A 444.hu-nak mesélt egy oltóponton dolgozó orvos, aki a neve megváltoztatását kérte, így az újság által megadott Péter névvel szerepel a cikkben.

444: „Könyörögtünk neki, hogy jöjjön el a második oltásra, de tudjuk, hogy nem fog eljönni”
Fotó:Pixabay

Volt olyan fiatal, aki úgy jött be, hogy neki igazából csak a papír kell, és lehet-e esetleg olyat, hogy nem is kapja meg az oltást, csak az igazolást, mert edzőterembe akar menni

- mesélte Péter az újságnak, majd arról is beszámolt, hogy

Könyörögtünk neki, hogy jöjjön el a második oltásra, de tudjuk, hogy nem fog eljönni

Nem túl kelendő a kínai vakcina, legtöbben azok kérik, akik gyorsan szeretnék beoltatni magukat, vagy mindegy, hogy mit kapnak, csak legyen meg az igazolvány.

Péterék aggódnak amiatt, hogy sokan nem fognak visszamenni a második Sinopharmért azok a fiatalok, akiknek a hetekben lenne esedékes az újabb oltás.

A Szputnyik népszerűsége is csökkent amiatt, hogy felröppentek a hírek arról, hogy még több Pfizer érkezik az országba.

Azt egyébként is gyakran kérdezik az oltópontra érkezők, hogy nem lehet-e esetleg mégis másik vakcinát kapni.

A szputnyikosok félnek, mert Pfizert akarnak, a pfizeresek félnek, mert Szputnyikot akarnak. Ilyenkor megnyugtatom őket, hogy jók az oltások, nem kell aggódni. Mindenkinek azt mondom, hogy ez a legjobb.

Azt is hozzátette:

A Sinopharmnál mondjuk nem mondom ezt, de igyekszem nem mutatni az ellenérzéseimet.

Péternek nem a vakcina biztonságával van gondja, a kórházi tapasztalatok alapján mindegyik vakcináról elmondható, hogy biztonságos. A többi oltással ellentétben a Sinopharmhoz nem kaptak részletes tájékoztatót arról, hogy milyen betegségeknél kaphatják a páciensek, melyeknél nem.

Bejött a Sinopharm a kórházba, és kérdeztük, hogy jó, itt akkor mit kell tudni, és mindenki széttárta a kezét, hogy nem tudjuk. 

Az orvos szerint az oltópontok egyébként most már jól működnek, a kollégákkal hatékonyan meg tudták szervezni a munkát. Azt viszont nehezményezni, hogy az aktuális kormányzati döntésekről a közvéleménnyel egy időben értesülnek.

Bejelentette Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy nem kell kivárni a három hónapot a koronavírus-fertőzés után, mielőtt megkaphatja valaki az oltást. És akkor jöttek másnap kéthetes covid-teszttel, hogy hallották, hogy már nem kell kivárni, mi meg mondtuk, hogy jó, de amíg mi erről nem kapunk hivatalos utasítást, addig nem tudunk ezzel az információval mit kezdeni.

Az orvos szerint az elmúlt másfél évben általánossá vált az egészségügyi dolgozók közt a kiégés és a befásulás. A covidos betegek száma ugyan csökken, de aggódnak a nyitás és az oltási program lassulása miatt.

Forrás:444.hu
Címlapkép:Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Mindenkinek azt mondom, hogy ez a legjobb."

Mert hazudsz, bazdmeg!

www.youtube.com/watch?v=E3JQ_g_2tHI
Toller Béla
Te, orvos ! Tegyél és cselekedj úgy, ahogyan a saját lelkiismereted diktálja - nem kell téged állandóan és mindenben vezetni !
cirip
"...az elmúlt másfél évben általánossá vált az egészségügyi dolgozók közt a kiégés és a befásulás"
Ez így igaz. :(
Legfeljebb annyi, hogy nem befásulás, hanem ELfásulás. Vagy fásulttá válás. Fásultság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.