Az Európai Unió tagállamai közül egyedül Magyarország mondta azt, hogy nem szeretne részt venni a következő Pfizer-keretszerződésben – írja a Telex.hu.

Az EU-ból csak Magyarország jelezte, hogy nem kér több Pfizer vakcinát
Fotó: MTI/Varga György
  

A Telex.hu a Reuters híroldalról értesült, hogy az EU összes tagállama közül Magyarország jelezte egyedüliként, hogy nem szeretne részt venni a soron következő EU-s Pfizer-keretszerződésben. Erről az EU szóvivője beszélt csütörtökön, azután, hogy az Európai Bizottság megállapodott a vakcinagyártóval egy harmadik szerződés során arról, hogy lehetőség nyílik 1,8 milliárd dózist megvenni 2023-ig.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón annyit mondott el a témáról, hogy az ország „nem kíván részt venni” az újabb brüsszeli vakcinabeszerzésben, mivel van elég tartaléka a magyar kormánynak.

A kormány elmondása szerint az oltási program itthon az ötmillió beoltott után le fog lassulni. Eközben több mint tízmillió nyugati vakcina van még itthon, ezekből be lehet majd adni egy harmadik dózist, ha szükséges lesz. Nem is beszélve arról, hogy Debrecenben épülni fog egy vakcinagyár, ott majd le lehet azokat gyártani, mondta Gulyás.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/Varga György

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A végén még majd nem fogy kínai. Padig milyen remek üzlet tízszeres Áron.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Málna: Több fajta nyugati van, a Pfizerről nem esett szó.
Málna
@CsipkeRózsa: Messze a Pfizerből kértük a legtöbbet.
CsipkeRózsa
@Málna: Honnan tudod?

Egyébként nem elég a meglévő vakcina, hiszen valószínű, évenként kell megismételni az oltást, tehát egy folyamatos ellátás szükséges. Amit mi gyártunk majd egyszer, az nem Pfizer lesz.
Málna
@CsipkeRózsa: Ezt kommunikálják, de nyilván utána is lehet nézni.
Még nem biztos, hogy évenként kell ismételni, és én abban sem vagyok biztos, hogy nem Pfizert fogunk gyártani. De akárhogy is, van tartalékunk. Az, hogy most a következő rendelésből nem kértünk, az nem jelenti azt, hogy később sem kérhetünk Pfizert. És ha logikusan nézzük a dolgokat, lefut pár hónapon belül a nagy oltakozási hullám az egész világon, utána nyilvánvalóan a gyárnak lesz feleslege, amit majd piacra tud dobni.
vitriol
Egy év távlatából már elmondható, hogy ez a kormány soha nem kezelte jól a járványt. Amikor nyitni kellett volna, akkor szigorított és fordítva. Január közepén engedélyezte az addig tiltott repülőforgalmat, akkor szabadította ránk a brit mutánst, ami azóta is velünk van. Most hirtelen túl nagyot nyitott, pedig virológusok szerint közeledik az indiai mutáns vírus, ami durvább az angliainál is. És fűnek-fának, a nagyvilágnak dicsekszik, hogy Európában a legjobban a magyarok kezelték a járványt, eredmény: a 30 ezer halott.
gina
Magyarország nem a fidesz, ezt meg kellene tanulni végre,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.