Szerdán kezdik tárgyalni az önkormányzati lakásállományok eladhatóságát, csütörtökön jöhet a 

Az Országgyűlés háromnapos üléssel folytatja munkáját keddtől csütörtökig. A képviselők szerdán kezdhetnek tárgyalni az önkormányzati bérlakások megvásárlását lehetővé tevő kormánypárti javaslatról, a zárónapon pedig a budapesti diákváros megvalósításáról és a Fudan Egyetem alapítvánnyá alakításáról is elmondhatják a véleményüket.

Parlament: a héten tárgyalják a kínai egyetem ügyét és az önkormányzati lakásállomány privatizálását

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd egy-egy órában interpellációk és azonnali kérdések, további 30 percben pedig kérdések hangozhatnak el.

Szerda reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit határozathozatalok követhetnek.

A képviselők ekkor a kormány javaslatára módosíthatják az idei költségvetést, valamint új törvényt fogadhatnak el az ingatlannyilvántartásról.

A szavazások után tíz előterjesztés általános vitáját bonyolíthatják le. Ekkor kerülhet terítékre a fideszes Böröcz László azon javaslata, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását. Emellett szó lehet még a pártalapítványokat érintő változtatásokról és a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) módosításáról is.

Csütörtökön további hét indítványt tárgyalhat a Ház. A képviselők általános vitát tarthatnak a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról, a Budapest Diákváros megvalósításáról, valamint az atomenergiáról szóló törvény módosításáról.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Eladott Ország: Fekete Pákót miniszterelnökjelöltnek!
kereső
Hány "ellenzáki" hazaáruló csatlakozik a 133-hoz? Na ez a nagy kérdés.(volner, varga-damm, dúró..., jja és ki ne hagyjam a németet)
A valódi ellenzék meg ne is vegyen részt ebben a hazaáruló gyalázatban. Helyette nemzetközi sajtótájékoztató. Még a jelenlétükkel sem szabad legitimitást biztositani ennek a gyalázatnak!!!
kereső
@sgl: Egyáltalán nem kéne ott lenni ebben a "parlamentnek" nevezett kupoldában.Már régen nem.
Nessy
"Tárgyalják"??? Na ne tessék viccelni! Az éppen ülést vezető elnök közli, hogy erről a törvényről szavazzanak, és a 133 bátor gombnyomogató automata, két, három "független" jóbaráttal megszavazza. Ebben az aljasságban már tényleg nem lenne szabad részt venni az ellenzéknek! Hiszen csak a demokrácia látszatának használja őket a fidesz!
ómió
Kínai egyetem? Böszme efftárs megmondta: nem akar "lemaradni a vonatáról"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.