkin is. Te csak fröcsögni és nyavalyogni tudsz. Miss Depi...
csak úgy....
@Málna: pedíg itt 1-2 fideszes elvtárson és elvtársnön lehet nevetgélni..
miss röfi..
Málna
@csak úgy...: Ó, ennél sokkal több ellenzékin. Mr. Pöcs. (Bocs, de tényleg mindig ez jut rólad eszembe.:-))
csak úgy....
@Málna: éhes disznó makkal álmodik! :) nem lennétek ti rossz emberek ha nem hinnétek el a-z ig mindent,amit a kedvenc humoristád mond! -na ebböl ered a lassan már gyógyíthatatlan szüklátásotok, okoskodó butaságotok.
ti valóban azt hiszitek,hogy orbánon és a pár (maradék) szövetségesén kívül mindenki hülye? szomorú lesz a fölébredés..
Málna
@csak úgy...: Nem mindenkiről gondolom azt, hogy hülye. Csak arról, aki már bizonyított. Vagytok páran, az már igaz.:-)
csak úgy....
@Málna: ´tipikus miss röfis válasz! :) még csak meg sem értetted,hogy mit mondtam!
én a politikusokra gondoltam,akikkel nektek nem szabad szimpatizálni mert viktor szerint azok rossz politikus,-vannak egy páran,az már igaz. :)
Clavigo
Putriccelli megengedi a ballagást...:):) Idióta zsírfejű...
Málna
@csak úgy...: Amit írtál, azt értettem. Hogy közben mire gondoltál, azt nem tudhatom. Meg annyira nem is érdekel.
Málna
@Clavigo: Akkor gondolj rólam, amit akarsz. Már ha vannak egyáltalán gondolataid...
csak úgy....
@Málna: neked jobb volna a tükör elött magaddal ,magadat szórakoztatni! :)
Clavigo
@Málna: Veled kapcsolatban nincsenek...
tudode
Egyáltalán hogy dönthet az egyeduralkodó szinte mindenben, abban a helyzetben, amit többek között kibulizott magának, függetlenűl a jelenleg ki tudja meddig tartó veszélyhelyzetében, akkor amikor a járványügyi szakemberek dolga lenne, hogy eldöntsék, hogy mit lehet könnyiteni abban a járványhelyzetben, amelynek még nincs vége addig, amit egy áldozatot is követel
.
Lássuk csak!!! Többek között mit bulizott ki magának az, aki nem rendelkezik egy csipetnyi államháztartási-, igazgatási ismerettel sem:
.
------ Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Ami azt jelenti, legalább is az egyeduralkodó számára, a munkaalapú rabszolgatartással, hogy
.
""""" Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.""""
___________________
.
Olyan szabad a kuldusból lett gazdag, amelyre nincs példa kerek-e világon, fene nagy tudományával nem tudva megkülönbözteti a magánpénzt a ne nyúlkapiszKÁTÓL, megjátszva a felcsúti jótékony ficsúrt!
csipetke
@Málna: 14:17 Még soha nem voltam depis,bár ez nem tartozik rád,de nehogymár egy ilyen mindenbe IS belepofázó,kisebbségi komplexussal kűzdő okoskodó,pocsék modorú izéé mondjon rólam véleményt,aki nem is ismer.
Ha kíváncsi leszek a véleményedre,majd értesítelek...
Málna
@csipetke: Na látod, te sem ismersz, mégis tudsz rólam véleményt mondani...Depis vagy, ez egyértelműen látszik a kommentjeidből. Nekem mindegy, hidd el, csak szóltam...
csipetke
@Málna: 08:37 Ha depis lennék,akkor a pszichológus barátnőm már rámszólt volna,viszont megmutattam neki a kioktató,idegesítő stílusú hozzászólásaidat, így hozzáértőtől tudom,hogy nagy valószínűséggel kisebbségi komplexusod miatt az ilyen helyeken éled ki ezt a fajta hajlamodat,mert ezt az életben nemigen fogadja el senki.Ha pedig azt,hogy a gazdádról itt kevesen írnak pozitív dolgot,(esetleg a hasonló trollok,mit amilyen te is vagy) azt te depinek állapítod meg,akkor csak sajnálni tudlak. Ezekszerint,mi itt,akik bíráljuk orbán-gazdádat, mind depisek vagyunk szerinted.Na sebaj,midig ez legyen a legnagyobb problémánk,hogy egy fidesz -troll le-depiz...Ne válaszolj,mert nem érdekel
Málna
@csipetke: Ne kamuzz, inkább figyelj oda magadra. Akinek kizárólag negatív kommentjei vannak - mindegy, milyen témában, hiába próbálod magyarázni - annál bizony gondok vannak.
Lepényleső
...nosza,jó példát mutatva ballaghatna?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.