A koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar biológus, Karikó Katalin beszervezési adatai keringenek a neten – írja a Telex.hu.

Váratlan ügynökvád a Nobel-díjra is esélyes Karikó Katalin ellen
Fotó:MTI/Rosta Tibor

Állambiztonsági kartonja szerint Karikó Katalint 1978-ban valóban beszervezte a szocialista kémelhárítás. A Telex azt írja,

a hír igaz, de Karikó mégsem volt ügynök

A világhírű magyar kutató a Telexnek mondta el, miért írta alá a beszervezési nyilatkozatot, és hogy soha nem jelentett senkiről.

Az elmúlt napokban előkerült egy befotózott oldal egy korábban megjelent könyvből, amely szerint Karikó Katalin, a messenger alapú vakcinák kifejlesztését kutatásaival megalapozó világhírű magyar biokémikus, a BioNTech alelnökéről 43 évvel ezelőtt beszervezési kartont állított ki a magyar állambiztonság.

A dokumentum alapján Karikó Katalint hálózati személyként, köznapi szóval ügynökként tartották számon.

Állambiztonsági 6-os kartonja szerint az 1985-ben Amerikába távozó Karikó Katalint 1978-ban szervezték be. A fedőneve is ismert: Karikó Katalin „Lengyel Zsolt” néven szerepelt az állambiztonság nyilvántartásában.

Az információ egy négy évvel ezelőtt megjelent kötetből származik, melyben egy volt tartótiszt a szocialista időszakban beszervezett Csongrád megyei ügynököket sorolja fel. A kötet kb. 800, az állambiztonság által Csongrád megyében hálózati személyként nyilvántartott személyt azonosított be. Az egyikük Karikó Katalin.

A dokumentumból kiderül az is, hogy ki volt Karikó beszervezője: az a Salgó László. A neve onnan lehet szélesebb körökben ismert, hogy a rendszerváltás után a legmagasabb szintű rendőri karriert futotta be.

A 6-os karton az az irat, amelyet az állambiztonság készített egy beszervezésről, ennek a megléte tehát annyit jelent, hogy az érintettet az állambiztonság beszervezettként tartotta nyilván. A kartonok megtalálhatók az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában (ÁBTL), innen származik Karikó Kataliné is.

A Telex azt írja:

Ennyi információ alapján azonban nem lehet kijelenteni, hogy Karikó Katalin az állambiztonság foglalkoztatott ügynöke, a hálózat tagja lett volna.

A magyar bírósági gyakorlat szerint ehhez jóval többre lenne szükség: többek között az ügynök – lehetőleg saját kézzel írt – jelentéseire is. Karikó Katalintól azonban egyetlen jelentés sem található meg az ÁBTL aktái között. 

Bálint László, a volt operatív tiszt a könyvében megjelentette Karikó Katalin kartonját is.

Bálint többször lépett fel ügynökvádak utáni perekben is mentőtanúként, és azt állítja, hogy a nyilvántartásba a rendszerváltáskor hamis 6-os kartonokat helyezhettek el. Ungváry Krisztián szerint ez súlyos dezinformáció:

a történész többször érvelt amellett, hogy ez technikailag lehetetlen lett volna, és szerinte arra is csekély az esély, hogy még a rendszerváltás előtt szabálytalanul állítottak volna ki 6-os kartonokat.

Szerinte szélsőséges esetben elképzelhető, hogy az illető nem is tudott róla, hogy hálózati személyként tartják nyilván, bár a gyakorlatban szerinte ez rendkívül ritka. A formálódó Karikó-üggyel kapcsolatban nyilatkozta:

kutatásai során idáig egyetlen esetben látta ezt a védekezést megalapozottnak.

Szerinte az lesz perdöntő, amit Karikó Katalin mond majd az esetleges beszervezéséről, ha megszólal. Önmagában egy ilyen papírnak különösebb erkölcsi jelentőséget nem tulajdonítanék, mert ebből nem következik, hogy például a környezete magánéletéről jelentett volna

Az ügyről természetesen megkérdezte a lap Karikó Katalint is. A világhírű kutató a Telexnek szombaton az alábbi nyilatkozatot tette a véleménye szerint a személyét megbélyegezni szándékozó hírrel kapcsolatban:

Tény, hogy 1978-ban, amikor tudományos segédmunkatársként kezdtem dolgozni, felkerestek, megtaláltak, kényszerválasztás elé állítottak.

