Hónapok óta paprikás a hangulat a közszolgáltató állami vállalatok szakszervezeteinél, hiszen hiába várják a régóta ígérgetett béremelést. 

Legutóbb a múlt hétre ígérték a háromoldalú – szakszervezet, munkáltatói érdekképviselet és a kormány részvételével zajló – érdekegyeztető fórum, a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF) plenáris ülésének összehívását, amin az ígéretek szerint maga Mager Andrea állami vagyonért felelős tárca nélküli miniszter is részt vett volna, azonban erre végül nem került sor.

Még mindig nincs remény az állami dolgozók béremelésére, sztrájk jöhet

Fotó: MTI/Balázs Attila

Így múlt pénteken végül oldalegyeztetést tartottak az állami tulajdonú közszolgáltató vállalkozásoknál – a vízi közművektől a közúti és vasúti közlekedésen át az energetikai társaságokig és a postáig bezárólag – dolgozó mintegy 150 ezer embert képviselő szakszervezetek, és ultimátumot adtak a munkáltatónak és a tulajdonos államnak is – írja az Index.hu.

Ha a hét első felében nem érkezik az érdemi tárgyalásokra utaló szándék, akkor a szakszervezetek bejelentik – a sztrájk előszobájának számító – kollektív munkaügyi konfliktushelyzetet az egyes munkáltatóknál.

Persze kósza híresztelések vannak már a lehetséges megoldásokról, ezeket az Index.hu cikke taglalja. 

Forrás: Index.hu 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
sem béremelés, sem sztrájk nem lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.