34 év ápolói munka után Szilaj Krisztina úgy érzi: elpöckölték őket.

Egy ápolási részegvezető szerint ekkora gyomrost a rendszerváltás óta nem kaptak

Fotó: pixabay.com

Már javában zajlott a világjárvány harmadik hulláma, amikor az ápolóknak is megszűnt a korábbi közalkalmazotti státuszuk.

Míg az orvosokat béremeléssel kárpótolták a hálapénz megszűnése miatt, az ápolóknak nemcsak az alapbérük nem emelkedett, hanem az elbocsátásuk és az áthelyezésük is könnyebbé vált.

Több mint háromezren nem írták alá az új feltételek szerinti szerződésüket. Két vezető ápoló az arcát is vállalva tárta fel a Deutsche Wellének a döntése hátterét.

„Március elsején ültem a munkahelyemen és az egész napom arról szólt, hogy próbáltam a könnyeimet visszanyelni, 34 év 4 hónap és 6 nap, ez állt a papíron. Sose fogom ezeket a számokat elfelejteni. Én azt éreztem, hogy gyakorlatilag elpöcköltek”

– mondta Szilaj Krisztina, aki ennyit dolgozott az állami egészségügyben, de márciusban nem írta alá az új szerződését.

„Nekem is az a véleményem, hogy ekkora gyomrost a rendszerváltás óta még nem kaptunk”

- így látja az ápolók közalkalmazotti státuszának megszűnését Sebestén Gábor, aki 1983 óta dolgozik az egészségügyben, 1992 óta az intenzív terápiában. Márciusig egy intenzív osztály ápolási részlegét vezette, és úgy döntött, hogy az új szerződést is aláírja. Nemcsak azért, mert szereti azt a munkát, amit ott végez, de azért is, mert nem akarta cserbenhagyni az osztályát.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Bizony, többek között ezért kell a veszélyhelyzetet a választási fenntartani, mert ha az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók "felszabadulnak" az orbáni terror alól, akkor az egészségügy és a rendvédelem úgy hátradől mint az ólajtó és maga alá temeti jó Viktorunkat a Pintér-féle vágyott rendőrállammal együtt. A választási handabanda még az év vége előtt kipukkad és a TEK kevés lesz ahhoz, hogy a NER menekülő útvonalát biztosítsa. Ráadásul a Hungarian Air Foce gépekre kevesen is férnek fel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
"...az elbocsátásuk és az áthelyezésük is könnyebbé vált." - a szocializmus utolsó bástyáinak lebontása, a kórházak főigazgatóira vár.

Tíz év előkészítés után, eljutottunk arra az állapotra, hogy csökkenthetjük jelentősen a kórházak számát. Ehhez elengedhetetlen, az ápolószemélyzet áthelyezésének jogi megteremtése. A kórházösszevonások és a párhuzamos tevékenységek megszüntetése után, megszűnnek a pénznyelők és több pénz jut a betegek ápolásának költségeire... Nem lesznek gyógyításra alkalmatlan, de HBCS pont leraboló intézmények...

Ennek egyetlen ""hátrányos" következménye, hogy egy csapásra meg fognak szűnni a várólisták! :)
namihami
Szaporodik az ""elkötelezett fideszszavazók"" száma.
Csak így tovább...
CsipkeRózsa
Mi a dolga a részegvezetőnek? Hazasegíti a részeg embereket?
verőce21
@CsipkeRózsa: Na képzeld el..., egy SBO "részegvezetője"... Kész kijózanító intézmény...!
gina
Meg is érdemli ez a nép ezt a mocskos fidesz szemetet az élen, ez kell akkor szenvedjetek,,vagy ki az utcára és nem a seggeteken ülni és sopánkodni...
gina
Részleg vezető (((( elirás volt, de nem ez a lényeg Anna Kovács ::: neked üzenem te repedtsarkú fidesz kurva, fogd be azt a mocskos szád te elmebeteg mocskos ribanc !!!
gina
@verőce21: Látszik ujra az intelligencia ami neked nincs sem volt, egy eliráson csámcsogsz te idióta beteg fidest barom.. egy picit gondolkozni kellene de egy fidesz csatlós honnan tudná ész nuku...
ómió
Bizony, Kriszta! "Megbecsülve" ti akkor voltatok legutóbb, amikor Böszme efftárs lenyulta egy havi fizutokat!
justhpeter
Bizony, többek között ezért kell a veszélyhelyzetet a választási fenntartani, mert ha az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók "felszabadulnak" az orbáni terror alól, akkor az egészségügy és a rendvédelem úgy hátradől mint az ólajtó és maga alá temeti jó Viktorunkat a Pintér-féle vágyott rendőrállammal együtt. A választási handabanda még az év vége előtt kipukkad és a TEK kevés lesz ahhoz, hogy a NER menekülő útvonalát biztosítsa. Ráadásul a Hungarian Air Foce gépekre kevesen is férnek fel.
szaboria1
A PROPI MEGINT NEM FIGYELT EGY LEHAGYOTT BETŰ MEKKORA HIBÁT OKOZHAT!!!
Csizmás Kond
...a videó alapos megallharása mindenre választ ad...persze úgy, hogy azáltal mindenki azt ért a meghallgatottak alatt amit akar
Aki Én
@Csizmás Kond: te bármit érthetsz, ahogy szoktad. Jelentése viszont most is csak egy van.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a yutubeon egy kommentelö :
leishmaniaful
vor 2 Stunden
"Gábor jól mondta a végén. Én Kriszta kollégája voltam egy darabig jópár évvel ezelőtt... Hat éve külföldön dolgozom az egészségügyben. Legrosszabb rémálmaim között sem szerepel visszatérni a magyar egészségügybe... "
ezt érted cirmim?
kokopelli
@csak úgy...: Aki már "megélte" nyugaton a háziorvosi,a szakorvosi ellátást a kórházi hálózattal,az soha
nem menne vissza a hazájába!
Néro
Menjetek és szavazzatok a Fitymákra. Tíz éve xarba se vesznek benneteket se. Most beakaszthattatok volna a Nagy Orr Bánnak de elszartátok.
terlasz
Azt hittem, hogy Demcsák Zsuzsáról lesz szó. Eltiltást a részeg vezetőknek!
Lepényleső
...és még igen messze a vége,hisz szép szóval ezek nem mennek el a fenébe?
(A választásoknak nevezett bohózatról említést minek is téve?)
division
@gina: "Látszik ujra az intelligencia ami neked nincs sem volt"
Nem tudom, de szerintem neked sem ártana visszaülnöd az iskolapadba helyesírást és nyelvtant tanulni:-))
Persze ezt itt már nem egyszer bizonyítottad. Nyilván ez nem pártfüggő, kizárólag a tanulatlanság okozza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.