Édesapjának az 1956-os forradalomban történt részvételére, „bűnös” múltjára hivatkozva, őt a szakmai munkájnak ellehetetlenítésével fenyegettek meg. Azt tudta, hogy apját 1957-ben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, munkahelyéről elbocsátották, 4 évig munkát nem kapott. Tudta, hogy működik az a rendszer, félt, ezért aláírta a beszervezésre vonatkozó dokumentumot.

Az ezt követő években semmilyen írásos jelentést nem adtam, senkinek nem ártottam. Tudományos tevékenységem, kutatásaim folytatása érdekében távozni kényszerültem.

Az elmúlt 36 év alatti kutatómunkámat, tevékenységemet az emberek gyógyítása érdekében folytattam. Többé soha, senki nem tudott megtörni, céljaimtól eltávolítani.

- nyilatkozta, majd hozzátette:

Ezzel a nyilatkozattal lezártnak tekintem ezt az ügyet.

Karikó Katalint a 6-os kartonja szerint a III/II. Csoportfőnökség alá sorolták be, vagyis kémelhárítóként vették számításba. Ez azt jelentette, hogy a külföldi behatolási kísérletek, például ipari kémkedéssel kapcsolatos elhárításban vártak tőle jelentéseket.

A nyolcvanas évekből ismert olyan amerikai hírszerzési lista, amin 61 célszemély szerepelt a magyar tudományos életből, akikről a CIA környékén azt gyanították, hogy ABC-fegyverekkel (atom-, biológiai és vegyifegyverek) foglalkozhatnak. Bizonyos szegedi kísérletek iránt a szíriai titkosszolgálat is élénken érdeklődött. Szegeden állami ösztöndíjjal is tanultak közel-keleti terroristák, ezért ez a magyar elhárításnak is fontos területe volt

– mondta Orbán-Schwarzkopf Balázs, az ÁBTL kutatója, arról, hogy miért is lehetett érdekes ez a terület a magyar állambiztonság számára.

Karikó Katalinnak 1985-ben, 30 évesen kellett távoznia a Szegedi Biológiai Kutatóközpontból, ezután költözött a családjával együtt Amerikába, ahol Philadelphiában, a Temple Egyetem kapott munkát. Mint több interjúban is elmesélte:

indulás előtt eladták a Ladájukat, az ebből kapott pénzt kislánya játékmackójába varrva vitték át a határon.

A kutató 6-os kartonja szerint ettől az évtől kezdve beszervezett állambiztonsági hálózati személyként „pihentetve volt”.

Forrás:Telex.hu
Címlapkép:MTI/Rosta Tibor

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kinek jutott most eszébe, évtizedek után, ezt előásni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
"Többé soha, senki nem tudott megtörni, céljaimtól eltávolítani."

Majd akkor hiszek az asszonyságnak, ha lesz ahhoz bátorsága, hogy lenyilatkozza az alábbi néhány mondatot - ha nem is emberségből, de legalább a saját élete munkájának védelmében!

Orbán Viktor szégyellje magát!
Miközben hozzám dörgölőzik és magyarságomat kihasználva dicséri a Pfizer-BioNTechnél előállított vakcinánkat, a magyar polgárok védelmét nehezíti azzal, hogy nem rendel tőlünk több oltást!
Az ilyen köpönyegforgatókból nem kérek, a Széchenyi-díjamat visszaadom!
Emmersson71
"Karikó Katalint a 6-os kartonja szerint a III/II. Csoportfőnökség alá sorolták be, vagyis kémelhárítóként vették számításba. Ez azt jelentette, hogy a külföldi behatolási kísérletek, például ipari kémkedéssel kapcsolatos elhárításban vártak tőle jelentéseket."

Mintha ez Medgyessy esetében nem így ment volna!
Őt simán egy kalap alá vonták a III/III-asokkal!!!
Nessy
Kinek jutott most eszébe, évtizedek után, ezt előásni?
Emmersson71
@Pegero: Bemocskolta ő magát!
És nem a 6-os kartonnal, hanem azzal, ahogyan benyal Orbánnak egy-két kitüntetésért. Azzal, hogy egy büdös szót sem szól a Pfizer bojkottálása miatt!!!

