Sokkoló kijelentést tett Elek István közíró. A rendszerváltó politikus szerint 2013 tavaszától Orbán gyakorlatilag tejlhatalommal rendelkezik. 

"Elkezdtünk jelentős lépésekkel távolodni attól az ideális viszonytól, amiben – a politikai közös nevező alapján – az ellenzék és a kormánypártok kölcsönösen méltányolva egymás helyzetét a korábban közösen megszabott jogosítványokkal élve működtetik az országot." – meséli Elek István, aki azt is hozzáteszi, hogy szerinte a miniszterelnök egyre kevésbé vett részt a parlamenti vitákban, például nem szavazta meg az ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottságokat – írja a Blikk.hu

Orbán egykori tanácsadója szerint a "főnök" már régen nem önmaga

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Elek szerint többek között az áll a radikalizálódás mögött, hogy Orbán

"egy páratlan politikai tehetség, kifordulása önmagából, a pénz és hatalomvágy sarkallta erkölcsi önmegsemmisítése ", de azt is hangsúlyozza, mindez egy hosszabb folyamat eredménye.  

Elek István 1989-től kezdődően, a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásainak lezárásától a politikai kultúránk folyamatos elvadulását látja. Amiben egyre rosszabbá válnak a társadalomlélektani feltételei a kormánypárti és az ellenzéki oldal együttműködésének. Tehát a háttérben a politikai kultúra romlása áll, a politikai polarizálódás, a nyilvánosság terének átalakulása és természetesen a társadalmi elégedetlenségek folyamatos növekedése.

Forrás: Blikk.hu 

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
önmagának önmaga: egy buta műveletlen arrogáns paraszt-suttyó, de az igaz, hogy már egy jó ideje teljesen beszámíthatatlan, nincs magánál! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
És a "páratlan politikai tehetségból" lett egy aljas, embertelen, hatalommániás maffiózó, aki most már királynak tartja magát, és hűbéri birtokként tekint és bánik az országgal. Eleknek is megvan a maga felelőssége ebben, hogy ez idáig fajult.
csak úgy....
orbán ugyan az a karakter mint a "szegény gazdagokban" fatia negra..
Néro
Dehúúúúgynem ! Ugyanaz a hazug gerinctelen mint amikor hazazavarta az oroszokat. Köze nem volt ahhoz se. Akkor már csak egy volt itt aki visszanyúlt lekapcsolni a villanyt és mosolygott a höbörgésén.
ómió
Csak nem egy újabb "sértettke szólalt meg"?
kokopelli
@Néro :A politikát érdeklő nyugati polgároknál is ő : "se nem hús,se nem hal" ! Az oroszok elzavarásán
mosolyognak is! Főleg a volt DDR polgárok! (;-))
kissé felnőttem
látszik is már mégsem huzódik hátrább fél hogy nem él meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.