A férfi 2019 őszén járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, több fajta kábítószer befolyása alatt vezetett. Később, egy újabb rendőri intézkedés során pedig rengeteg kábítószert találtak az autójában – írja a blikk.hu.

Négyféle drog hatása alatt vezetett a drogdíler– le is bukottFotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a férfit a bíróság a 2018 novemberében, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte, és 1 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől – írja a blikk.hu

A vádlott az eltiltás ellenére 2019. szeptember 22-én késő este a III. kerület, Batthyány út és Pünkösdfürdő utca kereszteződésében gépkocsit vezetett, úgy, hogy kábítószerek befolyása alatt állt. A vádlott ugyanis előtte kokaint, marihuanát, extasyt és amfetamint fogyasztott.

A férfival szemben rendőri intézkedésre került sor, amelynek során a gépjármű kesztyűtartójában, valamint a hátizsákjában marihuánát találtak. A gyanúsított továbbá a vádirat szerint előzőleg kábítószerekkel kereskedett.

A férfi 2020. január 29. napján gépkocsival a Népligetnél várakozott, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. A gépkocsiban, az elsősegély dobozban, illetve egy sporttáskában összesen csaknem 150 gramm marihuánát, továbbá több mint 50 gramm amfetamint, valamint egy műanyag dobozban kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak, amit – a sporttáskában lévő 57.000 forint készpénzzel együtt – lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a 40 éves férfit bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével, valamint jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltást indítványozott a vádiratban – írja a lap az ügyészségre hivatkozva.

Forrás: Blikk.hu

Címlapkép: Pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.