giphy.com/gifs/mrw-mods-bethesda-vX9WcCiWwUF7G/fullscreen
Pálinkás Pál
@Pegero: te barom...nem a baloldal szedte elő...de beszervezéséből is látszik, szar ember...nem lesz Nobel- díjas..
Emmersson71
@Pegero: Mit kell azon kutatni, hogy lapít az asszonyság, mint szar a fűben?! Úgy qssol, mint a néma levente :P
Nincs Pfizer, hát nincs Pfizer. Van viszont Széchenyi-díj...yeeeeaaah!
Béla333
Nem úgy tudta a disznósajt receptjét, mint a maffiafőnök. Aki egyébként nem bosszúálló...
Eladott Ország
@Pegero: ma, 15:39 ♦ Látod ilyen aljas, tetves rohadék vagy te is, mint a kenyéradó többgenerációs bűnöző román cigányod!
A kenyéradó gazdid még KGB-is volt.
Emmersson71
@Pegero: Haha..nekem nem kell díj, pláne ezektől :P
Emmersson71
@Pegero: Talán az anyádéba, tripla kotonnal..ha végre lemosakszik a retek!
namihami
Persze, hogy csupán beszervezték, aláírt, de sosem jelentett. Éppen úgy, mint a Frissen Szerzett Nagy Barátja, a Mi Vezénylő Tábornokunk.
Azt is csak beszervezték, aláírt, de persze sose jelentett.
(a mese folytatása megtalálható a Nagy Magyar Rendszerváltó Népmesék című Fidesz-kiadványban)
De: Egyébiránt, ez a beszervezés a szakmai érdemeit nem csökkenti. Pusztán arra tanulság, hogy akinek vaj van a fején, az ne ""orbánozzon"". Még akkor se, ha életútjuk egy szelete találkozott is. Attól még ez a nő tudós, az Orbán pedig csak ""orbán"".
kissé felnőttem
érdekes az úrról nem mertek egy kurva kukkót sem irni? 18 x elkaszálni az ügynöklistát rejtély vagy szándélosan az? szép egy banda
Eladott Ország
@namihami: ma, 17:13 ♦ Orbán Viktor: Jelentenem kellett rólad Lajos... egy őszinte vallomás. Sajnos 30 év óta a hatalom folyamatosan kifosztotta - sajnos eddig büntetlenül ! - a magyar lakosságot. Becsület, mint olyan ismeretlen a Simicska Lajos számára is. A neved bemocskoltad! A későbbi korok mint hazaáruló disznót emlegetnek majd a többi tolvajjal együtt!
youtu.be/qvn6vtNEBPc
namihami
@Eladott Ország: A SimLicskának és az általa bevillantott kiteregetésben sosem hittem vagy bíztam. Az, hogy berágott egy kollégista haverjára, az sokkal kisebb dolog, mint az, hogy nagyon jól tudta (vagy az ügyvédei elmagyarázták neki), hogy amennyiben ki akar vagy mer teregetni a tolvajhaverja (de mondhatjuk családbarátnak is) ellen, úgy ő is a kóter esélyével játszik. Méghozzá keményen és valószinübben is.
És, mint láthatod, az egész bejelentés úgy szállt el a szélben, mint egy fi...léggömb. Tehát, mivel a lopásban is közös nevezőn voltak, a bejelentést csupán egy méretes blöffnek kell tekinteni. Ahogy az azóta bármilyen megnyilatkozását is.
SimLicska???---ennyi...
Eladott Ország
@Nessy: ma, 15:13 ♦ Ugyan kinek?! A fidesznek. Egyedül a fidesz volt képes az EU-n belül lemondani a Pfizer és a többi nyugati vakcinákról. A fidesznél aljasabb embertelenebb banda kevés volt a világtörténelemben!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/143876954_2888327534782962_6984065497021037647_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=1xbNBP2E9pMAX9vysgg&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d6c7a5b449674bcf5eef44e3d578270c&oe=60CEF410
Gazella
@Nessy: a narancsnak.. nehohy már nobel díjat kapjon a kisasszonyka.
tudode
Nem nagy ügy!
.
Ahhoz képest, hogy a alapítók szakmunKÁS selejtjei nem cáfolták, tehát
.
----Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök
propeller.hu/itthon/3340537-orban-viktor-kover-laszlo-volt-kommunista-ugynokok
-----------------------------------------
.
Sőt megakadályozták a fijug a múlt feltárását!
tudode
@tudode: .
Ez a link talán kinyitható Kövér és Orbán ügynökmúltjáról
.
propeller.hu/itthon/3340537-orban-viktor-kover-laszlo-volt-kommunista-ugynokok
