A kormánypárti többségének igen szavazatával szeptember végéig vagy október elejéig meghosszabbították veszélyhelyzeti kormányrendeleteket – írja a Telex.hu.

Egyébkén május 22-ig tartott volna a veszélyhelyzet. A kormány április 21-én nyújtotta be a törvényjavaslatot a hosszabbításról. 128 igen, 57 nem szavazat mellett fogadta el a parlament.

Már csak ez hiányzott: őszig meghosszabbította a kormány a vészhelyzetet

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Amikor a parlament vitázott erről a beadványról, a kormány részéről Völner Pál azzal érvelt a meghosszabbítás mellett, hogy több átmeneti szabályozást igénylő rendelkezést is hoztak, és mivel a koronavírus gazdasági és társadalmi hatásai túlmutatnak ezen az időszakon, az problémás lenne, ha ezek a rendelkezések hatályukat vesztenék. Az ellenzék azonban nem támogatta az elképzelést. A Jobbik például arról beszélt, hogy a kormány már megmutatta, hogyan él vissza ezzel a felhatalmazással, ami rendeleti kormányzásra ad lehetőséget, és példaként említette az egyetemek alapítványokba szervezését – fogalmaz a Telex.hu.

A lap itt szedte össze, hogy mit kell tudni a különleges jogrendről.

Tavaly novemberben Országgyűlés megszavazta a felhatalmazási törvény új verzióját, amely lehetővé teszi, hogy a rendkívüli jogrend idején hozott rendeletek 15 nap helyett 90 napig legyenek hatályosak. Ezt az ellenzékiek egy részét is megszavazta.

Aztán idén februárban – ahogy az várható volt – kétharmados többséggel megszavazták a parlamentben a rendkívüli jogrend és a veszélyhelyzeti rendeletek újabb meghosszabbítását. 

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: MTI

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Minden diktátor hatalmának egyszer vége lesz, ennek a mocskos OV nak is egyszer vége lesz , remélem nem szépen !!!
Virág Árpád
Helyes! Ahogy meglesz a 9,5 millió beoltott, fel lehet oldani!
Nessy
@Yoda69: Vannak még nem éppen korrekt törvények, amiket meg kell hozni! Orbán már nagyon belejött az egyszemélyi kézi vezérlésbe! Hiába, nem adhat márt, mint lényege! "Hello, diktátor!"
kokopelli
Milyen vészhelyzet is van? Én úgy olvastam,hogy a "kúrmány" állandóan uralja a helyzetet!
Eladott Ország
Azután bevezetik az oligarchikus kleptokáciát ( egyébként már most is az van ) és a hatalom öröklődik utódaira. Orbán még Rákosi Matyinál is károsabb, hisz Rákosi Matyi államosított, Orbán pedig saját és pereputtya, oligarchái, strómanjai tulajdonába juttatja az állami vagyont...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/150159841_1074167669769460_6863416844601237416_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=cfZxni9DGLEAX_HR043&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a08f1aec5294d9377369b42dc2cf2656&oe=60C7D469
Ezeket börtönbe a köztörvényesek közé, a javakat vissza a Magyar Köztársaság kasszájába, és soha ilyen szart még egyszer, vagyonelkobzást, börtönt!
Eladott Ország
@Virág Árpád: ma, 12:47 Én már szart se érek? Virág elvtárs!
www.youtube.com/watch?v=Px-_ob2K0Gk
Aki Én
Én naiv meg azt hittem, hogy már mindent elloptak...
nezelodo
Majd ha lejár ez a terminus, újra hosszabbítanak tavaszig.
Cicamama55
Úgy érzem, a kínai egyetem elleni tiltakozások, tüntetések megbénítására, kapóra jött a vírushelyzet meghosszabbítása.
Yoda69
@kokopelli: Az a veszhelyzet, hogy erősödik az ellenzek, es a növekszik a nepharag.
kokopelli
@Aki Én: A veszélyhelyzetet meg lehet hosszabbítani! Egy esetben nem,ha a lopnivaló elfogyott,és kevés
remény van arra,hogy a "raktárakat újra töltsék! Akkor az ellenzék van megint a soron,hogy bizonyítson! (;-))
tudode
Mintha nem lenne holnap, mert 11 évig nem kebeleztek be mindent ami be van/volt betonozva, és ami nem
.
A ködösen meghatározott veszélyhelyzeről Vörös Imre alkotmányjogász mondja el a tutit
.
.----- Magánbeszélgetés - Vörös Imre (Juszt László műsora 2021 05 06)

