Az Idea intézet elmúlt egy hónapban készített és kiértékelt közvéleménykutatása szerint a Fidesz-KDNP és az ellenzéki pártok közös listája között mindössze 3% a különbség, ami gyakorlatilag a statisztikai hibahatáron belül van. Ugyanakkor az ellenzéki pártok egymáson belüli viszonya kis mértékben változott. 

2021. április végén, május elején az Idea Intézet mérése szerint a hat együttműködő ellenzéki párt (DK+Momentum+Jobbik+MSZP+LMP+P) közös listája a teljes, választókorú népességen belül 38 százalék volt, a kormánypárt pedig 35 százalékon állt. Az elmúlt hónaphoz képest mindkét tömb egy-egy százalékponttal alacsonyabb támogatottsággal rendelkezik – írja a 24.hu.

Egy friss felmérés szerint fej fej mellett a Fidesz és a ellenzék

Fotó: 123 RF.com 

A legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választók körében a két nagy politikai tömb távolsága még szűkebb, két százalékpont. Míg az ellenzék listájára 48, a Fidesz–KDNP-re 46 százaléka szavazna. Az ellenzéki lista vonatkozásában nem történt elmozdulás, a kormánypártok listájának támogatottsága pedig 2 százalékponttal növekedett.

Ebben a szűk választói rétegben a parlamenten kívüli kisebb pártok együttesen 6 százalékot szereznének, úgy, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt 2, a Mi Hazánk Mozgalom pedig 4 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Részletesebb elemzést a 24.hu cikkében olvashatnak! 

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hiteltelen hazugság, csak az emberek manipulálásának az eszköze az összes magyarországi ú.n. közvéleménykutató.
NKF
Hazudik mind,attól függ ki a megrendelő!Meg mennyi a zsé?
csak úgy....
fej fej mellett? szerintem sokaknak elege lett orbánból (ö testesíti meg a fideszt ) és ezért lóhosszal vezet az ellenzék! persze a butuskákkal az orbánrendszer haszonélvezöivel és rövidlátókkal nehéz kalkulálni..
Giovanni Alba
Akkor ez nem is felmérés, hanem fejmérés volt? Fej fej mellett, tudós onkológusunk elégedetten szemléli: Micsoda koponyák -mondja (Stirlitz) magában.
Most vagy olvastam valahol (valószínű) vagy most találtam ki (nem valószínű) hogy a választások előtti felmérések, esélylatolgatások célja nem a hiteles tájékoztatás, hanem a bizonytalanok győzködése.
A fideszkának eddig is az volt a jó, hogy a bizonytalanok otthon maradtak "Ez már lefutott meccs, egy szavazat ide vagy oda már nem számít" alapon, míg a "Far-hát kommandó" teljes létszámban felvonult.
Természetesen a csúfnév mélyen igaztalan, nem mindenki savas bácsi meg "Nem tetszik hogy épül-szépül a hazánk (sőt Hazánk)" néni.
Az viszont igaz, aki nem megy el szavazni, az a fideszkára szavaz, és ezen nincsen mit szépíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.