.
Követhetetlen ez a két pasi, mit kevernek, kavarnak, nézve ki a fejkből mint a ma született bariKÁK!
Clavigo
Az " Asszonyság " helyében minden szar ócska kitüntetést visszadobnék,és elhúznék ebből a szájbabaszott országból minnél előbb... Egy trágyadombot csináltak ebből az országból...
Peller Anikó
@Clavigo: Jó, de a Szeged Díszpolgárságot a Botka adta (még az is lehet, hogy ez nem tetszett..). Vagy inkább sem.
justhpeter
Ez az ügynök ügy az egész magyar politika szégyene !!!
Nessy
@justhpeter: Ezért nem hozzák nyilvánosságra. Ha valakit ma akarnak lejáratni, akkor elővesznek évtizedes papírokat, és indulhat a "rágalom ária"! Persze, a sajátjaikat 100 évre titkosították. Olyan pitiáner egy társulat!
division
@Pálinkás Pál: @Emmersson71: Negyed annyi eszetek lenne mint neki örülhetnétek. Mocskolódás az egész, na de ez kell a magyarnak, lehet rajta csámcsogni.
NKF
A telex.hu,meg a többi hasonló mind rohadék szaregylet
xanax
Kedves Katalin asszonyság! Mint munkatársa is figyelmeztette pár hete a repülőn, kár volt beleütnie az orrát az okos emberek dolgába, nem lett volna szabad kritizálnia Cecília professzordoktor és tudós csapata által összeállított vakcinahatékonysági táblázatot. Másik megbocsáthatatlan tette, hogy a bűnös városban, Szegeden ürgebőrbe varrt Soros-bérencekkel parolázott. Szerencséje, hogy hazánk az ön által ránk szabadított Pfizer-járvánnyal küzd, és így nem tudunk magával foglalkozni, de ha sokat ugrál, még az is kiderülhet, hogy angolul sem tud!
Pálinkás Pál
@division: tényleg rettegő nyomi...mi van a lázálmoddal, amit karattyoltál a terasznyitásnál?...hol a sok lélegeztetésre szoruló ?...be nem állt a pofátok..neked sem meg a "szagértő " detoxos zacher haverodnak...szar ügy amikor utólag mindig magyarázkodni kell,igaz?
magyar1
Bizony voltak ilyen ügyek, ellehetetlenítettek egy ismerőst is anno, utálja is azt az embert a mai napig aki megakadályozta hasonló ügy miatt, hogy egyetemre menjen.
Toller Béla
Lehet ezt még azért tovább fűzni, csak egy írói fantázia, fizetőképes fidesz, és a szükséges rosszindulat kell hozzá ! Ahogyan orbán esetében is lehetett volna, csak valami elfogyott ...Mert ugye, mi van, ha 85 után nem vesztették el, és tovább kémkedett az imperialisták ellen ? Mesterügynökké vált, felfedezte nekik amit kellett, de egyúttal az oroszokat is informálta. A fegyvereket tengeralattjáró űrrakétával továbbították, most éppen a Hold túloldalán csencselnek velük a kínaiakkal. A tartótisztje ugyanaz maradt egészen máig ...az éber magyar elhárítás úgy megy el a fenébe, mint a pinty ! Erkölcsökről meg szó se essék ! Aki ugyebár ezt a tündérországot felcseréli holmi füstös USA-val ...
moareka
Ha valaki azt mondja, hogy a magyar ember többségében nem rosszindulatú, kárörvendő, az nem mond igazat! Nagy tisztelet a kivételeknek! Ide jön egy kiváló ember, magyarországma egyetlen büszkesége, aki még a törpét is "kimosta" a disznósajtos storyból, intelligens, művelt, a szocialista rendszer kilökte magából, s akkor van akinek arra van ideje, hogy kutakodik a múltja után...Ki tudja, hány ,-akkori párttagnak vagy csak szűrke eminenciásnak van - a levéltárban rá nézve dehonesztáló feljegyzés... Nem tudhatjuk, te vagy én , anélkűl,hogy bármit aláírtunk volna... A múlt visszatér... Unokáink majd az orbán rezsim "nyalánkságait" fogják felfedezni, bármelyikőnkről...
division