www.youtube.com/watch?v=oqguh-Pr0So
---------------------------
.
Tehát ezek a sunyi félművelt ficsÚRAK akkora francok mint a Himalája-, föléje-, melléje!, visszaélve a laikus állampolgárok bizalmával!
NKF
Sajnos nagyon rossz dolog ez a demokrácia,de hát a többség dönt mindig!12 év után már illene
rájönni!
NKF
Ja,majd elfelejtettem ez a telex.hu=szaregylet
cikicakk55
Miért is nem lepődtünk meg ezen? Az lett volna a csoda,ha nem hosszabbítják meg. A 133 bátor ember szavaz,nem az egész kormány. 2/3 sajnos mindent visz.
Aki Én
@NKF: Azért lassan, 12 év után neked is illene rájönnöd, hogy mi folyik itt. Talán nem írnál ilyen felesleges, ostoba közhelyeket.
Pálinkás Pál
várom az ellenzék prominens képviselőit, hogy engedetlenségre szólítsák fel a lakosságot...leesett hogy másképp nem lehet??? erősen kisebbségben vannak,bármit is hazudnak, nem tudnak semmit csinálni ha több százezer ember utcára vonul!!! ennyi...az ellenzék felejtse el a "demokratikus elveket" amíg ki nem söpri ezt a féreg hordát!!! ennyi!!!
cikicakk55
@sgl: 13:26

Csak ,hogy a komcsik nem kaptak Uniós támogatást. Orbán nem csak a közpénzt nyúlja le,hanem az Uniós pénzeket is,pedig azt pont a szegénység felszámolására adja az Unió.
cikicakk55
@NKF: 14:02

Nem a Demokrácia a rossz,hanem az amit Orbán Demokráciának hív,de már rég nem az. Még Ők meg nem jelentek,volt Demokrácia,de 11 éve alatt teljesen szétverték. Hamarosan már az interneten sem lehet az egy élő Istenről sértőt írni,mert jön a TEK:
CsipkeRózsa
Tovább lophatnak, olyan szemét törvényeket hozhatnak, amilyet akarnak, gyülekezni nem lehet. Remélem királyválasztás nem lesz.
Ami ránk vonatkozik, nem kellene betartanunk, pl. tüntetések.
tudode
Milyen jogÁSZOK azok, akik ugyan dipLOmások, de nem tartják be még a saját alapizéjüket sem!
.
Meghallgattam Vörös Imre alkotmánybíró vonatkozó fejtegetését az un. az elfűrészelt kertitörpe FELHATALMAZÁSÁT ahhoz, hogy megvalósítsa az összes gyermek-, hajlottkorú álmait:
.
---- Alaptörvény ellenes a felhatalmazási törvény?!
www.youtube.com/watch?v=BS-1mQqAp54
---------------------
.
Még laikusan is elképedek azon, hogy nemcsak a nagyérdeműt, még magukat is átvágják mint azt a bizonyost a palánkon, ha nem az Ecserin vették a a cuccot!
tudode
@tudode: Kirázott a hideg.a jog nyelvét nem értő, nyugalmazott kormánytisztviselőként Vörös professzor Úr zárszavától, még pedig attól, hogy úgy átverik, nem csak a járványtól rettegő népet, hanem nem csak a "kiskapukon járkálnak ki-, be a jog bazi nagy kapujain.de a professzor úr ha úgy minősíti a sunyi félművelt , potyleső parasztok, válságkezelését, hogy
.
EZEK MINDENRE KÉPESEK, mert a veszélyhelyzetet nem szüntették meg, az az idők végezetéig fennállha, ha laikusan jólértem---- És képesek!
.
Ismétlem a videiót
.
---- Alaptörvény ellenes a felhatalmazási törvény?!
www.youtube.com/watch?v=BS-1mQqAp54
-----------------------
.
???
T-Boly
Na bassza meg a kúrva jóisten a szemét bandáját! Hogy a hóhér nyomja ki az összes kurvapecérből a belet!
Ha mégis nyer az ellenzék,még azt is megbánjátok,hogy megszülettetek.. Ha egyszer kimegy a nép az utcára"hová fut hitvány hadatok" ? Kínába? Putyinhoz? Erdogánhoz?
T-Boly
Egyébként meg a seggnyalóknak KUSS !
justhpeter
@Cicamama55: 200 ezer embert nehéz lenne megállítani. Persze nem is mernék !
Toller Béla
Völnernek meg kell értenie, éppen arról van szó, hogy bizonyos ökörszintű rendelkezések ne éljék túl a vészhelyzetnek titulált rendkívüli felhatalmazási időszakot ! És persze a rezsim se élje túl ezt az egészet !
balos
Aki nem tudta,hogy ez lesz azok már 30 ezren voltak!
Egy korsó hideg barna
Eljött a polgári ellenállás ideje.
Vive la résistance!!
Eladott Ország
@bakcsubakka: tegnap 15:57 ♦ Valóban a fidesz azt akarja, hogy ne legyen jövőre választás, de remélem, hogy nem lesz annyira balf@sz az ellenzék, hogy ez bekövetkezzen, mert ellenkezőleg a népnek kell kezébe venni a sorsát és elzavarni ezt a bűnöző, rohadék, aljas, maffiaállamot!
kokopelli
@Eladott Ország: " Adolf : Viktor 1:2 " !! Az Adolf nem hosszabította meg a "vészhelyzetet" anno 1933 !
Lepényleső
...aztán még 3 hónapig,aztán újra,aztán majd újra,aztán ismét,- amíg a bán abban látja kedvét,
amíg rajtuk kívül itt mindenki elveszíti utolsó fillérét,s talán életét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.