Nagyon nincs összhangban az operatív törzs szerint koronavírusban elhunytak száma a KSH által közölt halálozási adatokkal írja a G7 gazdasági portál.

Nagyon nem stimmel valami a magyar koronavírus-halálozási adatok körül
Kép:Pixabay

A járványcsúcsokon Magyarországon is jelentősen megugrott az összes halálozás:

voltak olyan hetek, amikor 60-70 százalékkal többen hunytak el, mint amennyien az évnek abban a szakaszában szoktak.

Ez tényleg rendkívül magas szám, az elmúlt ötven évben egész biztosan nem volt olyan időszak, amikor ilyen sok ember veszítette életét Magyarországon. 

A járvány enyhülésével ugyanakkor az összhalálozás is csökkent. A lecsengő szakaszokban az operatív törzs és a statisztikai hivatal adatai már a második hullámban is elváltak kissé egymástól.

A harmadik hullámban azonban akkora különbség alakult ki a KSH és az operatív törzs adatai között, ami már nagyon nehezen érthető.

A hivatalos adatok szerint a harmadik hullámban a halálozás a 12. és a 15. hét között tetőzött. Ebben a négy hétben az operatív törzs napi jelentései alapján végig 1670 és 1780 között volt a hetente elhunytak száma.

A KSH szerint ugyanakkor a 15. héten a jelenlegi adatok szerint mindössze 3238-an haltak meg az országban összesen, miközben a 12 és a 13. héten még több mint 4200-an.

Miközben az operatív törzs szerint ebben az időszakban nem volt jelentős javulás, és négy hétig tetőzött a járvány, addig a statisztikai hivatal adatai alapján már két héttel korábban látványos fordulat történt.

A harmadik hullám csúcsán azonban épp a legnagyobb egészségügyi terhelés idején kezdett el csökkenni a járványtól független halálozás. Olyannyira, hogy a korábban 2300 és 3300 közötti különbség 1500 környékére süllyedt. Ez azt jelenti, hogy

a jelenlegi adatok szerint a 15. héten Magyarországon elhunytak közül többen voltak koronavírus-fertőzöttek, mint ahányan nem.

A KSH eddigi adataiból ráadásul úgy tűnik, hogy a harmadik hullám nem volt annyival durvább a másodiknál, mint ahogy azt eddig sejtettük. Miközben az operatív törzs a tavaszi csúcs környékén 60-70 százalékkal több áldozatról számolt be, mint ősszel-télen, addig a statisztikai hivatal szerint a két időszakban az ország egészében

nagyjából hasonlóan alakult a halálozás a járványcsúcsok környékén.

Ez utóbbira talán csak az adhat magyarázatot, ha időközben az operatív törzs változtatott valamit azon a gyakorlaton, ahogy az elhunytak számát rögzítik.

Nem elképzelhetetlen azonban, hogy a kormány, illetve az operatív törzs időközben változtatott valamit azon a protokollon amit Gulyás Gergely mondott:

mindenkit, aki egyébként koronavírus-fertőzött volt, de olyan súlyos betegségben szenvedett, hogy egyébként is elhunyt volna, koronavírusos elhunytként tartunk nyilván, addig Nyugat-Európa számtalan országa, sőt Közép-Európa számtalan országa nem ezt a gyakorlatot követi.

Ez azonban még mindig csak a második és harmadik hullám közötti különbségekre adna magyarázatot, arra nem, hogy a koronavírusban elhunytak hivatalos száma és az országos halálozási adatok miért nincsenek összhangban.

Az ellentmondásról megkérdezték az operatív törzset és a KSH-t is, de cnem kaptak válaszokat.

Forrás:G7.hu
Címlapkép:pixabay

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Halálkormány. Halálosan tudnak hazudni mindent,mindenkor,mindenhol. Ezt az " operett törzset" is bîróság elè kell majd állîtani,Nyunyókával az èlen
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nyilvánvaló, hogy az operett törzs azt mondja amit Viktorunk gondol, mert hát a Nyunyóka gondolatolvasó is. A KSH -Különlegesen Sok Hülyeség - adatainak már az 1 bitesek sem hisznek.
gina
Mikor volt szavahihető ez a terelő banda?, nem kell csodálkozni hiszen fidesz, ennyi elég is
Gauntlet
A lengyelekről másolnak! Official! Megírta az amerikai Népszava!
balos
A hitler mikor ismerte be,hogy tömeggyilkosságot követ el a népe ellen?Annyira azért nem volt"geci"!
verőce21
A koronavírusban elhunytak hivatalos versenyszáma
és az országos halálozási adatok nincsenek összhangban?
ómió
A rákosakon túl még több halottra kéne "rávarrni" a covidot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.