@Pálinkás Pál: Figyelj nyomi, elküldtem neked üzenetben sógornőm kétrészes előadását a vírusról. Nagy eséllyel úgysem érted majd, ahogy sokan nem értenék itt sem, ezért sem akartam linkelni ide. Szeptemberben majd kiderül hány nem beoltott kerül lélegeztetőre. Amúgy van a Youtube - on egy Szövetkezet Tv nevű csatorna, ott vannak az antivaxerek, javaslom neked és a hasonló önjelölt virológusoknak, immunológusoknak oda menjetek kommentelni, az a színvonal a tiétek:-)
kereső
@division: Nekem elküldenéd, érdekelne!
Pálinkás Pál
@division: mondtam neked...leszarom...majd akkor aggódom ha komoly veszély lesz...a világ ezt észre sem vette volna..ha nem cirkuszoltok miatta...a rák a covid többszörösét elviszi minden évben...mégis szinte észrevétlen...igaz nem tolják a pofádba naponta hogy meghalt x számú daganatos beteg...hányok tőletek...a covid nincs benne a földön az első 20 halálokba,..még így sem hogy mindenkit annak írtatok..
division
@Pálinkás Pál: Gondolom a negyedét nem értetted meg az előadásnak:-)) A komoly veszély már itt van, ti pedig antivaxerek gondoskodtok arról, hogy még nagyobb legyen. Ti vagytok lényegében a potyázók, akik nem oltatják be magukat, mert másoktól várjátok el ezt, hátha így megúszhatjátok...egy darabig...
Pálinkás Pál
@division: te beteg vagy-...már mondtam neked nem egyszer...intézd el, toljunk le egy műszakot a covid osztályon...te oltottan is lehetsz maszkban, nekem nem kell...meglátjuk mi lesz belőle...
division
@Pálinkás Pál: Az oltásokkal kiszorított betegségek általában akkor ütik fel újra a fejüket, amikor az emberek jó része kezdi megtagadni az oltásokat, mondván úgysincs már járvány, nem beteg senki. Ilyenkor kap új erőre egy vírus, mert képes lesz szaporodni, mutálódni a gazdatestben, és újra képes lesz nagy arányban fertőzni, volt rá példa a közelmúltban. Az oltásellenesek miatt ütik fel újra a fejüket a rég elfeledett gyermekbetegségek is. Azt meg gondoltam, hogy képtelen lennél hozzászólni tudományos formában a videóhoz, nem is vártam mást.
Pálinkás Pál
@division: hogy őszinte legyek, meg sem néztem..egy biológus,virológus végezze a munkáját, és akkor szólaljon meg...ha bizonyítottan,igazolni is tudja a dolgot..a covid hiszti alatt az összes " szakértő" csak feltételez, találgat...és hülyíti az embereket...ami főleg azért káros ,mert a...hm .."gyengébb képességű " emberek készpénznek vesznek mindent amit egy " tudós virológus" mondd...holott jó része csak találgatás!!! most sorolhatnám a határtalan marhaságokat, egymásnak szögesen ellentmondó kijelentéseket...amit ugyanazon " szakértő " pár nap elteltével.../ igaz közben volt egy orbán rapport /...állít...vastag bőrrel a pofáján.../ szlávik...merkely../...nézd végig a kezdetektől a nyilatkozataikat...a csuti dumaparti után hirtelen vírushívők lettek...de mint mondtam leszarom, te engem semmitől nem védesz meg a placebó oltásoddal...max arra jó hogy a lelked megnyugodjon...nem véletlenül vannak a kórházakban jócskán oltottak...a témát befejeztem, tavaly mondtam,oltassátok be magatokat, aztán pofát befogni, ti állítólag védve vagytok!!
percsi
@Pálinkás Pál: K.S.H adatok szerint 2019-ben 129.602 fő, 2020-ban 139.549 fő halt meg influenzában.
Több évtizede szedi áldozatait, mégis alig hallani róla. Aki akarja beolthatja magát, nincs kötelező maszk, szórakozóhelyre-szállodába-strandra stb. bárki mehet, soha nem kértek igazolást róla.
Véleményem szerint legtöbb esetben a szegény emberek - akik nem tudnak egészségesen étkezni, vitamint magukhoz venni, nincs megfelelően fűtött otthona - halnak meg. És mint tudjuk, Magyarországon nagy a szegénység!
A világválságot generált embereket kellene kérdőre vonni!
Pálinkás Pál
@percsi: ezt tökéletesen leírtad...csak sajna a többség ezt nem fogja fel ...képességei híján..és most valamiért a politikusok nagyon rápörögtek...
simmering73
