Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádiós interjújában beszélt arról, hogy letörtük a járvány harmadik hullámát, és számos korlátozás feloldására lehet számítani.

Elindul a zenei élet – kizárólag oltási igazolvánnyal rendelkezők számára
Fotó:Pixabay

Ahogy pénteken kiderült a zeneipar is újraindulhat, ahogy a beoltottak száma eléri az 5 millió főt az országban, ami jelen állás szerint a napokban megtörténhet. Bár még nem tartunk ott, a rendezvényszervezők és a zenekarok sorra jelentik be a koncerteket – írja az Index.hu.

A fenti számot akár már vasárnapig is elérhetjük. Onnantól enyhítenek a korlátozásokon és bizonyos feltételek mellett élőzenés eseményeket is lehet majd tartani. A miniszterelnök a létszámkorlát kapcsán nem említett konkrétumokat.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ma reggel közzétett hírében azonban  világossá tett. Azt írták:

A zenés-táncos rendezvények látogathatóak, ehhez védettségi igazolványra van szükség létszámtól és helyszíntől függetlenül.

Az 5 millió beoltottat még nem értük el, de úgy tűnik, a zeneipar szereplői biztosra veszik, hogy jövő hétvégétől elindulhat a zenei élet, közösségi médiafelületeken ugyanis sorra érkeznek a koncertbejelentések.

A Budapest Park meg is osztotta a közleményt, amelyben egy csomó koncertdátum szerepel.

NYIT A PARK! Elérkezett a várva várt pillanat, amikor végre ezt mondhatjuk: várunk Titeket sok szeretettel a Budapest Parkban! Szavaink sincsenek arra, mennyi ideje várunk erre a pillanatra, hogy újra találkozhassunk Veletek!

- olvasható a szervezők bejegyzésében. Azt írják, május 28-án több tánctéren is kezdetét veszik a programok.

Azt is hangsúlyozták, hogy az eseményeken a kormányrendeletnek megfelelően kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet résztvenni.

A Campus Fesztivál szervezői is készülnek, profilképváltással és a nyári esemény Facebook-eventjének megosztásával jelezték, hogy idén végre élőzenétől lesz hangos a Nagyerdő. 

A zenekarok közösségi felületein is beindult a pörgés, több együttes is közzétette a koncertek dátumát.

Forrás:Index.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.