Sok országban jelentősen csökkent a fertőzöttek száma, így az Ausztriára vonatkozó beutazási korlátozásokon is enyhítenek – jelentette be a Kurier szerint Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter.

Ausztria mégis elfogadja a kínai Sinopharm vakcinát a beutazáshoz, az oroszt viszont nemFotó: Pixabay.com

Az ország minden olyan oltást elismer, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyott. És mivel a kínai Sinopharm is ilyen, így Ausztria ezt is elfogadja.

Az orosz Szputnyik V esetében viszont nincs könnyítés.

A május 19-től érvényes szabályok alapján karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába a nem magas fertőzöttségű országokból érkezőknek. Az első hírek szerint Magyarország ebbe a kategóriába tartozik. A beutazásnak azonban feltétele, hogy az utazó vagy legyen tesztelve vagy beoltva vagy felgyógyulva a betegségből. Az oltottságot igazoló dokumentumot német vagy angol nyelven is be kell mutatni – fogalmaz a hvg.hu.

Tehát akit a Szputnyik V-vel oltottak be, tesztet kell csináltatnia. A többi oltás esetében, mint a Pfizer–BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca, erre nincs szükség.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: Pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Lóf@szt! Be sincs adva EMA engedélyezésre! "Csak a nyugati vakcinákkal beoltottak igényelhetik az osztrák védettségi igazolványt: ezzel tesztelés nélkül lehet például étterembe, szállodába menni az országban. Akik külföldön kaptak keleti vakcinát, azoknak továbbra is folyamatosan tesztelniük kell magukat, ha szolgáltatásokat vennének igénybe az országban."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.