"...1985-ben egy leépítés során a szegedi kutatóintézetből elbocsátották, ezután vándorolt ki a családjával Amerikába. Ha fontos hálózati munkát végzett volna, biztosan nem kerül azok közé, akiket leépítés miatt elbocsátottak. Emellett a 2003. évi III. törvény hálózati személynek csak azt ismeri el, aki aláírt beszervezési (6-os) kartonnal rendelkezik (ez megvan), jelentéseket írt és a jelentésekért ellenszolgáltatást kapott. Ha ezen feltételek bármelyike hiányzik, akkor a törvény és az erre épülő bírósági gyakorlat szerint az illetőt nem lehet “hálózati személynek”, “ügynöknek” nevezni.
Karikó Katalin esetében a három feltétel közül kettő hiányzik. Ezért nem lehet őt hálózati személynek, ügynöknek, állambiztonsági együttműködőnek tekinteni."
nepszava.us/kariko-katalint-kemelharitokent-beszervezte-az-allambiztonsag/
Pálinkás Pál
@simmering73: aláírta vagy nem?...leszarom a többit...megalkuvó volt...
division
@Pálinkás Pál: Nem baj Pali, nem tudsz hozzászólni, mert ez nem egy szimpla számítógép szerelés, ami nem is lenne gond, ha nem szólnád le az olyan embereket, mint pl. a sógornőm. Azt mondod végezze a munkáját egy virológus, biológus...Azt csinálják, de te is végezd a saját dolgodat, és ne szólj bele abba, amihez abszolút nem értesz. Sógornőm sem mondaná meg neked, hogyan pasztázz egy CPU - t, mert ez nem az ő reszortja, nem ezzel foglalkozik (más kérdés, hogy ő meg tudná azt tanulni, te viszont sosem amit ő tud).
division
@percsi: Ne menj le Pali szintjére vírus terén.
division
@simmering73: Hagyd, csak a sötét emberek nem ismerik el Karikó munkásságát, és próbálják most bemocskolni a nevét.
percsi
@Pálinkás Pál: A politikusok minden esetben a hiszékeny embereknek üzennek, tudják, hogy ők azok, akik rápörögnek, a főnök mondja és az biztos úgy is van. Sajnos sokan vannak:(
A politika (vezető politikus) soha nem adja le a valóságot, mert hatalmas zavargásokat idézne elő.
Hogyan lehetséges, hogy egy ember pár év alatt több vagyonnal rendelkezik, mint egy egész ország?
A világ népe miattuk bűnhődik, éhezik, fázik.
Pálinkás Pál
@division: te érted is amit írsz? nem szólok bele a munkájába..csak hogy a nyilvánosságnak olyat állítani amit nem támaszt alá semmi, az nem munka, hanem kamu...majd akkor ünnepeljenek, ha egyszer sikerül gyógyszert kifejleszteni vírusok ellen...vagy legalább annyit elérni...hogy a covid ne fertőzze az oltottakat is...akik hála a hülye igazolványnak...szabadon hurcolhatják mindenfelé...ami engem nem érdekel,immunis vagyok a flura, de az öregek hullani fognak
division
@percsi: A tudomány nem politikai kérés.
division
@Pálinkás Pál: Világos, nem munka amit ő csinál, az a munka amit te csinálsz, és még jobban is értesz hozzá. Elmész te tudod hova. Semmi mást nem tudsz szajkózni, csak amit olvasgatsz a neten. Az oltottak védettek lesznek, te viszont sosem leszel immunis egy vírusra, és minél többen nem fogják beoltatni magukat, vagy mondjuk a gyerekeiket (lásd kanyaró), annál inkább vissza jönnek ezek a betegségek. Te abszolút nem vagy tisztában a vakcinák jelentőségével, arról hogy miről is szólnak valójában, de okoskodni azt marhára tudsz.
Pálinkás Pál
@division: hidd csak...mondom, akkor dumálj ha lesz valami gyógyszer...eddig a vírusokat az immunrendszer győzte le... leszarom az egészet, meg a sok rettegő tápost is...köpök rá hogy inkubátorba nevelitek a kölkeiteket, aztán csodálkoztok hogy a legkisebb nátha ledönti, mert nincs immunrendszere...és fogd fel ...NEM ÉRDEKEL senki nyomora!!! eddig is megvoltam anélkül hogy más gondoskodjon rólam,ezután is megleszek...mondtam ha félsz otthon maradsz ,te is ,meg a családod is...
division
