A Magyar Közlöny közzétette a júniusi kiegészítő kormányrendelet részleteit – adta hírül a 24.hu.

Itt a rendelet a nyugdíjemelésről: áltagosan havi 890 forinttal kapnak majd többet
Fotó: MTI/Kallos Bea

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások – összesen 27 fajta járandóságot sorol fel a jogszabály – 0,6 százalékkal emelkednek, az év elejéig visszamenőleg – írja a 24.hu cikke. Így a január-májusi időszakra vonatkozó különbözet, a plusz egyheti nyugdíjra vonatkozó plusz, valamint a már emelt havi járandóság érkezik így júniusban.

Az év elején az átlagos nyugdíj 148.450 forint volt, így a mostani emelés átlagosan mindössze havi 890 forint pluszt jelent.

Mivel most visszamenőleg egy összegben csapják hozzá az emelt járandósághoz a pluszt, júniusban a májusihoz képest átlagosan durván 5500 forinttal magasabb nyugdíj érkezik.

Mivel a drágulás a mostani előrejelzések szerint pedig még magasabb lehet, mint amire a kormány számít. Ezért arra is van esély, hogy novemberben újra nyugdíjemelés lesz.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Kallos Bea

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Ez igen!! Most törhetem a fejemet, mire is fogom elkölteni ezt a baromi nagy nyugdíjemelést!!!
SZÉGYEN!!! :DDD
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@ágimami: "Ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli!" - régi mondás, de nagyon igaz!
Én pl. már elterveztem, hogy a KETTŐNK 1100 Ft.-os (!) nyugdíjemeléséből az unokáinknak veszek fagyit. Na jó, valamennyivel majd ki kell pótolnom...
home office
Infláció: Magyarország elhúzott az uniós mezőnytől

"A márciusi 1,7 százalék után áprilisban 2,0 százalékos volt az éves szintű infláció az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Magyarországon az uniós módszertan szerint 5,2 százalékkal (a KSH által követett módszer szerint 5,1 százalékkal) haladta meg áprilisban a fogyasztói árak szintje az egy évvel korábbit: ez az adat lett az EU-ban a legmagasabb. Az 5,1 százalékos lengyel mutató a második legmagasabb, majd Luxemburg (3,3 százalék) és Csehország (3,1 százalék) következik.

Görögországban és Portugáliában az átlagos fogyasztói árszint csökkent év/év alapon: rendre 11, illetve 0,1 százalékkal."
namihami
Nyuggerek, roham! Lehet a zacikat megtámadni és kiváltani a nagykanalat!
Eljött az idő. Indul a habzsi-dőzsi...
namihami
@vacsi: 11.06: Minek azokat a gyerekeket elkényeztetni. Ennyi fagyi?!?! Én még emlékszem, hogy létezett 50 filléres gombóc is.
Látod, a Mi Istenünk tudja, hogy nem szabad levágni az aranytojást tojó tyúkot. Szerintem még a pelenkával is spórol a család és kifordítva visszaadja mégegyszer. Amit mégis eldob (az arra kijelölt helyen), az már kivül-belül elhasznált. És akkor, de csakis akkor...
ágimami
@vacsi: Hát, nem tudom, azt hiszem jócskán ki kell majd pótolni a fagyik árát is!!
Igaz a mondás is, de ez amit művelnek, tényleg katasztrófa!!! Remélem jövőre ismét meghálálják a nyugdíjasok eme "nagylelkű" emelést!!!:DDD
Lepényleső
...és átlagosan 8 900 Ft-tal nő meg a kiadásuk,- egy hét alatt,- i gazságos ez a falat,melyet a bán fydes módra osztogat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.