Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a Fidesz állítsa vissza a közalkalmazotti foglalkoztatást az egészségügyben – mondta Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

MSZP: a kormány orvosok ezreit üldözte el az "új szolgálati jogviszony erőszakos áterőltetésével"
Fotó:Pixabay

Bangóné Borbély Ildikó úgy fogalmazott, hogy a Fidesz tizenegy év alatt hagyta szétesni a betegellátást, ami eladósodott kórházakat, orvos- és nővérhiányt, "kilométer hosszú várólistákat" eredményezett.

A kormány még a koronavírusjárvány közepén is orvosok és ápolók ezreit üldözte el az "új szolgálati jogviszony erőszakos áterőltetésével"

- tette hozzá.

A szocialista politikus aláhúzta, hogy az egészségügy átalakítása nem várhat tovább, ugyanakkor ennek nyilvánosan, szakmai szempontok alapján kell történnie.

Mindenkinek egységesen hozzá kell férnie a jó színvonalú egészségügyi ellátáshoz, az MSZP ezért kezdeményezi egy hatékony egészségügyi rendszer létrehozását, amelyért önálló minisztérium és "kompetens kormánytag" felel

- mondta.

Bangóné Borbély Ildikó emellett ígéretet tett a várólisták drasztikus csökkentésére, minden egészségügyi dolgozó bérének növelésére és valamennyi járványügyi szűrővizsgálat ingyenessé tételére ellenzéki győzelem esetén.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Lehet, hogy egyszer valaki rendbe fogja tenni az egészségügyet, de az nem Orbán lesz, az biztos. Szétlopni és rendbetenni nem lehet ugyanannak. Bárki vállalkozik majd rá állami kézből kikerülő, piaci alapú biztosításra épülő rendser nélkül biztos bukás vár rá. Orbán állama a nagy rendszerekkel amúgy sem tud mit kezdeni. A 12 év alatt az átszervezésnek álcázott szétlopáson kívül mást nem végzett, igazolásul az egészségügy mellett meg kell nézni az oktatástás a szociális szférát.
NKF
Lehet új pártot keresgetni,Bangóné!Jövőre az MSZP megy a levesbe!Önnek pedig ajánlok
egy magyar nyelvtanfolyamot elvégezni!Mégsem illő,hogy egy ilyen nagyszerű képviselő
hülyén haljon meg!
ómió
Már megint "fáziskésésben" vagytok, efftársak!? Az még a kórházbezárásaitok évadaiban volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.