@Pálinkás Pál: Vírus ellen nincs gyógyszer, vakcina van, ami felkészíti az immunrendszert egy esetleges betolakodóra, amit jó eséllyel nem tudna a szervezet legyőzni, ám az oltás által fel lesz rá készülve. Így lettek visszaszorítva a gyerekbetegségek is. Viszont tényleg hagyjuk, mert nem látom értelmét egy ennyire Gödény szintű "Dr." - al vitatkozni.
Pálinkás Pál
@division: a gyermekbetegségeket emlegeted??? hát ,akkor gyorsan kérdezd meg a sógornődet hogy a megszüntetett kórságok teljesen más vírustörzshöz tartoznak...amiknél kialakítható a halálodig tartó védelem...ez viszont egy flu vírus, bármennyire is tagadjátok../ persze úgy nem lehetett volna riogatni az embereket hogy influenza xy../ ezért gyorsan kitaláltátok neki a rettenetes covid-19 elnevezést...nos évtizedek,hangsúlyozom,évtizedek óta nem tudtak hatásos flu vakcinát kifejleszteni...de erre pár hónap alatt sikerült összetaknyolni,mi??? teljesen hülyének nézitek az embereket, de sajna be is jön...mert ez a cécó fényesen igazolta számomra, a föld lakosságának átlag IQ pontja nem lehet magasabb 60- nál...különben már rég elzavarták volna a sok riogató politikust meg kilóra megvett " szakértőt"...
division
@Pálinkás Pál: Röhej amit művelsz. Tudós embereket nevezel kilóra megvett szakértőknek. A halálodig tartó védelem meg olyan, ami addig tart amíg a szülők nem állnak ellen az oltásoknak, ahogy csökken a hajlam felüti újra a fejét bármelyik. A covid meg valóban nem mai vírus, azaz nem hirtelen bukkant fel a semmiből, de ha megnézted volna a videót, megtudhattad volna ezt is belőle, meg azt is miért lett veszélyes, ill. hogy az mRNS minden csak nem pár hónapja tartó fejlesztés eredménye. Ott egy tudományos elemzést láthatnál, nem pedig politikait. Na de felesleges, ne nézd meg, nem neked való az a sok tudományos kifejezés ami ott elhangzik, nyilván aki nem érti, nem tanulta ezt soha, az csak a szomszéd bácsira tud hivatkozni, aki azt mondja hogy az ismerőse is az oltásba halt bele, és ettől eltántorítani sem lehetne a 6 elemijével.
Pálinkás Pál
@division: ne dumálj nekem ...már tavaly megírtam hogy a 70'-s években itt volt már a covid...akkor lehülyéztetek, most meg pofázol hogy nem új??..képzeld el tudom...az az új amit csináltok vele...eddig is volt ,ezután is lesz, csak eddig elkönyveltétek sima flunak...befejeztem, de tudod mit ,az sem érdekel ha havonta mentek oltatni magatokat... de remélem előbb - utóbb észhez tér az emberiség,és akkor majd nem a covid miatt kell aggódnotok!!!
division
@Pálinkás Pál: Sajnos ebben igazad van, most a covid, később másik vírus, a fekete gomba betegség is már felütötte a fejét, főleg a covidon átesetteken...Szerencsére leginkább még csak Indiában, de ami késik nem múlik. Nehéz lesz lépést tartani már a vírusokkal, ezen dolgoznak az igazi szakemberek. Sajnos az állatról emberre terjedő vírusok egyre inkább teret fognak hódítani, és a sok magát kemény és fasza gyereknek tartó oltásellenes emberek hullani fognak mint a legyek.
Pálinkás Pál
@division: ohó,...hát szétnézve a világban...nem az oltásellenesek hullanak---..valahogy továbbra is ugyan az a réteg...mintha nem változott volna a dolog...
solidedge
A kormány dühöng, hogy az emberek a Pfizer vakcinában bíznak, miközben a kínai káposztalé vakcinájuk a raktárakban rohad. Lehet, hogy itt kell keresni a ludast. Erre mutat a kormány azon döntése, hogy a nyugati vakcinákból egyet sem rendel a jövőben. Remélen ez a baromság csak a jövő évi választásokig lesz igaz, amennyiben a csökkenteni lehet azon emberek számát, akik Orbán néphülyítő szövegétől tényleg elhülyültek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.